QNET Promosyon İnsan Ticaretine Dayalı Yanıltıcı İş Modeli

30 Ağustos 2024 13:07

Şimdi şöyle, ben 2 yıl yaptım bu işi ve 2 yılda bütün hayatım mahvoldu. Arkadaşlarımla, ailemle aram bozuldu, intiharın eşiğine kadar sürüklendim. Borç içinde battım, cebimde otobüse binmeye param yokken ekibim beni para kazanıyor sansın ve ekibimi kaybetmeyeyim diye cebime milyonlar giriyormuş gibi davrandım. Beni bu sözde ticaret olan ama ürün değil, insan ve etki çemberlerinin yani siz ve sizin yakınlarınızın ticareti olan, bol hayal yüklenip onların '1 ayda 2 kişi bulsan, o gelen 2 kişi de 1 ayda 2 kişi bulsa 8 ayda sadece 2 kişi bularak milyoner olma' vaadi ama 2 kişiyi yıllarca bulamayıp arkadaşlarınla aranın bozulması gerçeği.

Üstelik sana denilen de bulamadığında 'onlar işin potansiyelini bilmiyor' ya da 'sen yeterince hayallerine bağlı olmadın'. Bunun dışında her şey manipülasyona kurulu ki siz işi dinlemeye arkadaşınız tarafından ilk çağırıldığınız andan itibaren size manipülasyon uygulanıyor. Örneğin, arkadaşınız telefonda size para vereceğinizden bahsetmez, iş demez, fırsat der. İş derse 'benim zaten bir işim var' diyebilirsin.

2 seçenek sunar: 'ofis çok dolu, saat 10'la 5 boş sadece'. Sen de birini seçmek zorundaymış gibi hissedersin, halbuki ofis dolu değildir ve arkadaşına uyan saatler de o iki saattir ama sen sanki kendin seçmişsin gibi olur. Ki yarın 10'da boş musun dese, 'hayır değilim' diyebilirdin ama 2 seçenek sununca otomatik birini seçtin. Ki burada bitmiyor. Tabi ki sen geldin, görüşmeyi dinleyeceksin. İlk sunumcu gelir, dosya üzerinden sana işi anlatır.

Tabi sana arada da sorular sorar, işte sizin verdiğiniz cevapları gidip o sözde daha tecrübeli olan kişiye anlatmak için. Ki tek o da değil, sizin hakkınızda zaten her şeyi biliyorlardır. Arkadaşın 'işte çok zengin, mühendis, risk almayı sever' gibi bilgileri hali hazırda zaten işi sana anlatacak kişilere vermiştir. O yüzden bu arkadaş ilk seninle sohbet eder, senin hobilerinden fobilerine kadar bildiği için önce sana güven oluşturmak için samimiyet kurar.

profile profile profile
30 Ağustos 2024 19:07 (Şikayetten 6 saat sonra)
10 Eylül 2024 15:08

Sonrasında işte ekip zaman ciddiyet sözüne girilir işte bizimle ekip halinde çalışırsan zamanını ve ciddiyetini verirsen ve o 2 kişiyi bulamazsan biz senin altına adam getiririz diye bir söz ama dikkat yine manipülasyon içeriyor sen bu söze güvenip girdin ve 1 ay sonunda 2 kisi bulamadın diyelim sana diyorlar ki ekip zaman ciddiyet sözüne uymadın demek ki uysaydın zaten bulamama ihtimalin yok ki 1 ay geçtiğinde de zaten iade günü geçiyor bunu fark ettiğinizde yüklü miktarda borçla mecburen işe bağlanmak zorunda kalıyorsunuz bir umut pasif gelire geçerim ekibi büyütürüm diye ama arkadaşlar o kadar kolay değil yani öyle kolay bir iş olsa ve seni haftada 20 bin dolar 3 dükkan aktifken 60 bin dolar üzerinden pasif gelire sunan bir iş olsa zaten zenginler bize bu işi bırakmazdı emin olun ki path man bilmem kaç yildir yapıyor max autta ama demek ki yapmazsa para akışı durabilir ki ekipleri oluşturmak çok çok zor ve kaybetmek bir o kadar kolay. Bir de her ekip öyle değil biz şöyle prestijli ekibiz falan diyor benim ekibim storm team di ofislerden biri Ankara'da Bilkent te karakoç apartmanı diğeri bahçeli papillon kafe yanındaki apartman diğeri ayrancıda ki benim yaşadıklarım bu takımda meydana gelen ve bir çok insanin da mağdur olduğu bir ekip diğer ekipler de aşağı yukarı aynı şirkete lafım yok parayı veriyor ama iş o kadar kolay bir is değil ve insanin hayatini mahvediyor.

Yorumlar (13)

Hilal
Hilal

Ömer bey size nereden ulaşabilirim?

Hocam size nasıl ulaşabilirim

Fatih
Fatih

Dayı bana bir ulaşsana

Ömer

Evet kesinlikle dedikleriniz doğru. Ben de 1 hafta boyunca bu işi yaptım ve sıkıntıları görüp işten ayrıldım. Allah'tan erken fark ettim de iade süresini geçirmedim. İade edilen parayla borcumun yaklaşık %90ını kapattım, kalanına da artık yapacak bir şey yok. Çok büyük bir felakettense küçük bir kayıp oldu benim için. Şimdi gelelim gördüm dediğim sıkıntılara. Sizin de dediğiniz gibi olay tamamen manipülasyon üzerine kurulu. Arkadaşını veya akrabanı davet ederken "hatrım için bir dinle aklına yatmazsa hayır dersin" "ben zaten buradan para kazanacağım/kazanıyorum ama seninle beraber kazanmak istiyorum" gibi şeyler söylüyorlar. Ayrıca dediğiniz gibi kesinlikle davette söylenmemesi gereken kelimeler var iş gibi qnet gibi Network marketing gibi. Tabi bunları kayıt olduktan sonra eğitim sonrası konuşma (esk) dedikleri aşamada anlatıyorlar. ++

Son ödeme tarihinden 2 3 gün önce yatmıştı benim

Gökdeniz
Gökdeniz

Reis merhaba, iaden kaç gün içerisinde yattı beni bilgilendirebilir misin? 11 eylülde süreç başladı dediler 24 Eylül bugün yatan para yok daha

Siya

Tamam v şirketin bağımsız temsilcilerinin genel kodu v partnerden geliyor ekibin adı storm team

Ömer

Benimki de bilkentte karakoç apartmanındaki ofisti ama ekibin adını tam hatırlamıyorum v ile başlıyodu sanki

Siya

Sizin girdiğiniz ofis neredeydi ve ekip adı neydi biliyor musunuz

Ömer

++ zararın neresinden dönersen kârdır mantığıyla kredinizi sağdan soldan para bulup buluşturup veya bir işe girerek kapatın arkadaşlar. Bu işler şakaya gelmez. Birkaç güne bir burayı kontrol etmeyi düşünüyorum unutmazsam. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışacağım. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler dilerim. Bu arada şikayete 1024 karakter sınırı koyan Şikayetvar ekibi lütfen şu sınırı kaldırın ya hem beni çok uğraştırdı hem de mesajımın yerleri karışık oldu.

Ömer

++ üstleriniz sizin yerinize birilerini buluyor e ne kadar çok kişinin olduğunu ve bunların kimler olduğunu bilmem bana da bir güven kaynağı olmaz mı yanılıyor muyum? Ofistekiler "neden üstümüzdekileri göremiyorum" diye sorduğumda kimsenin ticareti kimseyi ilgilendirmez cevabını veriyorlar :) Ayrıca madem bu kadar iyi bir iş (zamanını ayırınca, ciddi bir şekilde yapınca) e o zaman neden üstümüzdekiler işte benim şu kadar kişilik bir ekibim var aylık yaklaşık şu kadar bir gelirim var deyip altındakileri yani bizleri motive etmiyor? Madem böyle mükemmel bir fırsat neden annelerini babalarını kardeşlerini bu işe sokmuyorlar? Yalan dostlarım yalan. İşe mesela haftada 10 kişi giriyorsa diyelim 15 kişi çıkıyor tahminimce. Çünkü onlar da bir sıkıntı olduğunun farkındalar. O yüzden ortada para falan yok hepsi o ofisteki her şey kurgu. Bir buzdolabı bile alamamışlar madem o kadar kazanıyorsunuz (8 ayda veya 2 yılda 252 bin dolar tablosunu kastediyorum) neden hâlâ ofise metroyla otobüsle gelip gidiyorsunuz? ++

Ömer

++ bu işle uğraşıyorsunuz diye sordum sorumu hep beraber anında sindirdiler, sen yenisin zamanla öğrenirsin gibi şeyler söylediler. Şimdi size soruyorum bu işte diğerlerinin de ticaretini bilmek gerekmez mi? Eğer görüşme aldıysanız o sağ sol muhabbetini biliyorsunuzdur. O tabloda herkes birbiriyle bağlı değil mi benim altımdakinin ticareti de gayet tabi beni ilgilendirir üstümdekinin ticareti de. Uygulamalarında sadece altınızdaki kişileri görebiliyorsunuz üstünüzdekileri kesinlikle göremiyorsunuz kaç kişi var kimler var kesinlikle göremiyorsunuz. Belki üstümüzde 3 kişi var belki 30 kişi var bilemiyoruz. Madem bu kadar güvenilir bir iş neden bu bilgi bizden saklanıyor. Şimdi okuduğunuzda napacaksın ki bu bilgiyi diyebilirsiniz ama o iş öyle değil öyle bir anlatıyorlar ki siz eğer sağınıza veya solunuza "çok çabalamanıza rağmen" birini bulamadıysanız üstleriniz sizin yerinize birilerini buluyor ++

Ömer

Görüşmedeki manipülasyonları zaten anlatmaya bile gerek yok bir kere o masaya oturan herkes bunları görmüştür. İşte ilk sunumda hanımlı beyli konuşulup görüşme aşamasında daha böyle samimi arkadaş canlısı konuşmalar, kapalı odanın içinde sigara teklif etmeler, sizi oraya davet eden kişiye size çay kahve bir şey getirmesini söylemeler (buradaki amaç görüşmeyi verenle kurbanı bir süreliğine yalnız bırakıp samimiyeti artırmak), kurbanı zayıf noktalarından vurmak (okul, gelecek kaygısı, parasızlık, aile) gibi gibi bir sürü şey maalesef. Ayrıca eğer kayıt olduysanız biliyorsunuzdur ki ofiste kimse kimseyle işi hakkında konuşmuyor, işte kaç kişilik bir ekibi var aylık yaklaşık geliri ne kadar gibi konular kesinlikle konuşulmuyor. Ben mesela kayıt olduğum ilk akşam beni ofisin balkonuna çıkarttılar (sosyalleştikleri alan) oradaki birisine siz ne zamandır bu işle uğraşıyorsunuz ++

QNET Promosyon Ekipler Ve Olumsuzluklar

Efoli