Pembemavi Hastanesi Doğum Çilesi Çektik

12 Mart 2024 12:46

Eşim 2020 yılında Pembe Mavi Hastanesi'nde doğum yaptı. Ne yazık ki, hastaneye yatışımızdan hastaneden çıkışımıza kadar bir gebe için uygun olmayan birçok uygulamaya maruz kaldık. Doğumun kolaylaşması için hareketli olması gereken anne, saatlerce NST cihazına bağlı kaldı. Sancıları artınca ısrarla epidural anesteziye ikna edilmeye çalışıldı. Epidural uygulandıktan sonra, damar yolu açılan bölge eşimin belinde unutuldu ve doğumdan saatler sonra çıkarıldı, bu da omurgasında hasara yol açtı. Eşim sancılarının şiddetlenmesi üzerine ayağa kalkmak istediğini belirttiğinde, nihayet ayağa kaldırıldı ve o sırada bebeğin anne karnında dışkıladığı fark edilerek acilen doğumhaneye alındı. Daha önceden anlaşmamıza rağmen, doğuma benim de girmeme izin verilmedi. İçeride yaşananları anlamaya çalışırken eşimin çığlıklarını duydum. Anestezi uzmanının kristaller manevrasını uyguladığını ve bu sırasında eşime ciddi bir darbe vurduğunu öğrendim. Aradan dört yıl geçmesine rağmen eşimin sağlık sorunları devam ediyor. Doğum sonrası, daha önce talep etmemize rağmen, bebekle anne arasında ten teması sağlanmadan bebek hızla götürüldü ve iznimiz olmadan bebeğe mama verildiği söylendi. Bu durum, çocuğumuzun daha sonradan alerji geliştirmesine neden oldu. Şokun etkisinden çıktıktan sonra, yaşananlar hakkında başhekimle görüşmek istediğimizi belirttik. Ancak başhekim, (aynı zamanda olayı gerçekleştiren anestezi uzmanı olduğunu öğrendik) kendisinin yanlış bir işlem yapılmadığını düşündüğünü, şikayette bulunmak istiyorsak bunu yapabileceğimizi, ancak yıllardır süren mahkemeleri olduğunu ve bir sonuç alamayacağımızı ifade etti. Elimizde somut bir kanıt olmadığı için çaresizce oradan ayrıldık ve başka bir işlem yapmadık. Yaklaşık bir ay önce başka bir hastanede ikinci çocuğumuz dünyaya geldi. Bu hastanede yaşadığımız olumlu deneyim, 2020 yılında yaşadığımız olumsuz tecrübeyi tekrar hatırlattı. Buraya yazarak bir şeyler değiştiremeyeceğimizi, eşimin ve çocuğumun sağlık sorunlarının düzelmeyeceğini biliyorum; ancak en azından belki birileri bu şikayeti okuyarak sadece ticari kaygılarla hareket eden bu hastaneden uzak durabilir.

profile profile profile

Pembe Mavi Hastanesi Şikayet

27 Mayıs 2024 22:20

Pembe Mavi Hastanesi Pişmanlıktır

06 Mayıs 2024 20:48
Aleyna sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Gebelik Kaydı Yüzünden Mağduriyet Ve Eksik Takip

01 Ekim 2025 18:00
Zehra sonuçtan hiç memnun değil

Mastit Bakımı İçin Alınan Ekstra Süt Sağma Ücretine Anlam Veremiyorum

05 Ağustos 2025 14:00