Mükellef.co İle Çalışmak Ticari Bir Hatadır

15 Temmuz 2024 21:06

Mükellef.co üzerinden Estonya'da firma açtım. Bana Türkiye'deki şahıs işletmesi mantığında bir şirket kuracaklarını, şirkete yapılan ödemeyi istediğim şekilde çekip freelancerların ödemesi için kullanabileceğimi söylediler. Şirket kurana kadar çok ilgiliydiler. Şirket kurulduktan sonra Türkiye'deki Limited şirketi mantığında hiçbir şekilde parayı şirketten çekemeyeceğimi belirttiler. Zaten benim Estonya'da firma kurma sebebim buydu. 1 yılı aşkın bir süre her ay ödeme aldılar. Sıfır fatura kestim ve şirketi hiç kullanmadım. Bilgi verilmeden sürekli aylık ücrette artışlar yapıldı. Yıl sonunda hiç bahsetmedikleri ek ücretler istemeye başladılar. Şirketi kapatmak istediğimi söyledim 3 haftadır cevap vermiyorlar. Ve Mükellef halen karttan para çekmeye devam ediyor. Firma hesabı olarak Wise (transferwise) kullanmaya zorluyorlar. Bu firma da sürekli hesabı bloke edip duruyor. Yani şirket hesabına para gelse Wise tüm paraya bloke koyabiliyor. Yurt dışında firma açmak istiyorsanız Dubai'de açtırın. Masraflar hemen hemen aynı oluyor uzun vadede. En azından risk yok. Hem de en azından bizzat gidebileceğiniz bir yer olur. Bunun altına cevap yazacak mükellef yetkilisi, lütfen o cevabı maillerime yazın. Buraya bir şey yazmanıza gerek yok zira bir şey çözdüğünüz de yok.

19 Temmuz 2024 09:51

Arkadaşlar Mükellef tarafından arandım. Şirketi kapama hizmetini verme imkanları yokmuş. Estonya'daki çözüm ortakları da yapamıyormuş. Yani nasıl yapılacağını bilmiyorlar. Telefondaki hanımefendi "açıkçası biz de sizinle öğreniyoruz bu işi" dedi. Arkadaşlar şaka değil. Adamlar açılış yapıp paramızı alalım her ay da sabit ücret alalım, sormadan bu ücretleri artıralım kafamıza göre, yıl sonu da belli açıklamalar altında toplu ücretler alalım gerisi önemli değil kafasında iş yapıyorlar. Tamamen para kazanma odaklı ama hizmet verme gibi bir derdi olmayan bir firma. Gidin Birleşik Arap Emirlikleri'nden firma açın. Net daha ucuza geliyor, hesapladım.

19 Temmuz 2024 09:52

Hizmeti durdurun dedim hala kredi kartımdan çekim yapmaya çalışıyorlar sürekli. Allah'tan sanal karttı ve şikayetleri okuyup limiti sıfır yaptım önceden.

12 Ağustos 2024 16:50 (Şikayetten 27 gün sonra)

Vahap sonuçtan çok memnun

12 Aralık 2023 15:42
"Eylem Hanım'a çok teşekkür ederim özellikle ilgilenerek işimin hallolmasında bana çok yardımcı oldu."

24 Haziran 2024 11:59
Mükellef (mukellef.co) Pişmanlıktır! 435 Euro Şirket Kapanış Bedeli Mi?

07 Aralık 2023 14:03
Can sonuçtan hiç memnun değil

03 Ekim 2024 16:03

14 Temmuz 2024 14:11