Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kursiyerlere Hakaret, Azarlama

20 Ocak 2024 01:11

Yaklaşık bir buçuk aydır Sarıçam Halk Eğitim Merkezi'ne kursa gidiyorum. Psikolojim bozuldu, çünkü orada çalışanlardan biri yüzünden bugün sinirlendim ve rahatsızlandım. Alt tarafı bir su doldurup ilaç içecektim. 'Öğretmenler Odası' yazıyor ama içerisinde mutfak var. Mutfağın penceresine gittim, su isteyecektim ama kimse yoktu ve içeriden öğretmenlerin, hizmetlilerin sesleri geliyordu. Seslensem de duyamazlardı. Bunun üzerine kapıya yöneldim ve elimdeki şişeyi işaret ederek 'Su doldurabilir miyim? ' dedim. Bir öğretmen 'Doldurabilirsin' dedi. Kendim doldurmak için mutfağa girdiğimde arkamdan bir hizmetli geldi ve 'Buraya girmek yasak, dışarıdan pencereden isteyeceksin' diyerek beni tersledi. Hemen dışarı çıktım. Pencereden 'Ver, buradan doldurayım, içeri gelme yasak' dedi. Ben de 'Gerek yok' dedim. Daha uygun bir dille uyarabilirdi, zira içeri girmiştim ve artık doldurabilirdim.

Böyle azarlanmaya ya da kovulmaya hakkı yoktu; ben ilkokul öğrencisi değilim. Bu ilk yaşadığım olay değil. Bir gün müfettişlerin geleceği söylendiği için herkes daha titiz davranıyordu. 'Ayağınızın çamuruyla gelmeyin' dediler ama biz ses çıkarmadık. Kurumda asansör var ve aktif olarak kullanılıyor ama kursiyerlere yasak. Orada çalışanlar bir kartla asansörü kullanabiliyorlar, ama biz kullanamıyoruz. Bir gün ellerimiz dolu iken rica ettik, 'Asansörle çıkabilir miyiz? ' diye. Oradaki bir çalışan, 27 yaşında olduğumu belirtmeme rağmen, yanımdaki arkadaşım 25 yaşında ve anne olmasına rağmen, bize bağırarak 'Çalışmıyor' dedi ve azarladı. Bir başka gün kursa gittiğimizde kursla evimizin arası uzak olduğu için acelemiz vardı. Saat 16.30'da lavaboya çıktım. Çalışanlar iki kez kızdı, ikincisinde haddini aştı. Temizlik yapmış, ben fark etmeden basmışım, özür diledim ama kadın azarlayarak 'Beygirler' dedi. Bu durum beni çok şaşırttı; çünkü orası bir eğitim kurumu ve eğitim veriliyor. Hayatım boyunca ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Bu üslupsuz davranışlar devam ediyor ve ben dayanamıyorum. Müfettişler geldiğinde lütfen kursiyerlerin memnuniyeti sorulsun. Ben eğitim almaya gidiyorum, hizmetliden hakaret duymak için değil. Her kursta yüz lira talep ediliyor ve biz bu ödemeleri yapıyoruz. Tuvalet kağıdı gibi masraflar için de ödeme yapıyoruz. Bir de üstüne azar işitiyoruz. Lütfen böyle insanlar eğitim kurumlarında çalıştırılmasın.

Milli Eğitim Bakanlığı Sınavda Haksız Muamele

07 Aralık 2024 20:13