25 Ağustos 2024 23:2430.799
Soydan'ın Teşekkür Mesajı
Ankara Cihan Renault & Dacia Yetkili Servisindeki Hüseyin Usta ile ona yardım eden Veysel Usta'ya çok çok teşekkür ediyorum. Son derece titiz ve dürüst çalıştılar. Beni aracımla ilgili olarak uzun uzun ve sürekli bilgilendirdiler. Özellikle Hüseyin Usta'ya teşekkürlerimi iletiyorum.

Renault Clio 5 1.0 Tce X Tronic 71.000 km de yokuş kalkış desteği, esc hatası, tpw hatası, fren sistemi hataları veriyor. Araç bu arızaları motor soğukken ilk çalıştırmadan birkaç km gittikten sonra vermeye başlıyor. Arızalar ekranda görünmeye başlayınca, yüksek hızda ise gaz kesmeden devam ediyor. Ne zaman ki aracı sağa çekip durdurursam o zaman gaz pedalı adeta boşa düşüyor. Hiçbir tepki alamıyorum, araç gaz yemiyor. P konumuna alıp gaz pedalına yüklendiğimde de hiç tepki vermiyor. D konumuna alıp aracı şanzıman ile harekete geçirdiğimde, gaza basınca bu kez gaz yemeye başlıyor. Benzer sorun yaşayan varsa tecrübelerini alabilir miyim? Teşekkürler.

26 Ağustos 2024 08:32 (Şikayetten 9 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Müşterilerimizden gelen görüş ve talepler kalite standartlarımız kapsamında önemle değerlendirilmektedir. Size özel müşteri danışmanınız tarafından en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Renault MAİS Müşteri Hizmetleri

Soydan
19 Eylül 2024 13:47

Sorun çözüldü. Öncelikle şunu belirteyim, benzer veya aynı arıza uyarılarının yanıyor olması, her aracın aynı arızaya sahip olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü bunlar elektronik sistemle çalışan araçların genel arıza ikazları. Benim aracımdaki sorun da yanan arıza ışıkları ile ilgisiz bir şey çıktı. Vites kutusu beyninin soketinin içi paslanmış. Arızayı tespit eden de Ankara Cihan Renault & Dacia yetkili servisinde hüseyin usta. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Beni büyük bir dertten kurtardı. Ancak ustanın söylediğine göre paslanma iki şekilde olabilirmiş. Ya sökerek dışarıdan su veya yağ girdi. Veyahut da vites kutusundan dışarıya, sokete doğru yağ kaçıyor. Birinci ise sorun çözüldü. Ancak ikinci ise vites kutusunun değişmesi gerekeceğini, bunun da pahalı olduğunu söyledi. Aracı kullanıp göreceğiz.

Soydan
19 Eylül 2024 14:07

Yorumlar(6)

Enes
Benzer Şikayeti Var
21 Eylül 2024 14:28

Herhangi bir gelişme oldu mu sorun giderildi mi

12 Eylül 2024 02:09

Maalesef benim aracımdada aynı sorun var lastik basıncını ayarlıyınca hepsi sönüyor ama gaz kesmeyi bende bulamadım

30 Ağustos 2024 05:46

Hocam sorunu çözdünüz mü acaba merak ettim

2023 Renault Clio 1.0 Tce Xtronic 90Bg Fazla Yakıt Tüketim Sorunu!

24 Ocak 2024 15:4616.553

2023 Kasım sonunda Renault Clio 1.0 Tce Xtronic 90bg Evolution araç satın aldım. Aldığım günden itibaren Normal modda ar...

2 Yorum

Tümünü Gör