Peugeot 308'de Servis Uyarısı Ve Yüksek Onarım Maliyeti

23 Aralık 2024 16:3116.966

2015 Peugeot 308 hb dizel eat6 aracımı çalıştırdığımda, ekranda servis işareti, radyo panel ekranında elektrik devre arızası tamir ettiriniz uyarı yazısıyla birlikte akü işareti çıkıyor. Araç çalıştırıldığında radyo paneli ekranındaki uyarılar kayboluyor sadece servis yazısı yanmaya devam ediyor. Aracın seyir halinde hiçbir sıkıntı yok. Konu ile ilgili bir çok Peugeot servisine gittim. Cihaza bağladıklarında motor kısmı içerisindeki sigorta konsolunun içerisinde bulunan rölenin arızalı olabileceğini belirttiler. Bu sigorta kutusunu fiyatı 13-14bin tl onarımına ise işçilik+3bin tl isteniyor. Bu arıza sigorta kutusu arızasından mı yoksa başka bir sorundan mı kaynaklanıyor anlamadık. Eğer sigorta kutusundan değilse aldığım 13-14 bin tl malzeme elimde kalacak. Bu sorunu yaşayanlar var ise yazarsa mutlu olurum. Teşekkürler. Ler.

Yorumlar(7)

28 Haziran 12:33

Selamlar arkadaşlar sorunlarınız biraz eski ama belki hala elinde araçları olanlar vardır Bu aracı aldıktan sonra gördüm ki neredeyse aracın %85 i tamamen elektronik beyinden kontrol ediliyor her şeyi. Konunuza gelirsek biz aküyü değiştirip devam etmeye alışık olduğumuz için sorun buradan kaynaklanıyor akü kutup başları her ne zaman olursa olsun sökülüp takıldıktan sonra muhakkak cihaza bağlayıp tekrardan beyin e tanıtılmalı aksi takdirde araç şarj oluyormuş gibi gözüküyor fakat siz araçta far ya da klima çalıştırmadığınız süre içerisinde aküyü şarj etmiyormuş. Bunu öğrendim servisten yani şarj dinamosu şarj ediyor gösteriyor fakat beyin izin vermiyor koruma amaçlı. Araçta her şey cihaza bağlanıp tespit ettirerek yapılıyor şanzıman kalibrasyonundan bazı elektrik aksam sorunlarına kadar iyi günler hepinize. ( akü değişince akücü ya da servis te cihazla aküyü tanıtttırın yoksa şarj almaz. )

Orhan
Benzer Şikayeti Var
6 Temmuz 2025 22:55

Sorun pga sigorta kutusundaki role tamiri yok direk değişim 15 18 bin tl işçilikle serviste sordum aynı sorun bende de var akü bittikten sonra oldu sıfır akü taktık sonra bu arızayı vermeye başladı bazen kayboluyor arada oluyor araç şarj ediyor akü lambası çalışınca sönüyor normal rölantide 14 3 volt çıkış şarj ama ilk kontağı açınca arada böyle ikaz veriyor şuan bir şey almadım değişmedim pga kontrol ünitesi pga sigorta kutusu değişmeliymiş servisten öyle dedi bir arkadaş öyle role demek ki ömrü bitiyor oda değişmiyor komple kutu değişiyormuş bilginize aracım 2015 16 trafik çıkışlı 308 prtech otomatik 1.2 130 HP

4 Temmuz 2025 23:25

Merhaba sorunu çözebildiniz mi?

23 Mayıs 2025 09:29

Böyle kullanılırsa sorun olur mu?

16 Mayıs 2025 23:55

Hocam sorunu çözdün mü aynı sorun bende de var şar dinamosu baktırdım sıfır akü aldım sigortalara bakıldı hata bulunamadı

Peugeot 3008 Akü Sorunu: Çözüm Bulunamıyor

2 Ocak 2025 21:369.270

Merhaba. 2018 model Peugeot 3008 aracım var. Aracı 7 aydır kullanıyorum. Henüz 72000 km de. Aracı aldıktan 2 ay sonra ak...

1 Destek3 Yorum

Esra
Peugeot Pişmanlıktır, Tecrübe İle Sabit

PeugeotPişmanlıktır, Tecrübe İle Sabit

Ersin
2026 Peugeot Rifter Gt Araçta Gösterge Ekranı Arızası Ve Çözümsüzlük!

2026 PeugeotRifter Gt Araçta Gösterge Ekranı Arızası Ve Çözümsüzlük!

Muhammet
Peugeot Kilit Sorunu!

Peugeot KilitSorunu!

Ahmet
Peugeot 5008 Bagaj Kapağı Gecenin Bir Yarısı Açılıyor!

Peugeot 5008Bagaj Kapağı Gecenin Bir Yarısı Açılıyor!

Şenay

Öne ÇıkanKonular