MEB OBP Yanlış Hesaplanma Ve Yanlış Bilgi

23 Mayıs 2024 15:11

Merhaba öncelikle ben bu sene 16 ve 17 Mart Tarihlerinde 1 Tane Alan Dersim Kaldığı İçin Açıköğretim Lisesi Sınavlarına Girdim. Ayrıca Bu Sınavda Birtakım Seçmeli Dersler de Bulunuyordu. Sınava Girmeden Evvel İlgili Yetkililer İle Konuştuğumda Bana Bu Seçmeli Derslerden Sınava Girersem Bana Diploma Notumu Yükselteceğimi Yok Eğer Girmezsem de Diploma Notuna Herhangi Bir Etkisi Olmayacağını Söylediler. Ben de Onların Belirttiği Şekilde Bazı Seçmeli Derslere Girdim. 2 Tane Seçmeli Dersi Boş Bıraktım. Girdiklerim de Toplam Alan Dersi İle Beraber 4 Tane Bulunuyordu ve Hepsinden Güzel Ortalama Aldım. Buna Rağmen Sonuçlar Açıklandığı Vakit Diploma Notunda Herhangi Bir Değişiklik Olmadığını Hatta Girmediğim Derslerin de Notuma 0 Olarak Yansıdığını Gördüm. Halbuki Bu Derslerden Girmezsem Bana Notuma Herhangi Bir Etkisi Olmayacağını Söylüyorlardı. Üstelik Bu Durumla İlgili Yetkilileri Aradığımda Bana Mezun Olarak Göründüğüm İçin Herhangi Bir İşlem Yapılamayacağını Bildirdiler. Halbuki Ben Mezun Olmadan Önce de Bu Konuyla İlgili Bizzat Yetkililerle Görüştüğüm Halde Kabul Edilmedi. Ve Açıkça Burda Bir Haksızlık Durumu söz konusu. Bir an Önce Bu Haksızlığın Giderilmesini Temenni Ediyor. OBP min Yeniden Hesaplanıp. Kontrol Edilip Diploma Notuna Kaydedilmesini ve Bu Sorunun Çözülmesini Arz Ediyorum

Dilek
Dilek