OYAK Kurumunun ADALETSİZLİĞİ (Fevkalade Borç Verme Hizmeti)

10 Nisan 2023 11:43

13 sendedir Türk Silahlı Kuvvetlerinde muvazzaf astsubay olarak görev yapmaktayım ve doğal OYAK üyesiyim. Hali hazırda Diyarbakır ilinde görev yapmaktayım. Yaşanan deprem dolayısıyla evimde zarar gören eşyalarım bulunmaktadır ve evi şu an kullanmamaktayım. OYAK fevkalade borç hizmetinden yararlanmak ile alakalı kurum ile en az 10 defa olacak şekilde görüşme yaptım ve bu yatacak para ile evimi taşıyacağımı hasar gören eşyalarımın yerine eşya alacağımı beyan ettim. 1978 yılı yapımı bir binada ikamet etmekteyim ve evime girmekten korkuyorum bunu da görüştüğüm arkadaşlara ifade ettim kendileri de durumu tutanak haline getirip bu evrakı ibraz edebileceğimi söylediler ve bende bu şekilde tutanak ile var olan durumu ibraz ettim. 07.04.2023 tarihi cuma günü durumun takibi ile alakalı kurum ile yaptığım görüşmede ise ilgili birimde bir problem yok hatta hala size neden yatmamış ilgili birimden size dönüş yapılacaktır dendi. Lakin bugün yaptığım görüşmede ilgili yönetmelikte kırılan eşyaların fotoğrafı illa istenmektedir sizin yaptığınız başvuruda da fotoğraf olmadığı için dosyayı kapadık olumsuz dendi. Bu yönetmelik esas ise neden aynı durumda olan yine Diyarbakır garnizonda çalışan binbaşı yarbaya bu para tutanak ile yatırıldı? Madem fotoğraf konusunda kati karar var neden tutanak tutturuldu oyalandım? Bu yatacak parayla evimi tahliye edecektim korka korka da olsa girer çekerdim o fotoğrafı. Fevkalade borç hizmetinden yararlanmak istiyorum.

Burak
Burak

Davul bizde Tokmak başkasında OYAK’ı aidatlarıyla para yatıran üyeler değil de Atananlar yönettiği sürece OYAK yasasından beklenen -üyelerine sosyal fayda Gerçekleşmesi zor OYAK üyesi

OYAK Maaş Artışı Beklentimi Karşılamıyor

17 Mayıs 2025 20:07
Barış sonuçtan hiç memnun değil

OYAK Yardım Sandığı Uygulamadan Açıkça Haberdar Edilmedim

18 Şubat 17:06