PTT Kargo PTT Den Gelen Mesaj

PTT Kargo PTT Den Gelen Mesaj
12 Eylül 2023 21:04

Merhabalar, iyi günler. A101 den cihaz siparişi vermiştim. 4 iş günü içerisinde kendi tarafıma mesaj ile iletileceği söylendi. Bugün saat 7 civarında +220 615295849 numaralı hattan mesaj geldi. Kısaca şöyle yazıyordu "paketiniz teslim edilemedi bina numarası eksiktir". Bina numaram eksik olmamasına rağmen eksiktir mesajını görünce linke tıklayıp bakmak istedim. PTT adı altında bir siteye yönlendirildim. Bilgilerimi güncellemem için adres, telefon no ve posta kodu istendi. Bilgilerimi eksiksiz girdikten sonra 7.89 TL lik bir ücret istendi. Kart bilgilerimi istediler. Buna istinaden PTT ve A101 i aradım böyle bir şey olmadığını söylediler. Adres isim ve telefon girdiğim için Herhangi bir şey olacağını düşünmüyorum ama içime bir kuşku düştü. Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.

Yorumlar (6)

Zafer
Zafer

Aynı olay benim de başıma geldi ve bu arada PTT kargodan bir sipariş bekliyordum ücret isteyince kuşkulandım kısaca son anda kurtuldum diğer arkadaşların durumunda çok üzüldüm bu şekilde mesaj gelenler kesinlikle cevap vermeyin.

Nuray
Nuray

Bana da +220 ile adres yanlış vs diye mesaj geldi para isteyince Google'a yazdım +220 PTT'ye ait bir numara mı diye ve burda yazılanları okudum. İyi ki göndermemişim teşekkürler ederim sizlere. Allah ıslah etsin.

Arifcan

Aynı mesaj bana da geldi bugün adresinizi güncelleyin diye, numara da +44 İngiltere numarası (İngiltere den kitap sipariş etmiştim) kart bilgilerimi de girdim 7 TL çekeceğiz yazıyordu 778 TL çektiler. İçim yandı

Yasin
Yasin

Çok üzüldüm. Herkesin bu konu hakkında bilgilenmesi gerekiyor.

Barış
Barış

Ben bu hatayı yaptım ve kart bilgilerimi girdim. 48 bin liram gitti

Arifcan

Abi peki sonra ne yaptın? Parayı geri alabildin mi?

PTT Kargo Teslimatında Bilgilendirme Ve Dağıtım Sorunu Yaşadım

17 Eylül 2025 19:12

PTT Kargo'dan Gelen Sahte Mesajla Kartımdan 1.500$ Çekildi

10 Aralık 2024 18:16

13 Mayıs 2025 17:31
PTT Adıyla Gelen Sahte Mesajda Kişisel Bilgilerimin İzinsiz Kullanılması Endişesi
PTT Kargo Kategorileri