Kia Pratik Oto Hizmetinde Yaşanan Hatalar

Kia Pratik Oto Hizmetinde Yaşanan Hatalar
Hamit
10 Ekim 2023 13:11

2011 model Kia Sportage arabamı 2017 yılında ikinci el olarak aldım ve o zamandan beri bakımlarını G**** Kia servisinde yaptırdım. 2023 yılı nisan ayında beni G**** Pratik oto dan arayıp yıllık bakım kampanyaları olduğunu ve benim arabamın da bakım zamanı geldiğini bakım yaptırmayı düşünüp düşünmediğimi söylediler. Ben de memlekete gideceğim için öncesinde bakım yaptırmayı düşündüğüm için tamam gelip aracı alabilirsiniz dedim ama ben aracı Kia yetkili servisine gönderdiğimi sanıyordum oysa sonradan öğrendim ki aynı yerde G**** hem Ki nın yetkili servisini yapıyormuş hem de Pratik Oto ile anlaşmış ve o şekilde de servis hizmeti veriyormuş. Yani aslında G**** Firması Kia ya karşı bence hiç etik olmayan bir müşteri araklama davranışı sergilemiş oldu. Tabi benim esas konum başka. Arabada bakımı yapılması gereken oldukça kabarık bir liste çıkardılar. Ben de bu işten anlayan arkadaşlarıma danışarak yağ vs değişimi haricinde sadece gerekli olan özellikle fren balata ve disklerinin değişmesini onayladım. Arka fren diskleri ve balataları da yenilemişler. Arabayı teslim aldıktan sonra eşim markete falan giderken kullanmaya devam etti ve sonra biz bakım sonrası belki 100km bile kullanmadan Trabzon'a gittik giderken kayınbiraderim bana arabada bir sorun olduğunu arka lastiklerin oradan ses geldiğini söyledi (Yıllarca Scania yetkili servisinde çalışmış ve araba mekaniğinden çok iyi anlayan birisi) ben de yeni bakım yaptırdık. Balatalar henüz alışmamıştır ondandır dedim ve öylece devam ettik. Trabzon'dan döndükten sonra eşim yine aracı kullanmaya devam etti. Sonra ben bir gün aracı kullandığımda arabanın arka tarafından çok acayip sesler geldiğini duydum ve sonraki sabah hemen G**** firmasını arayıp henüz bakım sonrası 5000 km bile olmadığını ve aracı alıp kontrol etmelerini istedim. Gelip aracı aldılar ve kontrol ettiklerinde arka sağ fren kaliperinin kilitli kaldığını ve balatayı bitirerek diskin metal metale sürttüğünü lastiklerin de bozuk olduğunu balataların değişmesi gerektiğini kaliperin tamir edilmesi gerektiğini belirttiler. Ben kendilerine balata ve disklerin yeni değiştiğini dolayısıyla bu arızanın yapılan işlemdeki bir hatadan kaynaklandığını belirtsem de kabul etmediler. Gidip müdürleri ile de görüştüm önce hatalarını kabul etti. Sonra servis müdürü ve ustasını dinleyince vaz geçti. Kaliperin tamiri ve işçilik için benden haksız yere 6400 Tl aldılar ama kaliperin işçiliğinin nasıl 3700 TL tuttuğunu bana izah edemediler. Aracınızı getirmeyin.

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage Bakım Sonrası Titreme Ve Parça Sorunlarım Çözülmedi

İbrahim
02 Mayıs 15:45

Dilek
20 Eylül 2023 15:34
Kia Ön Konsolda Çatlak
Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage Partikül Arızası Sürekli Tekrarlıyor, Servisten Çözüm Alınamıyor

Çiğdem
05 Haziran 18:01
Kia Sportage Partikül Arızası Sürekli Tekrarlıyor, Servisten Çözüm Alınamıyor
Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Muhammed
26 Ağustos 14:06