Recom Alacak Yönetimi Eksik/yanlış Bilgi İle Korkutarak Fatura Tahsilatı

Recom Alacak Yönetimi Eksik/yanlış Bilgi İle Korkutarak Fatura Tahsilatı
02 Eylül 2024 18:08

Sayın yetkili,

Turkcell Haziran ayı faturamın 1.431 TL geldiğini Recom alacak firmasından öğrendim.

Recom alacak'tan beni arayan kişi, "Turkcell adına arama yaptığını, son ödeme tarihini 10 gün geçen bir faturam olduğunu, yasal takip süreci başlayacağı için avukatlık ücreti ve yasal faiz ödememek ve benim iyiliğim için 5.924 TL ödemek yerine fatura tutarını bir sonraki gün saat 17:00'a kadar ödememi" söyledi. Araç kullandığımı, uygun olmadığımı ve numara Turkcell olmadığı için yanıt vermeyeceğimi ilettim.

Turkcell çağrı merkezini arayıp durumu teyit etmek ve neden bir alacak firması tarafından arandığımı öğrenmek istedim; net yanıt alamadım. Bunun üzerine çağrı merkezine bağlanıp eksik/yanlış bilgi verdiğiniz için şikayetçi oldum ve bir daha aranmak istemediğimi ilettim.

Bu olaydan 1.5 ay sonra Turkcell'den bir mektup geldi; bu mektupta 26.08.2024 tarihine kadar ödeme yapmazsam yasal süreç başlayacağı yazıyordu!

Soru 1: Kişisel verilerim iznim olmadan bir alacak firması ile neden paylaşıldı?
Soru 2: Eksik ve yanlış bilgi verip Turkcell müşterilerini korkutarak neden para tahsilatı yapmaya çalışıyorsunuz? Verdiğiniz bu hizmetten dolayı kaç mutsuz Turkcell müşterisi olduğunu takip edip Turkcell ile bilgi paylaşımı yapıyor musunuz? (Örneğin şikayet kaydım iletildi mi?)
Soru 3: Yasal takip süreci başlamamış, ödemesi 10 gün gecikmiş bir alacak için müşteri bilgileri (isim, iletişim no, fatura bilgisi vb.) neden bir alacak firması ile paylaşılıyor?

Ekte sayfanızdan bir alıntı var; buna aykırı bir durum söz konusu olduğundan NPS skorum 1.

İzinsiz kişisel veri paylaşımı ve yasal takip süreci başlamadan Turkcell müşterilerini aradığınız için BTK'ya da şikayette bulunacağım.

Saygılarımla

Gözde
03 Eylül 2024 12:11

3.09 tarihinde Turkcell borçlar kanunu 183. Madde/ borcun devri uyarınca bilgi paylaşımı yaptığını iletti. S1. Yasal takip süreci başlamayan bu alacak için neden madde 183 devrede? S2. Borç devir oldu ise yasal bir belge iletir misiniz?

Halil

Merhaba gözde hanim benimde Turkcell'e borcum var odemseniz 3 katı olur borcunuz haciz gelir recom alacak şirketinden siz ödemesek recom alacak dava acarmi sizden bilgi almak istiyorum

Fikret

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Hiçbir yere borcum olmadığı halde tanımadığım başka birinim ibrahim halil özkan. Diye... Recom dan Turkcell Financell alacak avukat mahkeme ücretleri bana geliyor. Olayla bir ilgim yok. Mesajlarda engellenemiyor.

Gözde

Düzgün/güvenilir bir 3. Parti ile çalışmayan Turkcell'de yaşanan bu olumsuz durumdan sorumlu. Recom muhatap yok; Turkcell geri döndü ama hala çözüm yok:(

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Kişisel Bilgilerimin İzinsiz Paylaşılması Ve Aileme Mesaj Gönderilmesi

28 Temmuz 15:15