Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Özel Egekent Hastanesi Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Ücret Şoku

26 Ağustos 2024 19:16

07.08.2024 'de Denizli özel egekent Hastanesi'nde eşim doğum yaptı. Sezaryenle sağlıklı bir oğlumuz oldu. Tamamlayıcı sağlık sigortamız olduğu için doğuma ek herhangi bir ücret ödemeyecektik. Tüm planımızı bu şekilde yapmıştık. Hastane özel sağlık sigortası birimi de bize farktan, ödemeden vs. Bahsetmemişti.

Doğum için hastaneye geldik apar topar. Yatış yapmamız lazım ki işlemler ilerlesin. Odaya alınacağız ardından doğumhaneye geçeceğiz. Ama bilin bakalım ne oldu? Sigortamız 13.000 lirayı karşılıyormuş. 9.000 lirayı elden, fişsiz, faturasız kendilerine vermemiz gerekiyormuş. Aksi takdirde yatışımız yapılmayacakmış. Doğuma neredeyse 1 saat kala parayı bulup elden verdim.

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı ne işe yaradı o zaman? Egekent sigorta şirketinden sezaryen doğum ücretini alıyor. Aynı zamanda hastaya "sigorta hepsini karşılamıyor" diyerek elden para alıyor. Sigortalı olmamız pek de önem arz etmiyor bu hastane için.

Yasin
Yasin
02 Eylül 2024 21:25

Bugün gittiğim hastanede sigorta işlerine bakan yetkili H** Hanımla görüştüm. Aldıkları 9000 lirayı yüzü hiç kızarmadan, utanmadan otelcilik hizmeti olarak adlandırdı. Odamıza hemşire göndermiş onun parasıymış aynı zamanda. Anadolu Sigorta'yı ellerinden kaçırmamak için hastalardan fark aldıklarını söyledi. Bu durumun etik olduğunu söyledi. Sigortadan aldıkları para kurtarmıyormuş. Bizim sigortadan doğum teminatı yaptırmamızın bir anlamı yokmuş. Hastanenin giderleri varmış. Kısacası tamamlayıcı sigortanız varsa ve doğumu burada yapmayı planlıyorsanız her şeyi en ince ayrıntısına kadar sorun. Yoksa otelcilik hizmeti, odaya hemşire gelmesi gibi hizmetlerden sizden astronomik paralar isterler.

Perihan sonuçtan hiç memnun değil

Denizli Özel Egekent Hastanesi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Sorunu

26 Ağustos 2024 17:32
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Özel Trakya Hastanesi Doğum Ve Ek Ücret Hüsranı

15 Ocak 2024 19:23
Habip sonuçtan hiç memnun değil

A Life Hospital Doğum Paketi Hizmetlerinde Ciddi Eksiklikler Ve İhmaller

18 Eylül 2024 14:46
Çağlar sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Hastanesi (Eskişehir) Sorun Yaşama

25 Eylül 2023 20:46