01 Eylül 2023 20:59

2004 model Citroen xsara sahibiyim. 2020 yılında yani 3 sene önce aracımı ilk aldığımda 172.000 km'de iken aracımı ön takım bakımına soktum. Baskı balata bitmeye yakın olduğu için ustam değiştirmeyi tavsiye etti. Marka olarak sürekli mapa taktığını sorun olmadığını söyledi. Hem tavsiye etmesi hem de yerli oluşu yanında da fiyat avantajının bulunmasından dolayı uygun debriyaj setini sipariş verdik. Ürün geldi. Montajı bitti. Gerçekten yumuşak ve sorunsuz iken takribi 6 ay sonra sorunlar baş gösterdi. İlk önce kalkışlarda titreme ve debriyaj bilyesinden ses gelmeye başladı. Ustaya gittim yapacak bir şey yok söküp bakmamı gerek dediler. Neyse öyle kabullenip böyle kullanmaya devam ettim.
Yaklaşık 24 bin km sonra viteste düz yolda 100 km hızla sol şeritte giderken tuhaf bir tak sesi duydum. Sonrasında kavrama çalışmadı. Şanzıman dağıldı sandım emniyet şeridinde çektim. Debriyaj pedalı düzgün gözüküyordu ama motor çalışırken çekmiyordu.

Yolda kalınca çekici aradım. Arabayı ustaya çektik. Şanzıman indi ve manzara hiç de güzel değildi. O kadar dikkatli kullanmama rağmen debriyaj dağılmıştı. Kesinlikle malzeme kalitesinden kaynaklı bir durum çünkü göbeği tutan 4 perçinden 2 tanesi kopmuş ve baskı boşa çıkmıştı. Mecburen yenisini taktık. Bu sefer mapa almadım. Bugün yaklaşık 10 bin harcamak zorunda kaldım. Bir de yollarda çektiğim çile cabasıydı.

Anıl
Anıl

Geçmiş olsun selamlar bende aynı sorunu yaşıyorum, şu anda hangi marka baskı balata taktınız hocam memnun musunuz?

Sercan
Sercan

Luk marka takıldı memnunum. Size de geçmiş olsun.

Schaeffler Mağdur Ediyor

Hayritur
21 Mart 2024 13:57
Erdi sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2025 09:35
Kaliteli Parça Kullanımına Rağmen Debriyaj Setinde Sorun Ve Maddi Zarar
Kaan sonuçtan hiç memnun değil

Schaeffler Luk Debriyaj Balatası Sorunu

15 Haziran 2024 00:17