Mükellef (mukellef.co) İle Şirket Kurulumunda Yaşanan Büyük Hayal Kırıklığı

25 Aralık 2024 20:32

2024 yılının Şubat ayında Mükellef.co aracılığıyla Amerika’da Delaware llc şirketimi kurmak üzere başvuruda bulundum. Bu hizmet için yaklaşık 1.015 USD ödeme yaptım. Şirket tarafından, ıtın, eın ve telefon numarası gibi belgelerin en geç 4-6 hafta içerisinde tarafıma sağlanacağı belirtildi. Ancak süreç ilerledikçe karşılaştığım aksaklıklar ve sorunlar, Mükellef.co’nun işleyişindeki ciddi eksiklikleri gözler önüne serdi.

Yaşanan Sorunlar:

1. Itın Temin Edilemedi:
Şirket kuruluş süreci 2-3 ay gibi bir zaman aldı ancak vaat edilen itin ve telefon numarası sağlanmadı. Aramalarım sonucunda, itin numarasının yalnızca yıl sonunda vergi beyanı ile alınabileceği bilgisi verildi. Bu, süreç hakkında yeterli bilgiye sahip olunmadığını gösteriyordu.

2. Şirket İsminin Hatalı Yazılması:
Şirket ismim hatalı bir şekilde kaydedilmişti. Bu durumu defalarca dile getirmeme rağmen, “ırs yanlış yazmış, biz düzeltiyoruz” gibi yanıltıcı cevaplar aldım. İki ay boyunca hiçbir düzeltme yapılmadı.

3. Kapanış Sürecindeki Ekstra Ücretlendirme ve Yanlış Bilgilendirme:
İşlerin planlandığı gibi ilerlememesi nedeniyle şirketi kapatma kararı aldım. Kapanış işlemleri için 650 USD ödeme yaptım (banka kur farkı nedeniyle bu tutar 700 USD olarak tahsil edildi). Ayrıca sitede belirtilen 300 USD yerine, kapanış için 315 USD kesildi. Buna rağmen sorunlar bitmedi.

22 Kasım 2024 tarihinde ödeme yapmama rağmen, 25 Aralık 2024’te kapanış talebimin reddedildiği bildirildi. Gerekçe olarak, “2023 yılına ait imtiyaz vergisi borcu, eyalet talebi reddetti” olduğu söylendi. Ancak şirketimin 2024 yılında kurulduğunu defalarca belirtmeme rağmen, sürecin uzaması ve çözüm sağlanmaması büyük bir mağduriyet yarattı.

Mükellef.co ile yaşadığım deneyim neticesinde, toplamda 1.700 USD gibi bir ücret ödememe rağmen, süreç boyunca yaşadığım sorunlar bitmek bilmedi. Dahası, mevcut sorunlar çözülmeden benden ek olarak 300 USD daha talep ediliyor.

Bu durum, yalnızca profesyonellikten uzak bir hizmet anlayışı değil, aynı zamanda müşteriye karşı sorumluluk bilincinin eksik olduğunu göstermektedir.

Yaşadığım bu olumsuz süreci, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen webmaster forumlarında detaylı bir şekilde paylaşacağımı belirtmek isterim. Hizmet kalitesini önemseyen herkesin, Mükellef.co gibi firmalar hakkında bilgi sahibi olması gerektiğine inanıyorum.

Not: Sorunum hala çözülmedi, şirket kapanmadı.

25 Aralık 2024 20:16

Yaşadığım tüm bu olumsuzluklar ve süreçte karşılaştığım eksiklikler göz önüne alındığında, talebim açık ve nettir: Şirketimin ek bir ücret talep edilmeden kapatılması ve mevcut sorunun çözülmesini bekliyorum.

26 Aralık 2024 16:20

26 Aralık 2024 Güncellemesi: Bugün mükellef.co ekibi tarafından aranarak yaşadığım sorun nedeniyle üzgün olduklarını ifade etmişlerdir. Görüşmede, yapılan hata nedeniyle tarafımdan özür dilenmiş ve şirket kapanış işlemlerinin, daha önce ödenmiş olan 650 USD (fazladan çekilen tutarla toplam 665 USD) haricinde herhangi bir ek ücret talep edilmeksizin gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Ayrıca, kapanış sürecinde oluşabilecek ek masrafların tamamının mükellef.co tarafından karşılanacağı taahhüt edilmiştir. Şirket kapanış süreci tamamlanana kadar tüm gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

30 Aralık 2024 10:44 (Şikayetten 4 gün sonra)
30 Aralık 2024 11:54

Merhaba, Benimle iletişime geçen arkadaşın şikayetlerden haberi vardı ve benden kaldırmamı rica etmişti. Yine de şirket adım "bc Software llc" kontrol sağlayabilirsiniz.

25 Şubat 2025 17:30

Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Şirket Kapatma Sürecinde Yetersiz Destek Ve İlgisizlik

30 Ocak 2025 19:31

Beklenmedik Vergi Borcu Ve Şirket Kapanış Sorunları

26 Aralık 2024 20:35
Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Mükellef (mukellef.co) Mükellef. Co Amerika Şirket Kurma Süreci

23 Eylül 2024 16:19
Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

13 Şubat 2024 12:08
Mükellef (mukellef.co) Mukellef.co Yüzünden Şirketim Kapatıldı.
Mükellef (mukellef.co) Mukellef.co Yüzünden Şirketim Kapatıldı.