Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

31 Ocak 2024 19:36

Hepsiburada üzerinden Ritim Market satıcısından 30/01/2024 tarihinde faturası kesilmiş olan Rampage K11 Beyaz 12 Işık Modlu Red Switch Mekanik Antighosting Bilek Destekli Gaming Oyuncu Klavyesi ürününün ayıplı olması nedeniyle iade talebinde bulundum. Talebim, kutunun hasarlı olması nedeniyle reddedildi. Firmanın gönderdiği ürünün kutusu elime geçtiğinde çok az hasarlıydı ve sorun olmayacağını düşünerek açıp kullanmaya başladım. Kutu geldiğinde, güvenlik bandının sonradan yapıştırıldığı izlenimi uyandırıyordu ve bunu önemsemedim. Ürünü kullanmaya başladığımda, klavyenin tuşlarına basarken yay sesi gibi bir ses geldiğini fark ettim. Her tuşa basıldığında yay sesi rahatsız edici bir düzeye ulaşıyordu. Bu sorunun yanı sıra, ürünün aydınlatması açıldığında aydınlatma ledlerinden gelen gerilim sesine benzer ince bir cızırtı sesi duyuluyordu. Bu sorunları fark ettikten sonra ürünü, zaten hasarlı olan kutusuna geri koydum. Ürün kutusuna daha fazla zarar gelmemesi için kutuyu başka bir kutunun içine yerleştirip iki kutuyu birlikte Hepsijet firmasına teslim ettim. Hasarlı oldukları iddia edilen kutunun resimleri ektedir. Ürün firmaya ulaştığında iadenin reddedildiğini ve sebep olarak ürün kutusunun hasarlı olduğunun fotoğrafla belirtildiğini gördüm. Hem ürünü adresime güvenlik önlemleri almadan, bir kargo poşetine koyup gönderiyorlar hem de iade sürecinde bu gerekçelerle iadeyi reddediyorlar. Ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle insanlardan ne koparırsam kar mantığıyla hareket eden firmaların işi fırsata çevirme eğiliminde olduklarını düşünmek istemiyorum. Maalesef durum bu şekilde. İade talebimin işleme alınmasını talep ediyorum.

03 Şubat 2024 17:06

İlgili firma hasarlı kutulu ürünü gönderip, iade sürecini imkansız hale getirmeye çalışıyor. Yapılan bu durum suçtur fakat hala süreci imkansız hale getirmek için insanları zorluyorlar. Tüketici Hakem Heyeti raporumun sonuçlanmasını sabırla bekleyeceğim.

06 Şubat 2024 17:08 (Şikayetten 5 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Şikayetiniz değerlendirilmek üzere kayıtlarımıza alınmıştır. Konu ile ilgili olarak teknik ekibimiz en kısa süre içerisinde size ulaşacaktır. Saygılarımızla! Segment Bilgisayar Dış Ticaret Ltd Şti Everest / Rampage / S-link

14 Şubat 2024 12:46

Rampage iade formumu gönderdi, yapılan dönüş adına çok teşekkür ederim. Satıcı tarafında yaşadığım süreci Talebimin devamında paylaşıyorum.

14 Şubat 2024 12:46

Tüketici Hakem Heyeti ihtarnamesi firmaya ulaşmış. Firma, WhatsApp üzerinden bireysel numara ile tarafıma dönüş yaptı. KVKK kapsamında satıcı firma için sıkıntılı bir durum oluşturabilir. Firma yaptığı dönüşte THH talebinizi geri çekmemi ardından iade olarak sonuçlanacağı yönünde mesaj iletildi. Buna cevap olarak "talebimi karşılamanız dışında yapacağınız farklı bir şey yoktur. İade talebimi yerine getirmenizi rica ederim." şeklinde yanıtladım. Bunun üzerine firma "Tüketici Hakem Heyeti'ne ulaşıp başvurunuzu geri alabilirseniz süreç tamamlanmış olur şeklinde" yanıt verdi. Bu mesaja cevap olarak "Tüketici Hakem Heyetinde ki talebim sonuçlanmadığı durumda yasal olarak zor duruma düşeceksiniz. Satıcı ile Yasal Merciler arasındaki süreç." şeklinde cevapladım. Buna aldığım cevap; Siz nasıl uygun görürseniz. O zaman iadeniz tekrardan size gelecektir. Hakem Heyeti nasıl takdir ederse o şekilde hareket edilecektir. Süreci kendiniz için zorlaştırıyorsunuz dedim. Ardından aldığım cevap tehditvari biçimde şu şekildedir: "Süreç kapanması adına size ulaşmak istedik. Ancak problem değil devam edebilir." Anladığım kadarıyla süreci kabul etmezseniz uzatırız denmek istendi. Tabi ki süreci kabul etmedim. Ardından "Kurum avukatlarımız süreci takip etmektedirler zaten." yazdılar. Bu mesajdan 5 dakika sonra bir yanıt gönderdiler: "Şimdi avukatlarımız görüştü efendim İlçe Tüketici Hakem Heyeti ile sürecin uzamaması adına sizin gitmeniz gerekmektedir şikayetinizi geri almanız adına bilginize." Bu kadar kısa sürede İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne ulaşıp bu yönde bir bilgi verildiği pek inandırıcı gelmedi. Bu son mesaja cevaben: "Çok üzgünüm, süreci yasal mercilere ilettik, evraklarımızı hazırladık" dedim. Ardından peki efendim şeklinde dönüş aldım.

14 Şubat 2024 12:46

Sonuç olarak: Bir sonraki gün aldım mesaj şu şekilde: "1.239,32 TL'lik geri ödemeniz Hepsiburada tarafından bankanıza yapılmıştır. Bankanızın bu tutarı ******* ile biten kartınıza yansıtma süresi en geç 2 iş günüdür. Bu süre bankanız tarafından belirlenir. İadenizi *********** referans kodu ile bankanızda sorgulayabilirsiniz. Belirtilen süre geçmesine rağmen geri ödemeniz yapılmadıysa bankanızla iletişime geçebilirsiniz. Bu süreci yasal yollarla işleme alma amacım şudur; kendini bilmez satıcılar, örnek vermek gerekirse Hepsiburada "Ritimmarket" satıcısı gibi, insanların yasal yollara başvurduğunda sürecin çok uzadığı yönünde tehdit edilip mevcut durumun kabul edilmesini zorluyorlar. Yani ücret iadesinin önünü kesiyorlar. Bunun gibi süreçleri kabul etmeyin, ve istediğiniz süreci elde edin. Bunu yapın ki bunun gibi firmalar, bazı süreçleri istismar etmeden kendilerine çeki düzen versinler. Ben sürecimi sonuçlandırdım fakat kimsenin bu firmalara paralarını kaptırmasına göz yumamam. Saygılarımla.

16 Şubat 2024 09:32

Değerli Müşterimiz, Şikayetiniz doğrultusunda Rampage olarak müşteri memnuniyeti adına iadenizi onayladık. Şikayetlerinizi satıcı firmaya yönlendirirseniz seviniriz. Segment Bilgisayar Dış Ticaret Ltd Şti Everest / Rampage / S-link

Ercan
31 Ağustos 2023 23:37
Adolf sonuçtan çok memnun

Adolf
03 Ağustos 2023 15:19

Ahmet
26 Ağustos 2024 18:17
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
03 Ocak 2025 18:36