Salih sonuçtan hiç memnun değil

Philips TV Kanal Sıralama Sorunu: Numara Kaybolması

10 Ekim 2024 00:42

Merhaba. Philips 65PUS8807 model TV kullanıyorum. Uydu bağlantısı ile kanalları kurduktan sonra TKGS üzerinden gelen sıralamayı değiştirmek için gerekli ayarları yaptıktan sonra kanal sıralaması tamamlandığında, bazı kanal numaraları siliniyor. Özellikle 10. Kanaldan sonra. Şöyle ki; 1'den 20'ye kadar kanal listesinde sıralama yapıyorum. Tüm kanallar benim yaptığım sırada gelmesine rağmen TV kendi kendine 10-11-13-15-17-18-19-20 şeklinde kanalları devam ettiriyor. Birkaç kez TV'yi sıfırlayıp denememe rağmen sorun devam ediyor. TV yazılımı da güncel. Sorunun çözümü için yardımcı olmanızı rica ederim

10 Ekim 2024 13:14 (Şikayetten 12 saat sonra)
10 Ekim 2024 14:07

Merhaba Philips yetkilisi. İletmiş olduğunuz makalelerde favori listesi oluşturulması ile alakalı yönergeler bulunmaktadır. Ayrıca yaşadığım sorunla alakalı olarak sinyal seviyesine atıfta bulunulmuş. Benim yaşadığım sorun kanalın kendisinin silinmesi ya da gözükmemesi değil, televizyonda bulunan sıralamadaki kanal numaralarının silinmesi. Yani; TV'nin kanal yönetimi kısmında sıralama yaptığım kanallar 1’den başlayıp aritmetik olarak gidiyor gibi gözükürken, izleme moduna geçildiğinde hem kanallar tek tek geçilirken hem de kanal listesi kısmında görüntülenirken aritmetik olarak gitmiyor. Şu örnekle daha net anlatmaya çalışayım. Diyelim ki TRT’nin 30 tane kanalı olsun. TRT-1, TRT-2, …TRT-30. Ben bu kanalları aritmetik olarak artan sırayla 1’den 30’a kadar manuel sıralıyorum. Ancak kanal listesinde sırasıyla 12, 13 ve 14. Sıralarda gözükmesi gereken TRT-12, TRT-13 ve TRT-14 kanalları 13., 15. Ve 17. Kanallarda gözükmektedir. Ben bu hatanın neden kaynaklandığını ve nasıl çözeceğimi anlamaya çalışıyorum. Bu sorunun yanıtlanması için yardımınızı talep ediyorum. Eğer problemin TV'nin kendisinden kaynaklandığını düşünüyorsanız giderilmesi için gereğini rica ediyorum. Saygılarımla

Fatih
Fatih

Merhabalar Salih Bey, çözüm bulabildiniz mi bizde de aynı sıkıntı var numaralar atlayarak gidiyor

Salih

Maalesef bulamadım. Philips de sağ olsun benim sorduğum soruya yanıt sunmak yerine favori listesi oluşturulması ile ilgili çözümler sunuyor

Songül
07 Mart 2024 09:17