Kübra sonuçtan hiç memnun değil

03 Temmuz 2024 00:39

Güya en iyisi olsun diyerek jotun aldım. Jotun'un usta diyerek gönderdiği M****** K**** ise amatör çıktı. Ekibim diye çocuğunu akrabasını getirmiş! Bu boya yeter yetmezse alırım dedim diye, gözleri alev alev bağırdı bir de bana "Ben 30 yıllık ustayım! Ve boyayı böylelikle fazladan aldırdı bana ama aynen duruyor kullanmamış bile onu! Aldırdığı 10 kilo tavan boyasını da küçük mutfak, hol ve bir oda için güya kullanmış, almış götürmüş kabını bile göremedik! Diğer boya kutusu da ortada yok bitmiş! Kötü iş yapıp beni aldatan birinin lafına inanacak halimde yok! Boyamadan önce tavanlarım evim tertemizdi, sadece hafif mutfak kirliydi. Olay renk değişikliği idi. Daha önce "Jotun'la dışarıdan bulduğum bir usta evimin 2 odasını şahane boyamıştı. İki renk güya aynı ama alakaları bile yok! Çünkü M****** adlı kişi, alaca bulaca bir şey sürdü sonrada 1 kat daha. Yani tek kat boya. Onlar giderlerken görebildiklerimi söyledim ama" ona gerek yok, bu olmaz, kuruyunca düzelecek gibi laflarla "oh bitti" diyerek acele tarafından gittiler! Sonradan bir baktım bir sürü hata kusur, kabarık yerleri zımpara macun astar yapmadan tek kat sürüp gitmişler. Bantları bile hem yapıştıramamışlar hem iyi sökmemişler! Süpürgelikler beyaz beyaz kalmış. Üstüne de etrafı kirleterek ve beni sürekli sinir eden laflar atarak iş yaptılar. Sürekli, sonuç iyi olacak, Jotun gönderdi bu kişiyi ustadır deyip sabrettim. M****** K**** adlı boyacıya bildirdim durumu "ekstra para verirsem ancak gelir düzeltirmiş, neden o eve gelmeden ona resim Atıp, burası sorunlu gelince burayı düzeltirsin dememişim, suçlu benmişim! O görmemiş o kabarık yerleri! Yoğunmuş bir ara bakarmış! Ne özür ne utanma! "hem suçlu hem güçlü". Jotun'u aradım ilettim durumu resim video attım hiç ilgilenmediler, 2 gündür bir yetkili aramadı! Küçük mutfak, küçük hol ve 1 oda için 7500TL boya, 9000 TL boyacı parası harcadım Dile kolay 16.500TL Sonuç yalap şap boya ile şimdiden dökülmüş çarpılmış veya kabarmış duvarlar! Üstelik o gün evimde bağıran laf atan eli değil çenesi çalışan "adı usta" jotun ustaları ile gerildim kaldım! Artık anladım ki olay JOTUN'DA değilmiş. İyi ustaya hangi marka boya versen evini pırıl pırıl boyarmış! Ben evime ilk gelen helalinden kazanan gerçek ustanın marifetini, jotun'dan kaynaklı sanmıştım, değilmiş! Siz, siz olun benim gibi markaya güvenip bu kadar para vermeyin gönderdiği kişileride "ustadır bilir demeyin! " Savcılığa ve Tüketiciye vereceğim!

06 Temmuz 2024 11:34
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-5.jpg
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-4.jpg
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-3.jpg
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-2.jpg

Mustafa Koçak denen boyacının hol tavanını bile boyamadığını fark ettim! Avizenin orada mavi lekeler vardı aynen duruyor! Allah bilir diğer odada vurdu mu tavan boyası? Mutfak boyamda meydanda yok, 10 kg tavan boyam da hepsini alıp gitti. Bu boyayı kötü yapması dışında suç kapsamına giren bir olay. Buraya ekleyemediğim boyanın ne kadar kötü kusurlu yaptığına dair fotoğraflar var, her gün yeni ayrıntılar fark ediyorum! Jotun 1 kez aramadı bu nasıl bir firmaymış böylelikle öğrenmiş olduk. Yoğunluğundan üst düzey yetkili arayamadım. Bulduğumda ulaştığımda ne yapacaklar bakalım. Mustafa Koçak savcılıktan çağrılınca anlayacak olayı.

06 Temmuz 2024 11:36

Boyaya tenezzül edip evden boya götüren insanla beni muhatap eden Jotun utansın! İşi de ortada yaptığı da!

06 Temmuz 2024 12:02
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-5.jpg
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-4.jpg
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-3.jpg
jotun-ve-gonderdikleri-boyaci-pismanliktir-2.jpg

06 Temmuz 2024 13:39

Bir gelişme daha, jotun çalışanı Fehmi aradı az önce beni. Ve teslim alırken görmedin mi, hey sen bir sus bakalım, sakin ol gibi sokak ağzıyla da konuşabildi benimle! Bu nasıl bir firma bu nasıl çalışan? Yüzüne telefonu kapattım. Asıl soru şu, boya ve yaşananlar resimlerle kanıtlarla ortada iken, Fehmi çok överek gönderdiği boyacıyı neden savunuyor? Neden bu kadar rahatsız oldu? Neyin üstünü neden kapatmaya çalışıyor da sürekli beni arıyor? İşte bunu Savcılık çözecek, Belli ki doğru noktada ilerliyorum! Kayıp eşya var mı diye de bakmak lazım. Savcılık çok iyi bilir bu tip olayları ve şıp diye çözer, demek o an fark etmediğimiz için suçlu biz olduk tüm sorun da bu öyle mi, alan kaçmış yani! Savcılığın işi zaten tam da bu tip olaylar, burda ciddi bir suç dosyası var. Olay basit boya maddi zarar olayı da değil anlaşılan, çok daha kapsamlı, bir şirketleşme var. Mesleği kötüye kullanma deniyor buna, suça ortaklık!

17 Temmuz 2024 11:50 (Şikayetten 14 gün sonra)

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz, şikayetiniz tarafımıza ulaştı. Konuyu Teknik Servisimize yönlendirdik. En kısa zamanda sizinle iletişime geçilecektir.

Fatih
Fatih

Tamamen işçilik hatası. Yazık. Duvardaki kabaran alanlar kazınıp, uygun macun ile düzeltilmeli idi. Belli ki priz etrafı bantlanarak uygulama yapılmış ve bant sökülürken silikon muhteviyatlı boya sökülmüş. Doğru uygulama maskeleme değil, prizin sökülmesi olmalıydı.

Ekrem
Ekrem

İyi ki yazmışsınız, bizde evi boyatma arifesindeydik, jotun tercih edecektik az kaldı. Teşekkürler. Allah kurtarmış bizi.

Zehra sonuçtan hiç memnun değil

01 Mart 2025 12:13

18 Ekim 2023 15:19