Peugeot 208 1.0 Vti 2013 Model Fan Ve Rolanti Sorununu

22 Şubat 2024 23:01

Peugeot 208 1.0 VTi 2013 model aracıma sahibim. Araç, hemen hemen her marşta fanı çalıştırıyor. Motorun sıcak ya da soğuk olması önemli olmaksızın ve motor sıcakken rölanti çok düşüyor. Ayrıca, servis lambası ve içinde ünlem işareti olan motor arıza ışığı yanıyor. Bu ışıklar yandığında araç çekişten düşüyor. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa, yazabilir mi?

Yusuf
Yusuf

Merhaba bende yeni 208 1.0 vti aldım aynı sorunla karşılaştım bir kaç ustaya gösterdim elektriksell dediler hallettik dediler birkaç gün sonra aynı hatayla motor kendini korumaya alıyor fan açıyor 3 lambada yanıyor tekrar başka ustaya götürdüm enejokorun biri değişecek fren pesal müşürü değişecek dedi yaptırdım bu sefer yolda bırakmadı ama sadece motor arıza lambası yanıp yanıp sondu v kayboldu siz sorunu bulabildiniz ya da bunun çözümü nedir yardımcı olabilecek biri var mı

Salim
Salim

Merhaba 1.2 puretech 208 aracımda da aynı problem mevcut. Fan açınca dediğiniz ışıklar yanıyor ve fan kapanana kadar araç neredeyse kullanılamaz hale geliyor. Hataları okuttuğumuz zaman bobin ve buji arızası yazıyor. Bunları değiştirdik ama yine çözüm olmadı. Çözüm bulabildiniz mi?

Bulut

Merhaba iyi günler, benim aracımda aynı sorunu yaşıyor. 8 aydır bu sorunla uğraşıyorum. 7 8 defa tekrarladı. Yaklaşık ayda 1 oluyor. Aracım 2014 model 208 1.2 otomatik benzin. Seyir halindeyken bir anda 3 tane arıza lambası yanıyor. Servis, motor ve motor içinde ünlem işareti lambası. Araç hemen çekişten düşüyor. Sadece 1. Viteste 8-10 km hızla ilerliyor ve fan çalışıyor, arabayı kapattığımda fan 5 dakika çalışmaya devam edip sonra kapanıyor. Arabayı ertesi gün çalıştığımda 3 arıza lambasından 2 tanesi sönüyor, sadece motor arıza yanıyor. Arabaya çekiş geliyor, arıza lambası yanarken kullanıyorum, 15 dakika sonra o da sönüyor. İyi bir Peugeot ustasına gittiğimde beni yolda bırakan şeyin gaz pedalı sorunu olduğunu söyledi ama kararsız kaldım, parça değişimi dedi. Siz sorununuzu çözebildiniz mi?

peugeot-208-10-vti-2013-model-fan-ve-rolanti-sorununu-1.jpg
İlker

Maalesef bir çözüm bulamadım siz bulabildiyseniz bilgi verir misiniz

Bulut sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 208 Otomatik Çekişten Düşüyor.

20 Nisan 2024 10:23
Peugeot 208 Otomatik Çekişten Düşüyor.

Peugeot 301 Motor Arıza Lambası

31 Mart 2024 02:40