Medstar Hastaneleri Yoğun Bakım Ücreti

14 Temmuz 2023 17:58

11 Temmuz 2023 tarihinde saat 8:30'da bebeğimiz dünyaya geldi. Saat 17:00-18:00 arasında hemşireler odamıza geldi ve bebeğimizin acil yoğun bakıma alınması gerektiğini söylediler. Yeni doğum yapmış ve narkozun etkisinde olan bir annenin yaşayabileceği stresi düşünün.

Bize yoğun bakıma giriş yapmamız gerektiğini söylediler ve giriş işlemleri için bir vezneye gittiğimde bana şöyle denildi: "Bebeğin sigortası olmadığı için yoğun bakım sonrası 15-20 bin tl ücret çıkabilir." Ben de 6 saat önce doğmuş bir bebeğin sigortası olmasının imkansız olduğunu belirttim. Bunun üzerine veznedeki arkadaş, "Haklısınız" dedi. Sonrasında, 0-18 yaş arası tüm çocukların devlet tarafından sağlık güvencesi olduğunu anlattım ve bu konuda da haklı olduğumu belirttim. Ancak, bebeğin t. C. Numarası olmadığı için SGK'dan onay alamadıklarını belirttiler. Bu yaşananlar sonucunda hastaneye karşı bir güvensizlik oluştu.

Sonrasında, bebeğimizin farklı bir hastaneye sevkini istedik ve bir anda konu değişti. Yoğun bakıma gerek olmadığını, bebeğin annenin yanında mavi ışık tedavisine alınacağını söylediler. Odaya döndüğümde, çocuk doktoru ***'nın bebeğin şu an için iyi göründüğünü ve yoğun bakıma indirmek yerine mavi ışık tedavisi uygulamayı önerdiğini öğrendim. Bu sırada, hemşireler arasında benim duymayacağımı düşünerek "Bu mu? " şeklinde bir konuşma geçti. Hekimin hasta yakınının duyması gerekmeyen bir şekilde konuşması ayrı bir konu olarak değerlendirilebilir.

Şimdi anlamlandıramadığım konu şu: Bebek acil yoğun bakım alınacakken ücret ödemeyi kabul etmeyip sevk isteyince, yoğun bakımın iptali ne anlama geliyor? Biz bunu kabul etseydik, 15-20 bin tl'yi ne için ödeyecektik?

Hastane yönetimine bu konuyu belirttiğimizde, yanlış anlaşılma olduğunu söylediler. Biz o an yeni bebek heyecanıyla bu durumu kabul etmiş olsaydık, yanlışlıkla 15-20 bin tl ödemek zorunda kalacaktık. Bu durum hastaneye olan güvenimizi tamamen sarsmıştır. Ayrıca, yeni doğum yapmış bir annenin yaşadığı stresi manevi olarak anlatmaya bile gerek yok. Bu konuda yaşadığımız stresi yasal yollardan arayacağız.

Ayrıca, bu hastaneye ilk bebeğimizde doktorumuz olan *** için gittik. --- hocamıza ilgi ve alakası için çok teşekkür ederiz. İyi ki *** hocayı tercih etmişiz.

Sevinç sonuçtan hiç memnun değil

Erdem Hastanesi Yaşanan Sorunlar Ve İlgisiz Yaklaşımlar

02 Şubat 2025 05:11

Yoğun Bakımda Şüpheli Uygulamalar Ve Bilgi Eksikliği

22 Ekim 2024 11:39
Sibel sonuçtan hiç memnun değil

07 Kasım 2023 16:42

11 Eylül 2023 02:39
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

10 Şubat 2025 19:00