Peugeot 308'de Servis Uyarısı Ve Yüksek Onarım Maliyeti

23 Aralık 2024 16:31

2015 Peugeot 308 hb dizel eat6 aracımı çalıştırdığımda, ekranda servis işareti, radyo panel ekranında elektrik devre arızası tamir ettiriniz uyarı yazısıyla birlikte akü işareti çıkıyor. Araç çalıştırıldığında radyo paneli ekranındaki uyarılar kayboluyor sadece servis yazısı yanmaya devam ediyor. Aracın seyir halinde hiçbir sıkıntı yok. Konu ile ilgili bir çok Peugeot servisine gittim. Cihaza bağladıklarında motor kısmı içerisindeki sigorta konsolunun içerisinde bulunan rölenin arızalı olabileceğini belirttiler. Bu sigorta kutusunu fiyatı 13-14bin tl onarımına ise işçilik+3bin tl isteniyor. Bu arıza sigorta kutusu arızasından mı yoksa başka bir sorundan mı kaynaklanıyor anlamadık. Eğer sigorta kutusundan değilse aldığım 13-14 bin tl malzeme elimde kalacak. Bu sorunu yaşayanlar var ise yazarsa mutlu olurum. Teşekkürler. Ler.

profile profile

Yorumlar (6)

Orhan
Orhan

Sorun pga sigorta kutusundaki role tamiri yok direk değişim 15 18 bin tl işçilikle serviste sordum aynı sorun bende de var akü bittikten sonra oldu sıfır akü taktık sonra bu arızayı vermeye başladı bazen kayboluyor arada oluyor araç şarj ediyor akü lambası çalışınca sönüyor normal rölantide 14 3 volt çıkış şarj ama ilk kontağı açınca arada böyle ikaz veriyor şuan bir şey almadım değişmedim pga kontrol ünitesi pga sigorta kutusu değişmeliymiş servisten öyle dedi bir arkadaş öyle role demek ki ömrü bitiyor oda değişmiyor komple kutu değişiyormuş bilginize aracım 2015 16 trafik çıkışlı 308 prtech otomatik 1.2 130 HP

Doğukan
Doğukan

Merhaba orhan bey 2017 model 3008 aracım var bende de elektrik devresi arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı veriyor pga kutusu değişimi sonrasında araç düzeldi mi? Bir de buna kodlama gerekiyor mu?

Tuğba
Tuğba

Merhaba sorunu çözebildiniz mi?

Güney

Böyle kullanılırsa sorun olur mu?

Güney

Hocam sorunu çözdün mü aynı sorun bende de var şar dinamosu baktırdım sıfır akü aldım sigortalara bakıldı hata bulunamadı

peugeot-308de-servis-uyarisi-ve-yuksek-onarim-maliyeti-1.jpg
Yıldırım
Yıldırım

Bu pga kutusu arızasında yapıyor. Akünüz ve şarj dinamonuz sağlamsa eğer pga kutusu değişmesi lazım. Nette 308 t9 grupların da görebilirsiniz.

Peugeot Motor Arızası Hakkında

Fahri