Eiki sonuçtan hiç memnun değil

İtemsatis Tarafından Tehdit Edildim

17 Eylül 2024 00:14

itemsatis.com'dan ürün aldım ve satıcı ürünü yanlış teslim etti. Kendisine ilettim, yine yanlış ve başkasına teslim edilmiş başka bir ürünü teslim etti. Durumu bildirince kendisi de bunu doğruladı ve bu işlem bile tamamıyla aykırı olması gerekirken sanırım itemsatis bunu umursamıyor ve sadece parasına bakıyor gibi duruyor.

Satıcı daha sonra 5 doğru mail verdi ama geri kalan 5 maili istememe rağmen iletmedi ve haksız kazanç elde etmeye çalıştı. Cevap vermediği için ben de işi vardır diye 1 gün bekledim ve otomatik sipariş onayı oldu. Siteye bildirdim, teyit edip paramı iade ettiler.

Daha sonra satıcı bana 'paranı iade ettik, yorumunu kaldır' diye mesaj attı. Ben de kaldırmayacağımı, çünkü ilgilenmediğini kendisine belirttim. Daha sonra aldığım yanıt 'biz kaldırtırız o zaman' oldu. Bu tavrın doğru bir tavır olmadığını düşünerek itemsatis desteğe ilettim ama ilgisiz davrandılar ve üzerine beni tehdit ettiler. Şikayet var sitesine konu açamazsın vs. Dediler. Bu tavır nedir?

17 Eylül 2024 17:08

İtemsatis.com destek hizmetleri hem beni tehdit edip hem haklarımı kullanmamda tehdit ediyor ve haklı olduğumu bildiğim için kendimi savunuyorum itemsatıs.com'dan aldığım method ürününde sadece mobilden yapılacağı belirtilmiyor ve ben de bilgisayardan tüm işlerimi yapan birisiyim ben ürünü aldım ama kullanamadığım için ve beklediğim gibi olmadığı için iade talep ettim ama herhangi bir sebep göstermeksizin beni haksız buldular kullanamayacağım ürünün ücretini gasp ediyorlar resmen ve şikayet var sitesinde sorunlarımı dile getirdim diyor hesabımı sohbet özelliğinde kısıtladılar

17 Eylül 2024 09:20 (Şikayetten 9 saat sonra)
17 Eylül 2024 11:11

Müşteri temsilcisiyle görüştüm fakat farklı bir konudan dolayı sattın aldığım ürünü kullanamadığım için ve satıcı koruma politikalarından dolayı ürünü iade edemeyeceklerini ve bana destek olamayacağını söylediler zaten 3-4 yıl önce aldığım ürünlere bile erişimimi mesajlarımı otomatik sildikleri için erişemiyorum rezalet bir platform olduğunu ve hiçbir şekilde müşteri odaklı olmadıklarını sadece para para para kazanmak politikalarıyla ilerlediklerini açıkça görebileceğiniz bir platform, kesinlikle tavsiye etmiyorum.

17 Eylül 2024 11:49

Şikayetim çözümlenmemesine rağmen ilgili site şikayetimi kaldırmazsam beni mahkemeye vereceğini söylüyor yani açıkça tehdit ediyor rezil bir durumla karşı karşıyayım ilgili mesaj ektedir Merhabalar Sayın baran yıldız, ikayetvar.com internet sitesi üzerinden 17 Eylül 2024 tarihinde yapmış olduğunuz şikayet 17 Eylül 2024 tarihinde çözümlenmiş ve yaşadığınız problem firmamızca ortadan kaldırılmıştır. Ancak şikayetiniz çözümlendiği halde ilgili internet sitesinde yayınlanmaya devam etmektedir. Çözümlenen şikayetinizin kaldırılması Türk Hukukunun tarafımıza tanıdığı haklar kapsamındadır. Çözümlenen şikâyetiniz yayında kaldığı süre boyunca markamızın kişilik haklarına zarar vermekte, firmamızı maddi ve manevi zarara uğratmakta, haksız rekabete sebebiyet vermektedir. Şikayet çözümlendiği halde içerik kaldırılmamışsa, bu durum unutulma hakkı kapsamında değerlendirilir ve kaldırılmaması halinde firmamızın Anayasal hakları ihlal edilmiş sayılır. Şöyle ki; Çözümlenen şikayetin kaldırılmaması durumunda markamızın unvanı internet üzerinde haksız olarak manevi zarara uğrayacak bu da Türk Borçlar Kanunu’nun 49. Maddesinde düzenlenen Haksız Fiil hükümlerini meydana getirecektir. Maddi ve manevi zarara uğrayan markamızın tarafınızdan tazminat talep etme hakkı doğacaktır. Bunun yanında çözümlenen içeriğin kaldırılmaması nedeniyle markanın imaj haklarına, ticari itibarına zarar verip Haksız Rekabet meydana getirecektir. Türk Ticaret Kanunu’muzun 54. Maddesinde Haksız Rekabet Hükümleri Düzenlenmiştir. Çözümlendiği halde kaldırılmayan şikâyetiniz firmanın rakipler ile arasındaki rekabetine hukuka ve dürüstlük kuralına aykırı aldatıcı şekilde zarar vermekte yanıltıcı bicinde markayı kötülemektedir. Haksız rekabetin hukuki sorumluluğundan kaynaklı maddi ve manevi tazminat hakkımız saklı olup aynı zamanda Türk Ticaret Kanunu’muzun Haksız Rekabet hükümlerinde düzenlenen 62. Maddesi aracılığıyla Ceza Sorumluluğu madde başlığı kapmasında ceza sorumluluğu ile birlikte şikayet hakkımız bulunmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz hususlar çerçevesinde markamızı korumak amacıyla temel olarak 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun tarafımıza tanıdığı haklar doğrultusunda 17 Eylül 2024 tarihli çözüme kavuşturulan şikayetinizi https://www.sikayetvar.com/ internet sitesinden kaldırmanızı, aksi takdirde maddi-manevi tazminat talep etme ve cezai sorumluluk kapsamında şikayette bulunma hakkımızın saklı olduğunu tarafınıza bildiririz.

13 Şubat 2025 11:46

Berra sonuçtan çok memnun

29 Haziran 2025 19:52
Koray sonuçtan hiç memnun değil

İtemsatis Satıcı Ve Yetkililerin İlgisizliği

06 Ağustos 2023 18:43
Selim sonucu yetersiz buldu

Haksız Kısıtlama Ve Destek Eksikliği

09 Ocak 2025 19:53
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2024 19:30

İletişim Sorunları Ve Destek Eksikliği