İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Opel Astra 1.4 K Piston Kırma

İbrahim
08 Eylül 2023 13:40

Opel Astra k kasa 1.4 Turbo Benzinli 2017 Model aracım 100000 km de piston kırdı. Bu süreci sizinle paylaşmak ve daha önce aynı olayı yaşamış arkadaşların süreç ile alakalı tavsiyelerini yazmasını bekliyorum. Yaklaşık 2,5 ay önce araçta seyir halindeyken Motor Gücü Azaltıldı uyarısı verdi, ilgili ikaz ekranda belirdi. Birkaç km (3-5) sonra söndü, devamında hata Kodları söndüğünden aldırış etmedim ve aracı sürmeye devam ettim. Bu olaydan 15 gün sonra seyir halindeyken araçta titreme vites geçişlerinde devir yükselmesine karşın yükselmeme veya düşmeme gibi olayları gözlemlemekle birlikte yetkili servisin yolunu tuttum. Yetkili serviste durumu anlattım, araçta belirli testler sonucu motor kapağının açılması gerektiğini söylediler. Nitekim piston kırdığını, yapılması gerekenleri ve Tahmini 110 Bin tl gibi masrafı olduğunu söylediler. Tabi dünyam başıma yıkıldı tabiri tamda o an benim içindi, Ne pistonu ne Segmen'i ve trigeri... Düzenli bir şekilde km bakımını yaptırdığım bir araç 100000 km de nasıl bu duruma gelebilir. Bu tamamen Opel markasının ayıbı ve kronikleşmiş bir hatasıdır, Motor yapmışlar hangi yağı kullanacaklar diye araçlar bu hale geliyor. Deneme tahtası mı millet... Nitekim denize düşen yılana sarılır misali aracı o servisten çıkarmadım belki dışarıda 70 bin tl gibi yaptırabilirdim ( araştırdım ) ancak buna yanaşmadım neticede 1 yıl garanti kapsamında bütün parçalar. Bu arada birkaç parça yurt dışı olduğundan 40 gün üzerine aracımı alabildim. En ufak bir seste ister istemez huylanıyorum, 15 gün oldu. Bir sıkıntı yok gibi, bir daha Opel 'mi asla yanaşmam.

Yorumlar (5)

Anıl

Maalesef kronik sorun Opel Astra markası bunun üstüne müşterisini kaybediyor. Aynı sorunlar 45000 km de benim başıma geldi 2016 k kasa.

Bursa/Osmangazi de yaptırdım 3 yıl öncesi 28.000₺ gibi bir meblağ ödedim :/

Gökhan

Anıl bey nerede yaptırdınız bir de maliyetniz ne oldu acaba

Cihan
Cihan

Benim başıma 3 defa geldi. 70 binde 3 defa piston kırdı segman dağıttı araç. 3 işlem için toplam tamir süresi yaklaşık 120 gün. 120 gün... Karda kışta kıyamette. Kaç kez aylık araç kiraladım. Nasıl bir mağduriyet yaşadım size anlatamam. Bir firma nasıl olabilir de malının arkasında bu kadar durmaz akıl alır gibi değil. Şu anda yine motor gücü azaltıldı ve motor yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı aldım. Yemin ediyorum oturup ağlayacağım artık.

Gökhan

Cihan bey masrafınız kaç oldu en son gittiğiniz de maliyetli bir olay mı

Opel Türkiye Sattığı Aracın Kronik Sorunlarına Kayıtsız Kalması

Murat
07 Mayıs 2024 20:43
Kağan sonuçtan hiç memnun değil

Opel Astra K Piston Kırma Problemi

Kağan
26 Ağustos 2024 11:47
Harun sonuçtan hiç memnun değil

Opel Astra K Piston Kırma

Harun