Özgür sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Hastası Annemin Ameliyatı İptal Edildi Ve Hastaneden Kovulduk

25 Haziran 2024 12:51

Merhabalar, 23.06.2024 tarihinde kanser hastası olan annem, üçüncü ameliyatını olmak üzere Çapa Tıp Fakültesi Jinekoloji Onkoloji Bölümüne yatış yaptı. Biz de kardeşimle beraber akşam ziyaretine gittik. Ertesi gün sabah ameliyatı olduğu için serum takılmış ve ameliyata hazırlık yapılıyordu. Bu esnada serumun içi kan doldu ve serum tıkandı, akmamaya başladı. Kardeşime hemşireyi çağırmasını söyledim. Çağırdığını, fakat hemşirenin hemşire odasında çekirdek yediğini ve 'Bir şey olmaz.' dediğini söyledi. Beş dakika sonra ben gittim. Hanımefendiye, 'Annemin serumu kan doldu ve akmıyor, bir bakabilir misiniz?' dedim. Yine 'Bir şey olmaz.' dedi. Ben ısrar edince, 'Çık dışarı, kapat kapıyı.' dedi. Ben de sinirlenip bağırmaya başladım. O bağırınca hemen güvenliği aradı. Güvenlik geldi ve polis merkezine gittik. Memur arkadaşa sorunu anlattık. O da ortada küfür, hakaret, darp gibi herhangi bir şey olmadığı için konunun çok uzatılmamasını söyledi. Biz de kabul edip tatlıya bağladık. Ertesi gün, yani annemin ameliyata gireceği gün, hazırlıklar yapılmış, annemin ameliyat elbisesi giydirilmiş ve '1-2 saat içinde seni ameliyata alacağız.' denilmiş. Beş saat beklettikten sonra bir doktor gelerek, 'Sekretere saygısızlık yapmışsınız, sizin ameliyatınızı iptal ettim, derhal hastaneyi terk edin.' demiş. Annem, üzerinde ameliyat elbisesiyle kala kalmış ve hastaneyi terk etmek zorunda kalmıştır. 72 yaşında bir kanser hastasını ameliyata hazırlayıp son anda 'Vazgeçtik.' deyip hastaneden kovmak hangi insanlığa ve vicdana sığar bilemiyorum. Allah aynı acıları onlara da yaşatsın diyorum ve ismini bilmediğim, pazar gecesi orada nöbet tutan Ş***** hemşireden şikayetçi olduğumu bildirmek isterim. Ortada bir tartışma varsa adalet mutlaka tecelli eder, şikayetçi olunur ve gereken yapılır. Ancak kanser hastası yaşlı bir kadını kapı dışarı etmek sağlık sistemine yakışmayan bir davranıştır. Saygılarımla.

Emrah sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Yetersiz Müdahale Sonucu Yaşanan Kayıp!

11 Eylül 2024 20:12

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Doktor Burda Tedavi Olmayacaksınız Diye Bağırmaya Başladı

29 Haziran 2024 19:19
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 9eylül Acil Hastanesi

03 Mayıs 2024 12:52