İşbir Yatak Mina Lateksit Mağazadaki Sertlikte Değildi

01 Temmuz 2023 18:57

Ankara'da, İstanbul yolunda bulunan İşbir Yatak mağazasından mina yatak satın aldık. Yan yattığımı ve vücudumun şeklini alacak özellikte bir yatak aradığımı söyledim. Bunun üzerine satıcının önerdiği üç yatağı da denedim. Bu seçeneklerden mina Lateksit isimli yatağı tercih ettim. Ancak kararsız olduğum için "zaten 30 gün değişim hakkınız var, rahat bulmazsanız değiştirebilirsiniz" dendi. Bize ürün bir hafta sonra, söylenen tarihte teslim edildi. Teslim edilen ürün, mağazada denediğim ürünle aynı özellikte değildi. Mağazadaki yatak yumuşak iken bize teslim edilen yatak çok sertti. Çok sert olduğu için yatamadım. Üçüncü gün sırt ağrısı yaptı. Yatamadığım için en fazla 5 ya da 6 gün kullanmışımdır, sonrasında kullanmayı bıraktım. Ürünü birlikte gelen ambalajına geri koyup kaldırdım.

Değişim için mağazaya gittiğimizde, bize o yatakta değişim veya iade olmadığı söylendi. Bize satış yapılırken 30 gün değişim var denildi dedik. "Denmemiştir. Mina yatakta değişim yok. Visco yataklarda değişim var, onlarda da 45 gün. Mağazada denediğiniz ürün teşhir ürünü olduğu için sürekli deneniyor ve 3 yılın sonunda bu yumuşaklığa ulaştı. Siz de iki buçuk yıl kadar kullanırsanız bu yumuşaklığa ulaşır." cevabını aldık. Bize tam olarak yatak seçimi yaptıktan sonra fiyat, boyut gibi konuları konuşurken değişim hakkımız söylenmişti. Ek olarak yatak bakmaya biz 5 kişi gitmiştik ve bize mina yatak için değişim hakkından bahsedildiği konusunda hemfikiriz. Yani yanlış anlaşılma yok, bize mina yatak için 30 gün değişim hakkı sunuldu.

Mağdur olduğumuz için 14 gün geçmeden Tüketici Hakları'na gideceğimizi söylediğimizde "acele etmeyin, şikayetinizle ilgili bir mail gönderelim. Gelip yatağı kontrol etsinler. " dendi. Birkaç gün sonra yatak için kontrole gelindi. Kontrole gelen kişi "Yatakta bir teknik sorun yok. Aldığınız yatak mağazadaki sertlikte olmaz. Yatak sert olduğu için iade alma politikamız yok, sadece teknik bir sorun varsa alabiliriz." dedi. Sonuç olarak kullanamadığım bir ürün elimizde kalmış oldu.

01 Temmuz 2023 23:48 (Şikayetten 4 saat sonra)
Deniz
Deniz
10 Şubat 2024 23:57

Konuyla ilgili Tüketici Hakları'na başvurduk. Şikayetimiz sonuçlandı ve karar tutanağı elimize ulaştı. Karar tutanağında yazana göre, İşbir Yatak savunmasında yatağın sert olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve bilirkişi raporunda "ayıp/kusur olabilecek bir duruma rastlanılmamıştır" demiş. Bizim iddiamız zaten yatağın kusurlu olması değil, mağazada seçtiğimiz ürünle aynı özelliklerde olmamasıyla ilgiliydi. Mağazaya iade için gittiğimizde bu iddia zaten İşbir Yatak çalışanları tarafından kabul edildi. "Mağazadaki ürün sürekli denendiği için fabrikadan gönderilen ürünle aynı sertlikte olmaz" denildi. Mağaza çalışanları tarafından kabul edilen iddia, Yenimahalle Tüketici Hakem Heyeti tarafından "kusurlu ürün değil" gerekçisiyle reddedilmiş. Bilirkişinin inceleme için geldiğinde bize söyledikleri de tutanakla uyuşmuyor. Bilirkişiye göre İşbir Yatak savunmasında, aynı bize söyledikleri gibi "Mağazadaki ürün sürekli denendiği için fabrikadan gönderilen ürünle aynı sertlikte olmaz" ifadesi kullanılmış. Bilirkişi de yatağın sert olduğunu onayladı. Tutanakta yazanlar, bilirkişinin ifadesiyle; karar gerekçesi ise bizim şikayetimizin sebebiyle uyuşmamakta.

Aybgm sonuçtan çok memnun

09 Nisan 2024 10:22
"Sabırla ilgilenerek memnuniyet yaratmak adına tüm sorularıma cevap veren Yasemin hanıma nazik yaklaşımı için ayrıca teşekkür ederim"

Orta Sertlikte Denilen Yatak Bel Ağrısı Yaptı, Değişim Talebim Reddedildi

01 Eylül 2025 14:12
orta-sertlikte-denilen-yatak-bel-agrisi-yapti-degisim-talebim-reddedildi-1.jpg
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Bir Ayda Çöken Yatak Ve Yavaş İşleyen Değişim Süreci Mağduriyeti

03 Eylül 2025 22:48