İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu Gaziosmanpaşa Temsilciliği

11 Mart 2024 22:35

11 Mart 2024 tarihinde boşanma davası açmak istedim. Davamı adli yardım yoluyla avukat desteği ile açmak istediğimden, 11 Mart 2024 tarihinde saat 13.30 sıralarında Gaziosmanpaşa/İstanbul'daki İstanbul barosu adli yardım bürosu Gaziosmanpaşa temsilciliği'ne gittim. Orada bir avukatla görüşmek istediğimi belirttim. İsmini bilmediğim bir erkek personel, elimdeki dilekçenin nerede yazıldığını sorgulayarak, dilekçenin uygun olmadığını, adli yardım talebinde bulunduğumu, ailemde çalışan birinin olup olmadığını sorgulayarak beni küçümsemiş ve aşağılamıştır.
İki buçuk yaşındaki kızımın velayetini talep etmem konusunda ise, sürecin altı ayda ya da bir yılda tamamlanabileceğini, velayetin verilmeyebileceğini ve boşanmaktan vazgeçebileceğimi ima ederek beni umutsuzluğa sürüklemiştir. Adli yardım sürecinden yararlanmamı engellemek için elinden geleni yapmıştır. Avukat geldikten sonra verdiği birkaç evrakı geri istemiş ve 'ben bu işi para ile yapıyorum, git evraklarını kendin çıkart' diyerek bağırmıştır. İstanbul barosu adli yardım bürosu Gaziosmanpaşa temsilciliği, kendilerine verilen mağdura yardım sorumluluğunu suistimal ederek, mağdur bireyleri daha da mağdur etmekte ve öz güvenimizi sarsarak hakkımızı aramamıza engel olmaktadırlar. Münakaşa ettiğim şahsın ismini bilmiyorum, olayın şokuyla ismini kontrol edemedim. Gerekenin yapılmasını arz ederim.

profile profile profile

İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu Hattındaki Kaba Memur