Jolly Tur Vize Reddi Sigortası Olmasına Rağmen Ücret İadesi Yapmıyor!

30 Haziran 2024 13:01

Jolly Tur'dan vize reddine karşı sigortalı yurt dışı tur satın aldıktan sonra çok kötü bir deneyim yaşadık. Makul bir çözüm sunulmazsa Jolly Tur'u bundan sonra yurt içi ve yurt dışı ürünlerde tercih etmeyeceğim.

Mart 2024'te Jolly Tur'un web sitesi üzerinden eşim ve benim için 06-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan İzmir Çıkışlı Orta Avrupa Turunu "TA-2403PPEK" rezervasyon numarası ile sigortalı satın aldık. Vize evraklarını eksiksiz ve zamanında Jolly Tur'un yönlendirdiği acenteye teslim ettik ve acente aracılığıyla VFS Global'e 29.05.2024'te Schengen Çekya Vize başvurusu yaptık. 25.06.2024 tarihinde vize başvuru sonucumuzun 11 numaralı "there are reasonable doubts as to the reliability of the statements made as regards (please specify) ” maddesine istinaden olumsuz sonuçlandığını öğrendik. Yani evraklarda eksiklik ve hata söz konusu değildir. Verilen kararı son zamanlarda AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Schengen vize süreçlerindeki politik yaklaşımına bağlamaktayız.

Turları sigorta kapsamında satın aldığımız için iade ücretinin ödenmesi konusunda 26.06.2024 tarihinde [email protected] mail adresine e-posta gönderdim ve 4440644 numarasından çağrı merkezini aradım. Çağrı merkezi yetkilisi tur tamamlandığında seyahat faturalarının (otel, uçak... Vb.) taraflarına ulaşmasına istinaden sigorta şirketine Jolly Tur olarak başvuru yapacaklarını ve sigorta kapsamındaki iade ücretini tarafıma ödeyeceklerini ilettiler. E-postaya dönüş yapmalarını talep etmeme rağmen herhangi bir yazılı dönüş yapmadılar. 29.06.2024 tarihinde tekrar e-posta gönderdiğimde 4440644 numarasından aradılar ve ücret iadesinin yapılmayacağını, vize reddinin sigorta kapsamı dışında olduğunu ilettiler. Oysa ki seyahat sigorta evrakında vize reddi durumunda %25 muafiyet ile seyahat ücretinin %75’inin karşılandığı bilgisi açıkça mevcuttur. 3. Kez çağrı merkezi ile görüştüğümde sigorta şirketine benim başvurmam gerektiğini ilettiler. Özetle müşteri temsilcilerinden 3 farklı tutarsız yanıt almış bulunmaktayız.

Jolly Tur temsilcilerine alternatif çözüm olarak tur bedelimiz üzerinden bizi vizesiz farklı bir yurt dışı turuna kaydırmaları talebinde bulunduk ancak bu talebimizi de geri çevirdiler. Çözüme kapalı oldukları için 2024/0079.2969 numarası ile İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunduk. Ücret iademizin en kısa zamanda yatırılması hususunda Jolly Tur yetkililerinin aksiyon almasını bekliyoruz.

Yorumlar (8)

Sibel
Sibel

Merhaba, sonuç ne oldu acaba ben de aynı durumu yaşamaktayım.

Leyla
Leyla

Merhaba Jolly Tur işe ilgili anlaşmazlık giderildi mi, hala uğraşıyor musunuz şu an benim de vize işlemlerimin sonucunu vermiyorlar ama tüm ödemeyi isterler, eğer vize alamazsam sigorta dan iade alınabilir deniyor ama ikna olmadım, sitede çok şikayet var, (%25 ve Schengen Portekiz vize ücreti 20.000 TL ödedim, tamamını öder ve vize alamazsam sigorta da ödemezse diye endişelendim )

Çağatay

Merhaba, şirket ödeme yapmadı maalesef. Topu sigorta şirketine atıyorlar. Sigorta şirketi de kapsam dışında olduğu için ödeme yapmıyor. Yurtdışı tatiline gidecekseniz tur şirketleri yerine kendiniz gitmeye çalışınız, paranız yanıyor maalesef.

Ayşegül
Ayşegül

Sizinle aynı durumdayız. Bizde Jolly den 12 Temmuz çıkışlı orta Avrupa turu satın aldık. İzmir den başvurumuzu yaptık. Aracı firma 25 Haziran da vize alamadığımızı söyledi. Ben 11. Maddeden, kuzenim farklı bir maddeden 2 kişi red aldık. Sigorta yaptırdık ama maalesef bize de sigortanın bu maddeyi kapsamadığını söylediler.

Çağatay

Merhaba, sigorta sözleşmesini okumanızda fayda var. Biz Hakem Heyeti'ne başvurduk çünkü sözleşmede kapsamadığına dair bir ibare yer almıyordu.

Merhabalar sonuç alabildiniz mi

Fadime

Teşekkür ederim bilgi için bende CİMER, tursab ve Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayetlerimi yaptım umarım sonuç alınır

Çağatay

Belgelerle Hakem Heyeti'ne başvurduk ardından Hakem Heyeti şirketten savunma talep etti. Buna istinaden sigortadan ücret iadesi alınabilmesi için belgeleri talep ettiler ve teslim ettik. Henüz sonuçlanmadı, ücret iadesini hala beklemekteyiz.

Fadime sonuçtan hiç memnun değil

Jolly Tur Vize Reddinde Sigorta Parasını Ödemiyor

13 Temmuz 2024 21:36