Renault Clio 5: Güvenlik Ve Performans Sorunları

12 Ekim 2024 14:25

2021 Model Renault Clio 5 1.0 tce Araç Şikayeti

Merhaba,
2021 model Renault Clio 5 1.0 tce aracımın sahibi olarak, henüz 48.000 km'de olmasına rağmen karşılaştığım sorunlar nedeniyle Ankara Şaşmaz C***** A********* Renault yetkili servisine başvurmak zorunda kaldım. Aşağıda detaylarını belirttiğim sorunlarımın hala çözülmemiş olması beni hayal kırıklığına uğratmıştır:

1-) Araç Çalıştırma Sırasında Yüksek Ses ve Zorlanma:
Aracım özellikle ilk çalıştırıldığında, metalik bir ses çıkarıyor ve çalışması esnasında belirgin bir zorlanma gözlemleniyor. Bu rahatsız edici durumdan dolayı servise başvurduğumda, Renault'un teknik biriminin önerisi üzerine araca yazılım güncellemesi yapıldı. Ancak ne yazık ki sorun çözülmedi ve aracımın garantisi devam ediyor. Olmasına rağmen bu konuda kesin bir çözüm sunulmuş değil. Servis, yeniden teknik birime başvurulacağını belirtti, fakat bu sürecin neden bu kadar uzun sürdüğüne dair bir açıklama yapılmadı.

2-) Airbag Arızası Işığının Yanması:
Aracımın airbag arıza lambası yanmakta ve bu durum güvenlik açısından ciddi bir endişe kaynağıdır. Henüz 48.000 km’de olan bir araçta bu tür kritik bir arıza beklenmezken, sorunun çözümü için de aynı şekilde teknik birimden yanıt beklendiği tarafıma iletildi.

Servisteki arkadaşların ilgisi ve desteği için teşekkür etmek isterim, şikayetim kesinlikle onların hizmeti ile ilgili değil. Ancak, dünya çapında tanınan Renault markasının, bu kadar düşük kilometrede sadece yetkili servis bakımı yapılmış bir araçta ortaya çıkan bu tür önemli sorunlara karşı neden hızlı ve etkili bir aksiyon almadığını anlamakta zorlanıyorum. Şu anda aracımda airbag arızası varken uzun yola çıkmayı planlıyor olsam, bu sorunun kim tarafından nasıl telafi edilebileceğini merak ediyorum.

Güvenlik ve sürüş konforu açısından büyük riskler barındıran bu sorunların hızlıca çözülmesi için Renault markasından acilen aksiyon almasını bekliyorum. Renault’un bu süreçte müşteri memnuniyetini ön planda tutarak gereken adımları atmasını talep ediyorum.

14 Ekim 2024 08:35 (Şikayetten 1 gün sonra)
15 Ekim 2024 15:31

Hala tarafıma bir dönüş sağlanmadı. Sadece bu otomatik mesaj yazıldı.

Yorumlar (11)

Enes

Trbo abi 2464arza kodu veriyor olması lazım bir de

Arıza vermiyor

Ökkeş
Şikayeti Çözüldü

Araçta yatak sesi bence

Eren

Bunu ilk siz söylediniz. Öyle olsa sürekli olmaz mı

Muhammet

Merhabalar. Aynı sorun aracımda da mevcut. Bahsettiğiniz ses turbo veskeytinden (wastegate) kaynaklanmaktadır. Yabancı kaynaklardan araştırdım, yetkili servise gittim daha sonra turbo tamir ustası tarafından incelettim hepsi aynı cevabı verdi. Aç-kapa işlemi yapan bu parçanın sesli çalışmasından kaynaklanıyor ses. 2020 2023 sonuna kadar üretilen motorlarda kronikmiş. Eğer garanti varsa araçta turbo değişimi yapıyorlar, 2023 sonrası yazılım ile sorunun giderildiği söylendi. Bu ses sadece gürültü olarak rahatsızlık veriyor aracın performansında herhangi bir problem oluşturmuyor. Belki faydası olur diye sizlerle de paylaşmak istedim bu bilgiyi.

Servet

Aynı güncelleme benim araca yapıldı. Ancak aracın performansı düştü, araç eskisi gibi hızlanmiyor.

Muhammet

Bu sesle beraber şehir içi şehir dışı 45.000 km yol yaptım herhangi bir sorun veya seste artma azalma olmadı. Performansta turboda veya motorda herhangi bir sorun yok. Motordaki titreşim normal bu sesle alakası yok. 3 pistonlu araçlar genelde sarsıntılı çalışıyor. Sesle alakalı olarak da turboyu değişsek bile bu ses 30-40 bin km sonra tekrar meydana geliyor. Benim aracımın daha öncesinde turbo değişmiş ancak ses yine tekrar etmiş. O yüzden bununla devam edeceğiz gibi görünüyor

Eren

Hocam merhaba açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Benim aracıma da yazılım atıldı ancak kesin bir çözüm olmadı. Serviste ki ustada sorun yok diyor. Size de tekrar sormuş olayım böyle kullanımda ses olması dışında turboya motora vs. Herhangi bir zararı olmuyor doğru mu anlıyorum uzun kullanımda

Samet

Merhaba ses şikayetinize dair bir geri dönüş yapıldı mı, sorun çözüldü mü? Aynı sıkıntıyı aracımda ben de yaşıyorum.

Önder

Turbo wasgate denilen parçaya bir yay takınca iş çözülüyor bende öyle yaptım çok şükür ses gitti

Eren

Yarın tekrar servise çağrıldım ama bir çözüm olacağını sanmıyorum. Olursa buradan bilgi veririm

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio'da Kronik Egzoz Ve Enjeksiyon Arızası Çözülmüyor, Mağduriyet Yaşıyorum

İbrahim
14 Ağustos 20:45
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Ankara Renault Çelik Oto Garantili Aracıma Turbo Değişimi Problemi

Emre
17 Nisan 2024 12:22
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Renault 2023 Model Clio Evolution Airbag Arıza Işığı Sürekli Yanıyor

Yusuf