Ali sonuçtan hiç memnun değil

Otoyol Ücretleri Ve İcra Şoku: Bilgilendirme Eksikliği

14 Ekim 2024 12:41

Otoyol a. Ş ödenmeyen ücret ve icra şoku. Yetersiz bilgilendirme mağduriyeti

Yolculuk dönüşü (19.07.2024) sonrası HGS’ye yeterli miktarda bakiye yükledim, sistem çektikçe sonrası seyahatler için de daha fazla ücret yükledim ve günlerce HGS aplikasyonuna girip ihlal var mı diye şöyle bir baktım, baktım ihlal bulunmamaktadır diyor. Herhalde dedim yüklediğim tutarlar yeterli geldi ve çekti. Bir sürü yoldan geçtiğimiz için tabi geçişlerde de zibilyon tane şey var, tutarlara dikkat etmedim.

Borcumun olmadığını düşünürken 2 ay sonra telefonuma SMS icra tebligatı geldi. Gebze-İzmir yol ücreti sisteme yansımadığı için ödenmediğinden ve benim de bundan haberim olmadığından 4 katı ceza ve icra masraflarıyla 6.078,22 TL ödemem isteniyor. Tarafıma bu süreçte Otoyol a. Ş’den hiçbir bildirim (SMS, E-posta v. B.) gelmemiştir. 45 gün boyunca hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmadı. Resmen pusuya düşürülmüşüm.

Müşteri hizmetlerini arıyorum. Bilgilendirme ile ilgili sorunu HGS’ye atıyor. HGS’yi arıyorum sorunu Otoyol a. Ş.’ye atıyor. Hiçbir sonuç yok, bu insanları mağdur etmektir düpedüz.

Kardeşim, 1 - Sen benim plakamla niye HGS etiketini eşleştirip ihlalleri HGS uygulamasında gösteremiyorsun? Neden beni bambaşka bir siteden kontrol etme mecburiyetinde bırakıyorsun? 2 - Olayın üstünden 45 gün geçip, cezasız ödeme süreleri geçene kadar ne bir SMS ne bir tebligat hiçbir şey yok. 3 - Geçiş ücreti 524 TL, benden istenen toplam tutar 6.078,22 TL. Bu bariz hak ihlalidir. Bu durum hem vicdanen, hem hukuken yanlış. Geçmeyen arabaların parasını da ödediğimiz düşünülürse tabi, bize müstahak!

Şikayeti yazıyorum, sadece burda dursun diye, 5 kuruş bile geri alamayacağımı biliyorum. Hakkımı da asla ve asla helal etmiyorum!

profile profile profile

Ceysun sonuçtan hiç memnun değil

HGS Geçiş Ücreti Sorunu: Yanlış Tahsilat Ve İletişim Eksikliği

15 Ocak 2025 15:00

06 Eylül 2024 12:25
Hicran sonuçtan hiç memnun değil

HGS Ücret Sorunu Ve Bilgilendirme Eksikliği

06 Şubat 2025 14:22