Soydan sonuçtan çok memnun

25 Ağustos 2024 23:24
Soydan'ın Teşekkür Mesajı
“Ankara Cihan Renault & Dacia Yetkili Servisindeki Hüseyin Usta ile ona yardım eden Veysel Usta'ya çok çok teşekkür ediyorum. Son derece titiz ve dürüst çalıştılar. Beni aracımla ilgili olarak uzun uzun ve sürekli bilgilendirdiler. Özellikle Hüseyin Usta'ya teşekkürlerimi iletiyorum.”

Renault Clio 5 1.0 Tce X Tronic 71.000 km de yokuş kalkış desteği, esc hatası, tpw hatası, fren sistemi hataları veriyor. Araç bu arızaları motor soğukken ilk çalıştırmadan birkaç km gittikten sonra vermeye başlıyor. Arızalar ekranda görünmeye başlayınca, yüksek hızda ise gaz kesmeden devam ediyor. Ne zaman ki aracı sağa çekip durdurursam o zaman gaz pedalı adeta boşa düşüyor. Hiçbir tepki alamıyorum, araç gaz yemiyor. P konumuna alıp gaz pedalına yüklendiğimde de hiç tepki vermiyor. D konumuna alıp aracı şanzıman ile harekete geçirdiğimde, gaza basınca bu kez gaz yemeye başlıyor. Benzer sorun yaşayan varsa tecrübelerini alabilir miyim? Teşekkürler.

26 Ağustos 2024 08:32 (Şikayetten 9 saat sonra)
19 Eylül 2024 13:47

Sorun çözüldü. Öncelikle şunu belirteyim, benzer veya aynı arıza uyarılarının yanıyor olması, her aracın aynı arızaya sahip olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü bunlar elektronik sistemle çalışan araçların genel arıza ikazları. Benim aracımdaki sorun da yanan arıza ışıkları ile ilgisiz bir şey çıktı. Vites kutusu beyninin soketinin içi paslanmış. Arızayı tespit eden de Ankara Cihan Renault & Dacia yetkili servisinde hüseyin usta. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Beni büyük bir dertten kurtardı. Ancak ustanın söylediğine göre paslanma iki şekilde olabilirmiş. Ya sökerek dışarıdan su veya yağ girdi. Veyahut da vites kutusundan dışarıya, sokete doğru yağ kaçıyor. Birinci ise sorun çözüldü. Ancak ikinci ise vites kutusunun değişmesi gerekeceğini, bunun da pahalı olduğunu söyledi. Aracı kullanıp göreceğiz.

19 Eylül 2024 14:07

Yorumlar (6)

Enes
Enes

Herhangi bir gelişme oldu mu sorun giderildi mi

Yazdım yukarıda

Burak
Burak

Maalesef benim aracımdada aynı sorun var lastik basıncını ayarlıyınca hepsi sönüyor ama gaz kesmeyi bende bulamadım

Gökhan
Gökhan

Hocam sorunu çözdünüz mü acaba merak ettim

Soydan

Herhangi bir gelişme olmadı halen. İnceleme devam ediyor. Sizde de mi aynı sorun var?

Soydan

Hayır. Henüz araştırıyorlar. Sizde de mi aynı sorun var?

Renault Clio 5: Güvenlik Ve Performans Sorunları

12 Ekim 2024 14:25