Emre sonuçtan hiç memnun değil

Kia Stonic Şanzıman Arızası

13 Ağustos 2023 19:44

Mayıs ayından beri severek kullandığım sonradan hüsrana uğradığım 2023 model 1.4 otomatik Kia stonic kullanıcısıyım. İlk servise gittiğimde 2. Vitesin boşa düşme probleminden dolayı gittim sorun yok denildi ve aracımı kullanmaya devam ettim. Aracım şu an 8000 km de ve şanzımanından ciddi şekilde vınlama gibi ses gelmeye başladı ve sol ön tekerde de uğultu başladı. Geçen hafta servise götürdüğümde test ettik tüm kontroller yapıldı ve ses duyamadık dediler. Daha önce aracımda giderken çektiğim videoyu dinlettim bu ses normal gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz cevabını aldım.

Kesinlikle normal bir ses olmadığına eminim. Anlaşılan şu ki bu problem birkaç kişide mevcut. Aracımı güvenli olarak kullanamıyorum. Yetkili kişilerin tarafıma ivedi şekilde dönüşlerini rica ediyorum. Aracıma gerekli işlemlerin yapılmasını da rica ederim.

profile profile profile
14 Ağustos 2023 11:06 (Şikayetten 15 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

23 Mayıs 2024 15:45

Gelişme 20.05.2024 tarihinde aracımı tekrar servise götürüp sesin devam ettiğini hiçbir şekilde geçmediğini beyan ettim teste çıkıldı kayıt açıldı haber bekliyorum Kia çelikmotor markasına sahip çıkacağının inancındayım. İnşallah güvenimizi boşa çıkarmaz.

12 Haziran 2024 16:59

12.06.2024 aracımın şanzımandan gelen sesi hala devam etmektedir. 2. Kez Ankara Kia Opal bayide yapılan işlemde sesin gelmediği kayıtlara alınmış. Bugün Kia genel merkezinden turaç bey tarafından arandım servis aracımda sesin olmadığını kayıtlara eklemiş. Kia genel merkezde aracıma hiçbir işlemin yapılmayacağını beyanında bulunmuştur. Bu aracın problemi giderilene kadar peşini bırakmayacağım. Sosyal medya, haber kanallarında da Kia markasının aracına sahip çıkmadığını duyurmak için elimden geleni yapacağım. Yazık insanlara yıllarca çalışıp para kazanıp bu araçları alıp da rezil olmasınlar.

12 Haziran 2024 18:37

Kia Çelik Motor dan aracım için bayiye gelen cevap sorun yoktur. Şikayetim Kia Çelik Motor tarafından kapatılmış. Ne demek sorun yok veya bir şey görülmedi videoları olan problemin nasıl sorunu olmaz! Araç 30 km sonra elektrik süpürgesi gibi çalışıyor. Sorun yoksa neden 3. Kez servis kaydı oluşturayım delimiyim ben. Aracımızla güvenli seyahat edemeyecek miyiz sorunun çözülmesi için illa başımıza bir şey mi gelmesi gerekiyor bu ne saçmalıktır. Servis kaydı oluşturmaya devam edeceğim gerekirse her hafta servis kaydı oluşturacağım ta ki sorunum çözülene kadar...

22 Haziran 2024 18:38

Bu video 19.06.2024 tarihinde çekilmiştir. Böyle bir saçmalık olamaz gerçekten bu araçta problem yok diyenin aklından şüphe ederim. Yetkililerden aldığımı cevap : 5 yıl garantisi var Sorun çıkana kadar binin ne kadar ukalaca bir cevap. Ben bu aracı ses yapsın diye almadım. Sorun olmayan arabanın sesi buysa sorunlu aracınızı düşünemiyorum. Her yola çıktığımızda korkarak mı çıkacağız. 4 yaşında Çocuğumuzla yola çıkıyoruz şu sıcak günlerde uzun yolda kalsak perişan oluruz. Araçta yangın çıksa ne olacak hesabını kim verecek illa ölüm kalım mı olması gerekiyor. Acilen aracımın onarılmasını istiyorum.

22 Haziran 2024 18:50

Video ektedir.

Yorumlar (5)

Serkan
Serkan
Şikayeti Çözüldü

Merhaba 2022 stonic Elegance 1.4 kullanıcısının Aralık ayında aldım araç şu an 7000 km de aynı ses bende de olamaya başladı servise götürdüm baktılar şimdilik ses olduğunu 10000 bakıma kadar takip edelim denildi. Gerekirse şanzımanın değişileceği bildirdi bu araçlarda kronik bir arıza olarak görünüyor biz de bakilim ne yapacağız.

Emre

Hocam var mı sizde gelişme sorun aynı devam ediyormu

Osman
Osman

Sakın o şekilde kullanma çok 120 km hızı geçme acil servise götür yoksa sonun aracın gaz yemez ön kaputtan dumanlar çıkar ve yolda kalırsın

Nehir
Nehir

Emrebey aracın durumu nedir onarıldımı arızanın

Emre

Maalesef onarılmadı bu şekilde kullanmaya devam ediyorum çünkü normal deniliyor artık ne zaman yolda kalırım bilmiyorum

Ersin sonuçtan çok memnun

Kia Stonic Şanzıman Uğultusu

Ersin
10 Temmuz 2024 22:54
Metehan sonuçtan hiç memnun değil

Kia Stonic İle Sürekli Sorunlar Ve Çözümsüzlük

Metehan