Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Hospitals Disiplin Soruşturması Talebi

02 Mart 2024 04:13

26.02.2024 tarihinde Medicana Beylikdüzü Hastanesi acil bölümüne aşırı şiddetli kulak ve baş ağrısıyla başvurdum. 'Burada mavi kodlu hasta var' diyerek polikliniğe yönlendirildim. Bir saat sonra, saat 09:26'da ** ***  isimli nöroloji uzmanına muayene oldum. Kendisi MR ve tahlil istedi, 'Ne zaman yer bulursanız çektirin, ancak çekimden beş gün sonra radyoloji raporu yazılıyor, onu almadan gelmeyin' dedi. Aynı gün saat 15:00'a kadar hastanede tansiyonum doktor tarafından 'çok yüksek' olarak ölçüldü; fakat herhangi bir işlem yapılmadan bekletildim.

MR sonrasında Medicana Beylikdüzü Hasta Hakları birimine giderek kendimi iyi hissetmediğimi ilettim ve MR sonucu ile ağrı dindirici bir çözüm bulunması konusunda destek talep ettim. İlgili personel gerekli görüşmeleri yaparak MR raporunun ertesi gün çıkarılmasını ve acilde müdahale edilmesini sağladı. Ertesi gün saat 15:30'da raporu -- ---- 'a gösterdim. D vitaminimin çok düşük olduğunu, başka bir sorunum olmadığını, biraz abarttığımı ve durumun psikolojik olabileceğini belirterek Laroxyl adlı antidepresanı reçete etti. (d vitamini yazılacağını söylemişti ancak reçetemde bulunmuyordu.)

Ardından İç Hastalıkları ve bir başka nöroloji uzmanına başvurduktan sonra yüksek tansiyon hastası olduğum ve yüz felci geçirdiğim tanıları konuldu ve tedavilere hemen başlandı. Yaşanan tüm sürece eşim şahit oldu ve kayıtlar e-Nabız ve hastane verilerinden doğrulanabilir.

Bu noktada, hayati önem taşıyan bu durum hakkında alaycı tavrı, hastasına gerekli özeni göstermemesi, talep edilen MR görüntülerine bakmaması, sadece radyoloji raporuna göz gezdirmesi ve bariz şekilde tespit edebileceği hastalıkları teşhis edememesi sebebiyle ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından savunmasının alınarak hukuken suç teşkil edip etmediğinin, ya da bağlı bulunduğu kurumun disiplin prosedürüne göre cezalandırılması gerekip gerekmediğinin değerlendirilmesini ve konu hakkında tarafıma bilgi verilmesini arz ve talep ederim.

02 Mart 2024 09:05 (Şikayetten 4 saat sonra)

Gamze

Hangi doktordu acaba? Biz de nörologundan memnun kalmadık o hastanenin isim yazmasanız bile kadın mıydı erkek miydi onu yazarsanız anlayabilirim Geçmiş olsun

Ankara Medicana Hospitals Yanlış Teşhis!

Hansa
06 Mayıs 2024 10:16

Acil Serviste İlgisizlik Ve Yüksek Muayene Ücretiyle Karşılaştık

Murat
21 Ekim 10:23
acil-serviste-ilgisizlik-ve-yuksek-muayene-ucretiyle-karsilastik-1.jpg
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

MR Sonuçlarının Bildirilmesinde Esneklik Sağlanmıyor, Hastane Süreci Zorlaştırıyor

Ebru
25 Ağustos 18:14