Adil sonuçtan hiç memnun değil

2024 Model Peugeot Rifter Motor Şanzıman Arızası

2024 Model Peugeot Rifter Motor Şanzıman Arızası
07 Ağustos 2024 18:32

Çok severek ve bin bir zorlukla satın almış olduğumuz Peugeot marka aracımız arızalandı. Nev Tarabya şubesinden 2024 Temmuz ayının başında satın almış olduğum Peugeot Rifter aracım 2024 Temmuz 24'ünde 1036 km'de motor şanzıman arızası vermiştir. Aracımı Peugeot Türkiye'nin yönlendirmesi doğrultusunda marşa basılarak boşa alınıp alınmadığı kontrol edilmesini, boşa alındığı takdirde normal çekici yönlendireceklerini belirttiler. Yönerge doğrultusunda aracım boşa alınarak çekilmiştir. Tarabya Nev ile görüşmelerim doğrultusunda aracın "arıza tespiti için gerekli çıktılar alınarak fabrikaya yönlendirdikleri ve fabrikanın geri dönüşüne göre aracın ana hatlarının (tavan, taban, koltuk, göğüs tarafı sökülerek elektrik tesisatı) değişmesi gerektiği tarafıma bildirildi. Kendilerine Tüketicinin Korunması Kanunu'nu hatırlatarak yasal olarak haklı olduğumu ve Türkiye Cumhuriyeti'nde satış yapan bütün markaların bu kanuna tabi olduğunu ve bu kanun doğrultusunda vatandaşlık hakkımı alıkoyamayacaklarını, edemeyeceklerini, kendi prosedürlerinin bu kanunun üzerinde olmadığını hatırlattım. Bu doğrultuda ortalama 7 Eylül'e kadar sadece bilgilendirme dönüşü yapacaklarını ve kesin sonuç vermeyeceklerini söylediler. Hakkım olan kanunlar aşağıdaki gibidir. Kanun Numarası: 6502 Kabul Tarihi: 7/11/2013 Tüketicinin seçimlik hakları madde 11- (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) İmkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Garanti belgesi madde 56- (3) Tüketici bu Kanunun 11. Maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde 11. Maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Madde 11-1-ç ve madde 56-3 bendini doğrultusunda haklarımın alıkonulmadan çözüm konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Yorumlar (7)

Gökhan

Hocam araç duzeldımı benim de p şekilde arıza veriyordu beyinler sıfırlandı düzel dı ama bu defada akü bitiyor

Gökhan

Hocam benim de iç tesisat değişti sızın tam olarak yapılan işlemler nedir. Şu an problem devam ediyor mu. Tüm işlemleri yazar mısınız acaba

Adil

Hocam ben aylarca uğraştım, benim aracımda komple elektrik altyapısı falan değişti

Tuncay
Tuncay

Merhabalar hocam öncelikle geçmiş olsun aracınızın sorunu giderildi mi?

Özer
Özer

Düzel mi peki hocam n'yaptınız

Gökhan

Hocam arıza düzel dı mı aynıso benimde oluyordu beyinler sıfırlandı düzeldi ama bu defada akü bitiyor

Adil

Hayır hocam, onarıma alındı. Değişimi hiçbir şekilde değişimi kabul etmiyorlar. Lakayıt bir tavırla teknik servis müdürü avukata ver şeklinde ithamlarda bulundu. 3 avukatla geleceğini söyleyerek tehdit vari konuştu.

22 Temmuz 2024 12:41