Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag, Sürücüleri Mağdur Ediyor

09 Haziran 2024 00:58

29.05.2024 tarihinde Yasal olduğunu iddia eden martı tag uygulaması üzerinden bir yolcu alıp hareketimden 2 dakika geçmeden sivil trafik ekipleri tarafından durduruldum ve 32233₺ ceza yedim ve 2 ay süre ile motosikletim trafikten men edildi. Firmaya durumu bildirdim, dava masraflarım ve otopark ücretinin kendilerince karşılanacağını söylediler. Birkaç gün sonra bir hukuk firmasından beni aradılar ve davayı kazanamazsak 10000₺ yan vekalet ücreti çıkıyor dediler. Dava açmak istemediğimi söyleyince otopark ücretini de ödemeyeceklerini söylediler. Bende indirimi kaçırmamak için cezayı ödedim. Ödeyebilmek için cep telefonumu satmak zorunda kaldım. Yasal olduğunu iddia ettiğiniz uygulama yüzünden 24175₺ ceza ödedim. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

11 Haziran 2024 10:37

Merhabalar, Martı Tag paylaşımlı yolculuk yaptığını ve yasal olduğunu iddia eden bir korsan taksi uygulamasıdır. Uygulamayı açarken nereden nereye gideceğini soran ama her seferinde farklı yönlere yolcu veren bir uygulamadır. Polis çevirdiği zaman sorgusuz sualsiz Ek 2/3a maddesinden cezai işlem uygulayıp 2 ay aracınızı trafikten men eder. 32233₺ para cezası keser. Sakın ola ki yasal olduğunu düşünerek korsan taksicilik yapmayın. Cezayı yedikten sonra kimse yanınızda durmuyor, hemen Arkanıza geçiveriyorlar :) dava masraflarını ve otopark masraflarını ödeyeceklerini söylüyorlar fakat dava açmıcam dersen otopark parasınıda vermiyorlar. Açarsan davayı kaybettiğimiz takdirde 10000₺de yan vekalet ücreti diye bir para vereceksiniz diyorlar. Yani devlet korsan taksi cezası kesiyor bir de üstüne 10000 TL'de hukuk bürosu alıyor. Ya kazanırsak demeyin, tarihte böyle kazanılmış bir ceza iptal davası yok. Eğer olsaydı Uber ve Scotty'de çalışmaya devam ederdi. Yani kısacası aldanmayın kardeşim ben aldandım, cezamı ödedim 2 ayda motorum gitti. Akıllı olun.

1718091434940.img-20240609-162614.jpg
10 Haziran 2024 16:32

Martı Tag'dan aradılar, şikayetimi silmemi istediler. Zorla dava açmamı istiyorlar. Zannediyorum hukuk bürosu ile ortak çalışıyorlar. Kazanamayacaklarını bildikleri halde dava konusunda bu kadar ısrarcı olmalarının başka bir sebebi olamaz. Çünkü işin sonunda yan vekalet ücreti adı altında 10000₺ civarı bir parayı da sürücüden alıyorlarmış. Üstüne bir de cezanız faiziyle 40000₺'yi aşacak. Biz korsan taksi işi yapmıyoruz diyorlar, bu doğru. İşi bize yaptırıyorlar. Bizim gibi gerizekalılar Martı tag yasal olmaya çalıştığı süre içinde Korsan taksicilik yaparak Oğuz Beye hizmet ediyoruz. Uber başaramadı, Scotty başaramadı (Oğuz Bey' de Scotty ortaklarından bu arada) martı Tag'da bir b. K yapamayacak. Yediğimiz cezalarla kalacağız. Sakın bir enayilik yapıp cezayı iptal davası açtırmayın. Davayı Martı Tag'a açın, yasal olduğunu iddia ederek beni yanlışa sürükledi diyerek. İnanın cezanız iptal olmaz ama Martı Tag'a karşı açtığınız davayı kazanma şansınız daha yüksek. Bir de yaptığımız iş bildiğin korsan taksicilik bilginiz olsun. Kimseyi gerçekten kendi yönüne doğru bir yolcuya yönlendirmiyor. Zincirlikuyu'dan Sarıyer'e gideceğim diye giriş yapıyorum avcılara yolcu veriyor. Avcılardan Mecidiyeköy'e gideceğim diyorum Maltepe'ye bostancıya yolcu veriyor. Yani bu paylaşımlı yolculuk falan değil, bildiğin korsan taksi uygulaması. Gerçekten bir cezanın iptal edileceğini düşünen varsa iyi düşünsün.

11 Haziran 2024 14:40

Her eklediğim gelişmeden sonra ben daha yetkiliyim diyerek birileri arıyor. İnatla yasal olduklarını iddia ediyorlar. Ya madem yasaldıda niye beni polis çevirip korsan taşımacılıktan ceza yazdı? Ben bu ceza iptal davasını açmıyorum abicim insanları aptal yerine koymayın. Benim masrafım otoparka beraber 28000 TL'yi bulacak. Dava açanlarınki yan vekalet ile birlikte belki 50000i geçecek. Boşuna uğraşmayın ceza iptal davasıyla. Davayı Martı Tag'a açanın parasını kurtarma ihtimali daha yüksek aklınızda bulunsun

13 Haziran 2024 16:51 (Şikayetten 4 gün sonra)

Merhaba, Talebiniz ile ilgili görüşme sağlanmıştır. Saygılarımızla, MARTI TAG EKİBİ.

13 Haziran 2024 17:18

Şikayetini sil aramasındanmı bahsediyorsunuz? Benim talebimin çözümü ile alakalı bir görüşmemiz olmadı. Ben ceza iptal davası açmak istemiyorum, milleti kandırmayın aptal yerine koymayın. Sizin yüzünüzden binlerce araç bağlandı. Sadece fulya otim otoparkında belki 1000 taneden fazla motosiklet var. Elinde hiç yoksa 20000 tane dava vardır hangisini kazandında hala daha gel dava açalım diyorsunuz. Sayenizde 28000₺ girdi bana. İştahlı arkadaşlar varsa yapmaya devam etsin. Üç kuruş kazanacağım derken bir 30000de size girsin.

14 Temmuz 2024 19:35

Sonuç olarak martı benimle iletişimi kesti. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım bekliyorum. Buradanda sonuç alamazsam mahkemeye başvuru yapacağım.

Sezer
Sezer

Mehmet bey tüketici Hakem heyetinden olumlu sonuç alabildinizmi?

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Martı 02.04.2024 Tag 32233TL Ve 2ay Trafikten Men Cezası+çekici+2ay Otopark

03 Nisan 2024 16:32
Martı 02.04.2024 Tag 32233TL Ve 2ay Trafikten Men Cezası+çekici+2ay Otopark
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag Yüzünden Korsan Taşımacılıktan Ceza Aldım Mağdur Edildim

02 Haziran 2025 17:21
marti-tag-yuzunden-korsan-tasimaciliktan-ceza-aldim-magdur-edildim-2.jpg
marti-tag-yuzunden-korsan-tasimaciliktan-ceza-aldim-magdur-edildim-1.jpg
Tarik sonuçtan hiç memnun değil

Tarik
10 Mayıs 2024 21:06