İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Servis Sürecinde Mağduriyet: Engelli Araç Sahibi İçin Çözüm Bekleniyor

18 Aralık 2024 20:48

2024 yılının Mayıs ayında aldığımız Peugeot 408 marka aracımız ile trafik kazası gerçekleştirdik. Kasko firması tarafından yetkili servis olan Peugeot egem servisine, 21 Eylül 2024 tarihinde, çekici aracılığıyla teslim edildi. Yetkili servis ve Peugeot Müşteri Hizmetleri ile yapılan görüşmelerde 3 ay geçmesine rağmen aracın tamir edilemediği, parça beklendiği söylenmiş ve üstelik aracımın teslimi ile ilgili kesin bir süre verilemedi. Söz konusu araç sahibi %91 oranında engellidir. Aracın satın alınmasında, Engelliler için ÖTV Muafiyetli Araç Satışı kapsamından yararlandık. Bu süreç araç sahibinin hayatını, %91 oranında bedensel engelli olması dolayısı ile, çok büyük oranda zorlaştırdı. Gerek ilaç temini gerekse hastaneye gitme ihtiyacı olması durumlarında hem hasta bedenen zorluk yaşıyor hem de taksi/kiralık araç gibi ulaşım giderlerine ödenen extra ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Müşteri Hizmetleri ile yapılan 3 görüşme sonunda bize ikame aracın yetkili servis tarafından sağlanacağı bilgisi verildi. Yetkili servis ile yaptığımız görüşmede mevcut tüm ikame araçların müşteriler tarafından kullanıldığı, ellerinde ikame araç olmadığı bilgisi verildi. İkame araç servislerine döndüğü takdirde bize ileteceklerini söylediler. Bu markanın Müşteri hizmetleri ile yaptığım hiçbir görüşmede kesin bir tarih alamadım. Özetleyecek olursam 7 ay önce aldığımız aracımızın 3 ayı serviste geçti ve yeni yıla muhtemelen araçsız gireceğiz.

20 Aralık 2024 20:15

Yetkili servis olan Egem oto müşteri hizmetleri tarafından 20.12.2024 tarihinde arandık. Öncelikle hukuki sürecin bizim tarafımızdan başlatılıp başlamadığı konusunda bilgi vermemi istediler. Daha sonra ellerinde ikame araç bulunduğunu bugün mesai saatleri içerisinde gelmemiz halinde bize ikame aracı verebileceklerini söylediler. Telefon görüşmesi bittikten 10 dakika sonra WhatsApp uygulaması üzerinden bir yanlışlık olduğunu ve aracın bugün verilemeyeceğini bildirdiler. Sanırım hukuki sürecin başlatılmadığını öğrendiklerinde ikame aracı vermekten vazgeçtiler. Eğer hukuki sürecin başlatıldığını söyleseydim muhtemelen servise vardığımda dava etmeyeceğim konusunda beyan vermem istenecekti. Bu olaydan da anlaşılacağı üzere yalnızca Egem Oto'nun uyguladığı servis politikalarının değil, aynı zamanda markanın satış sonrası hizmet anlayışının da ne derece profesyonel olduğunu kanıtlamıştır.

Gökhan
Gökhan

Engelli vatandaş olduğunu bile bile bu kadar süre bekletiyorlarsa vay ülkemin haline.

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 408 Parça Teminindeki Gecikme Mağduriyeti

Murat