Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlkokul Öğretmeninin Yeğenimi Sınıfa Almaması

23 Kasım 2023 10:00

İlkokulda eğitim gören yeğenim A********* S*****'ün öğretmeninin evlenmesi durumu sebebiyle sınıfça bir haftalığına başka bir sınıfa sevk edildiği bilgisini aldım. Üç gündür İl Özel İdaresi İlkokulu 3/A sınıfı bayan öğretmeni (adını bilmiyorum) tarafından psikolojik şiddete maruz kaldığı ve sınıfa kabul edilmediği yönünde şikayetler alıyorum. Yeğenim, tam üç gündür okula gitmek istemiyor, sürekli ağlıyor ve okuldan soğuduğunu belirtiyor. Öğretmenin ona kötü davrandığını, dışlama, sınıfa kabul etmeme, bağırma, kötü muamele gibi durumlar yaşadığını ifade ediyor. 23/11/2023 tarihi itibarıyla, yani bugün, yeğenimi babam okula götürmüş ve bahsi geçen öğretmen tarafından tahrik edilerek herkesin içinde azarlanmış, bağırılmış ve küçümsenmiştir. Yeğenimin babası, yani eniştem vefat ettiği için yetim bir çocuk olarak zaten psikolojik olarak zor zamanlar geçiriyor ve biz onda kalıcı hasarların en aza indirilmesi için çabalıyoruz. Daha ilkokul çağında bir çocuğun önceki yıllarda psikolojik tedavi almasından ötürü psikolojisi hakkındaki derin durumun farkında olmanızı istiyorum. Bahsi geçen öğretmenin yeğenimi sınıfa kabul etmemesi sebebiyle eğitiminden geri kalmakta ve bu yaşlarında okuldan soğumaktadır. Maalesef ki, ilerleyen yaşlarında asla unutamayacağı olumsuz anılar zihninde yer etmiş durumda. Bu durum hakkında acil olarak işlem başlatılmasını ve gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Zira bir çocuğun hayatı ve eğitimi söz konusu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hem Fiziki Hem Psikolojik Şiddet

13 Ekim 2023 15:38