05 Mart 2024 23:27

Buca Yeşilbağlar'da ikamet ediyorum. 20 Aralık 2023 tarihinde 12 hanelik binamızın önünde İZSU'nun kanal çalışması yapıldı. O tarihten itibaren yağan her yağmurda, binamızın altında bulunan kapalı otopark alanı ve sığınağa yağmur suyu doluyor. Biriken suyu atabilmek için vidanjör çağırdım, 45 ton su çekildi; fakat vidanjör ücreti 2.174,40 TL olarak benim su faturama yansıtıldı. Akabinde İZSU'ya gidip dilekçe verdim. İZSU'nun çalışması sonucu mağdur olduğumuzu, vidanjör ücretinin faturama yansıtılmaması konusunda ve mağduriyetimizin giderilmesi için dilekçe verdiğim halde, 'gittik adreste muhatap bulamadık' gibi yalan bir bahaneyle dilekçem sonlandırıldı. Vidanjör ücretini ödemek zorunda kaldım. Su tamamen çekilip bitirilmediği için itfaiye çağırdım, 2 saat itfaiye su çekti ama yine bitmedi. Bu arada tekrar yağmur yağdı ve yeniden su doldu. Suyu tahlil ettirdim; şebeke suyuna yakın yağmur suyu olabileceği söylendi. Kanal şikayeti için gittiğimde, 'Evet, 20 Aralık'ta o adreste bizim çalışmamız yapılmış' denildi ama mağduriyetimiz giderilmedi. İZSU'ya tekrar gidip dilekçe verdim. Kaymakamlığın Açık Kapı birimine başvurdum, belediyeye gittim, en son mahalle muhtarına başvuruda bulundum. 185 ve 153 numaralarını sürekli arayıp çözüm aradım; fakat hiç kimse çözüm odaklı yardımcı olmadı. Binamız 3 aydır sular içinde ve sesimi duyurup mağduriyetimizi gideren olmadı. Seçim zamanı da kimse gelip oy istemesin. Vatandaşın sorunu çözülmüyorsa, belediyeler ne işe yarıyor?

29 Ocak 2024 12:41

02 Eylül 2023 10:28

04 Aralık 2023 10:52
Merve sonuçtan hiç memnun değil

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yüksek Su Faturası ve Yetersiz Bilgilendirme Nedeniyle Mağduriyet

21 Ekim 2025 13:42
izmir-buyuksehir-belediyesi-yuksek-su-faturasi-ve-yetersiz-bilgilendirme-nedeniyle-magduriyet-1.jpg

07 Kasım 2023 11:05