Çağla sonuçtan hiç memnun değil

Remax Sözleşmede Usulsüzlük Yaptı,kaporaya El Koydu

16 Mart 2023 16:28

Remax üzerinden arsamı 760.000,00 TL bedel üzerinden satmak için anlaştık. Alıcıdan 15.000 TL kapora istedim. Alıcının verdiği kaporayı ofis yetkilisi şirket prensibi gereği ofis kasasında tutuyoruz diyerek bana teslim etmedi. Satışın gerçekleşeceğine güvenerek kaporanın ofiste kalmasına müdahale etmedim.

Alıcı taraf sözleşmeden vazgeçti. Sözleşmemizin 4. Maddesinde alınan kapora iade edilmez hükmü ve sözleşmede ayrıca cayma bedeli belirlenmiş olmasına rağmen (buradan da anlaşılacağı üzere kapora bağlanma parası olarak değil cayma parası yerine geçmekte).

Remax Torbalı ofisi benim almam gereken kaporaya el koymuş ve bana vermemekte ısrarcı olmaktadırlar. Ofis müdürü r*** s*** ve danışman s*** k***ile görüşmeme rağmen kaporayı bana vermeyeceklerini söyleyip gidin dava açın alabiliyorsanız alın demektedirler.

Cayma bedeli olarak belirlediğimiz 50.000 TL için dava açmadan önce verilen 15.000 TL kaporayı bu tutardan düşeceğimi söylememe rağmen biz alıcıya vereceğiz siz kendi başınızın çaresine bakın söylemlerine maruz kalıyorum. Remax'in kurumsallığına güvenerek hakkım olan parayı kendilerine emanet ettim. Sonuç olarak beni 3 hafta beklettiler ve paramı da vermeyerek resmen hakkımı aldılar.

16 Mart 2023 16:29 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Sayın Ç., Konuyla alakalı ofisimiz ile görüşme halindeyiz. Sizleri bilgilendiriyor olacağız. Saygılarımızla.

Yorumlar (5)

Fevzi
Fevzi

Sanırım bağımsızlıklarına güvenerek bu işlemleri yapıyorlar bilmiyorlar ki kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar benim başıma da buna benzer olay gelmek üzere beklemedeyim gün geçerse şikayet olarak belirteceğim özellikle telefonum çalar çalmaz açan Remax yetkilisi telefona bakmaz oldu sorun şimdilik bende günün bitmesini bekliyorum iade etmezler se şikayet edeceğim bende

Çağla

Merhaba, şikayetim sonrasında Remax Türkiye tarafından arandım. Gerekli araştırmaları yaptıklarını ve Torbalı Ofisin isim hakkının iptali için çalışma başlattıklarını söylediler. Sanırım hala Remax adı altında faaliyet göstererek insanları mağdur ediyorlar.

Osman

Yorumu görünce yazmak istedim. Remax in üst komşusuyum ben. Yıllardır görüyor tanıyorum. İşin ayrıntılarını bilmiyorum orasıyla Remax ilgilensin. Ama geçenlerde 3 tane kız geldi ve çıkarken ağza alınmayacak küfürler ederek çıktılar ofisten. Remax müdürü ve danışman çok kibar ve sakinlerdi. Dışarıda duran 3 erkek danışman küfürlerden utanıp içeri girdiler. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Bu olay dikkatimi çekti o yüzden yazmak istedim. Remax çalışanları söylendiği gibi Kaba ve umursamaz değillerdi ki yıllardı komşumuz el koyduklarını da düşünmüyorum. Remax markası kurumsallığı dışında insani olarak da çok dürüst ve guvenilirler.

Osman

Üst komşusu olduğumu söyledim, evimde oturuyordum demedim. Siz küfürler yağdırarak çıkınca içeri girip sordum. Ki dısardaykende tavırlarına şahitlik ettim. Konunun ayrıntıları Remax i ilgilendirir de demiştim ama sizin tutum ve davranışlarınız bize dahi yansıdı. Polemik yaratma derdinde değilim siz şikayet etmişsiniz ben de sizden yana rahatsızlığımı dile getirdim. Bence düzgün üslup ve davranışla davranmak her zaman kazandırır. Size de yakıştırdığım budur. İyi günler.

Çağla

Yorumunuz için teşekkürler. Remax'ın üst komşusu olarak içeride olan olay hakkında nasıl fikir sahibi olduğunuz şaibeli. Ticari ilişki içerisine girmediğiniz bir firmanın çalışanlarının üslubu ve somut olay üzerindeki tutumu hakkında nasıl konuşabiliyorsunuz cidden takdir edilesi! Ayrıca Remax'ın kurumsal çalışanlarının kaba olduğunu söyleyen de olmadı, şahısları aklama çabası içerisine girmenize gerek yok. Ne kadar güvenilmez olduklarını (Torbalı Ofis) şahsi olarak tecrübe ettim. Bu konuda polemik yaratmaya gerek yok

Tapu Harcı İkili Ödemesi Ve 300 Bin TL Zararıyla RE/MAX Güvenimiz Sarsıldı

12 Mart 15:11

Remax Danışmanının Yasadışı Çifte Komisyon Ve KDV Talebi Ve Saygısız Tavrı

23 Ocak 13:04
remax-danismaninin-yasadisi-cifte-komisyon-ve-kdv-talebi-ve-saygisiz-tavri-1.jpg
Burak sonuçtan hiç memnun değil

RE/MAX Gizli Fiyat Farkı Ve Haksız 990 Bin TL Talebi

Burak