İstanbul Büyükşehir Belediyesi- 1239 Çıkmaz Sokak Haksız Trafik Cezası

22 Nisan 2024 23:07

16:58 saat ve 08.04.2024 tarihinde Küçükçekmece'de bulunan tek yönlü 1239. Çıkmaz konumunda ters istikamete girmek durumunda kalındığından eds'den trafik cezası kesilmiş ve tarafıma 6.439 TL para cezası karar tutanağı tebligatı ulaşmıştır.
Bahsi geçen tarihte diğer sokak ve/veya sokaklarda bakım çalışması olması nedeniyle ters yön olan 1239. Çıkmaza mecburi yön verildiği bilgisini aldım.
08.04.2024 tarihinde 1239. Çıkmaz konumu ve çevresindeki diğer sokaklarda bakım çalışması yapılıp yapılmadığına, mecburi yön verilip verilmediğine dair tarafıma net bir bilgi verilmesini talep ediyorum.

01 Mayıs 2024 01:24

08.04.2024 tarihinde 1239. Çıkmaz sokağına girilmesi nedeniyle 6.439 TL tutarında eds cezası kesilmiştir. Ancak ekte yer alan görselden de anlaşılacağı üzere İSKİ araçlarının çalışması nedeniyle mecburen 1239. Çıkmaz sokağına yönlendirme yapılmıştır. Bu durumun şahsımdan kaynaklanmadığı mücbir sebep olduğu ve yönlendirme yapıldığı anlaşıldığından cezanın iptalini ve gerekli bilginin verilmesini talep ediyorum. Ayrıca bu konuya ilişkin bir sürü şikayet olması hatanın sürücülerde değil bulunmayan/görünmeyen trafik işaret/işaretçisinin ve yol yapımı sebebiyle gidilecek tek istikamet olmasından kaynaklandığı düşülmektedir. Acaba koyulan işaretler uygun ve açıla şekilde konumlandırıldığı konusunda şüpheler bulunmaktadır.

24 Nisan 2024 12:20 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-60126930575 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Hakan
Hakan

09.01.2025 tarihinde bu sokağa girmiş ve tarafıma 9267 TL trafik cezası gelmiş görünüyor yakın zaman içinde bu 2. Oldu gidilecek sokak kapalı olması sebebiyle mecburi olarak bu sokağı kullanmak zorunda kaldım ve üst üste bu cezalar tarafıma ağır geldi ne yapmam gerekli yardımcı olur musunuz

25 Ocak 2024 20:09
İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1239 Çıkmaz Sokak Haksız Eds Cezası