Asılsız İftira

37719 Görüntülenme
Instagram, milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan popüler bir sosyal medya platformudur. Ne yazık ki, bu tür büyük platformlarda bazen kullanıcılar, gerçek olmayan bilgiler veya asılsız iddialarla karşı karşıya kalabilirler. Asılsız iftira bazen sizi tedirgin ederek hesabınızı çalmak veya başka bir amaç için yapılabilir bu gibi durumlara karşı dikkatli olmalısınız
profile profile profile
11 Takipçi
174 Yorum 12646 Şikayet 37719
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 11 Ekim 2023 09:38

Sorunun Neden Kaynaklandığı:

Kötü Niyet: Bazı kullanıcılar, kişisel kin veya rakip olarak gördükleri bireyler/kuruluşlar aleyhine bilinçli olarak asılsız bilgiler yayabilirler.
Yanlış Bilgilendirme: Bazı durumlarda, bir kullanıcı yanlışlıkla yanlış veya eksik bilgilere dayanarak paylaşımda bulunabilir.
Sosyal Medya Etkisi: Hızla yayılan bilgiler, doğru veya yanlış olduğuna bakılmaksızın viral hale gelerek geniş kitlelere ulaşabilir.
Trolleme: Bazı kullanıcılar, dikkat çekmek veya eğlenmek amacıyla başkalarına zarar vermek için asılsız bilgileri yayabilir.
Hesap çalma: Bazı art niyetli kişiler instagram hesabınızı ele geçirmek size iftira atarak tedirgin edebilirler ve bundan faydalanarak sizi sahte sitelere yönlendirerek bilgilerinizi çalabilir.

Ne Yapabilirsiniz?

Bilgi Doğrulama: Karşılaştığınız bilginin doğruluğunu kontrol edin. Sahte haberleri ve iftiraları tespit etmek için güvenilir kaynakları kullanın.
Hesap Ayarları: Profilinizin gizlilik ayarlarını düzenleyerek kimlerin sizinle iletişime geçebileceğini ve paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini kontrol edin.
Raporlama: Asılsız iddia veya iftirayla karşılaştığınızda, ilgili gönderiyi veya hesabı Instagram'a rapor edin.
Hukuki Yollar: Yayılan asılsız bilgilerin sizin ya da işletmenizin itibarına zarar verdiğini düşünüyorsanız, hukuki yollara başvurmayı düşünebilirsiniz.

Asılsız iftira sorunuyla karşılaştığınızda, deneyimlerinizi, yaşadığınız problemleri ve almak istediğiniz aksiyonları Şikayetvar üzerinde paylaşabilirsiniz. Buna benzer olayları yaşamış kişilerin yazdıkları şikayetleri okuyablir deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

23 Ekim 2023 17:56

Bu konu acilen çözüme ulaşmalı kullanıcı adim kullanılarak iftira atılıyor gereği yapılsın suç duyurusunda bulunacağım

23 Ekim 2023 18:06

Aynı şey bana da yapılmış bu ne saçmalık ya bu

23 Ekim 2023 18:14

@Sema muhtemelen insanlarda panik havası yaratıp verilen linke adrese yönlendirim hesabı ele geçirmeyi amaçlıyorlar çok fazla sayıda bu tarz şikayetler var

24 Ekim 2023 19:48

@Hakan banada yapıldı Instagram a giriş ypmyrm

24 Ekim 2023 19:58

@Rabia insanları karalamak doğrumu yanlışmı iftirami bilmeden insanları yargılamak kolay durum Allah ıslah etsin

Selinin
Selinin
27 Ekim 2023 03:40

@Sema merhaba hesabınızı kurtarabildiniz mı acaba bna da aynı numarayı yaptılar garip olan yapan sayfa çok kaliteli bir iş sahibi onu da anlayamadım

27 Ekim 2023 03:59

@Selinin mesele yapanın kim olduğu değil zaten ele geçirilmiş hesaptan bu işlemi yapıyorlar panik havası yaratıp sizinle irtibatta olan şahsın göndermiş olduğu linke tıklayınca hesap çalınıyor ben linke tıklamadım hesabım açık

01 Kasım 2023 14:59

@Hakan bana Instagram üzerinden bunu atan kişi ya beni engelledi ya da hesabı kapatıldı ben nerede gördüğünü sorduğum zaman kayboldu yeni bir yöntem sanırım hesapları almak için

01 Kasım 2023 15:00

@Selinin bana link atmadı Allah'tan o panikle girebilirdim

05 Kasım 2023 20:59

@Sema Anlık panik oldu ama Neyse ki linke girmedim iftira yetmezmiş gibi bir de benim adıma insanlara kâr vadeden mesajlar atılıp yanıltıcı damgasıyla uğraşmazdım. Neresinden bakarsanız bakın çok çirkin ve utanç verici bir durum.

07 Kasım 2023 21:18

Aynı şey banda 2 defa yapıldı bu paylaşan kimse derdi ne anlamıyorum

07 Kasım 2023 21:21

@Hakan ben linke girdim bir şey oluryormu girince ama hemen Instagram şifremi değiştirdim

07 Kasım 2023 22:10

@Ceylan genel olarak tıklayan kullanıcıların hesabı çalındı diye biliyorum şimdiye kadar sorun yaşamadıysan bir şey olmayabilir ama tam emin değilim

Ceyda
Ceyda
21 Ocak 2024 19:43

Gereğinin yapılmasını rica ederim.Suç duyurusunda bulunurum.D**a** isimli kadın iftira atmaktadır.

10 Şubat 2024 15:37

Bugün aynısı bende yaşadım bir arkadaşımın hesabı üzerinde bana yazıldı az daha hesabım çalınıyordu

22 Mayıs 2024 10:28

Kullanıcı adımızı kullanarak iftira atılıyor lütfen çözüm bulunsun

Nurcan
Nurcan
10 Temmuz 2024 06:27

Aynı durum bu akşam benimde başıma geldi linke tıklayıp giriş yapmadım inşallah hesabımı kapatmazlar çok tedirginim 😢

18 Temmuz 2024 19:00

@Nurcan hesabın kapatıldı mı veya tanıdıklarına bir şey dediler mi

19 Temmuz 2024 19:17

@Fatma bugün bana da aynisini yaptılar, Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım...

27 Ağustos 2024 22:18

@Elif bana da aynısı yapıldı ne yapmam gerek link atıldı linke basamıyorum instagrwmım çalınacak gibi

Serap
Serap
06 Eylül 2024 14:56

Aynısı bugün banada yapıldı şikayetçi olacağım

Sinan
Sinan
20 Eylül 2024 23:50

Aynı şeyi bugün bana da yaptılar. Güya birinin adına paylaşım yapmışım ve beni Şikayetvar üzerinden şikayet etmişler. Instagram'a mesaj gelmiş. İçerik 24 saat içinde kaldırılmazsa hesabım kapatılacakmış. Ama sözde paylaştığım söylenen paylaşımı bir türlü bulamıyorum ve verilen bağlantı muhtemelen bilgilerimi ele geçirme amaçlı. Çünkü Şikayetvar'a da giriyorum bir şey yok

03 Ekim 2024 22:46

@Helin bugün aynısını bende yaşadım. Bir arkadaşım foto attı. Şikayetvae.com da hakkında şikayet var diye. Bu sitede kullanıcı adını arattım bulamadım. Kendi şikayeti mi arattım onu da bulamadım. Başka ne yapabiliriz

Firuzan
Firuzan
14 Ekim 2024 13:45

Aynı şey bana da yapılmış çok büyük saygısızlık

Murat
Murat
24 Ekim 2024 19:46

@Sema bana da gelmedi link Sema. Ama iPhone de link güvenliği var. Selam

Irmak
Irmak
24 Aralık 2024 00:06

Banada aynı şeyi yapmışlar tanıdığım biri yolladı iftira atmış binlerce kişiye bu kimse bulunması lazım

18 Kasım 2023 15:51

D** diye biri de benim Instagram profilimi kullap aynı şekil de benim kendisini rahatsız ettiğimi beyan etmiş kendisinden şikayetçiyim

29 Aralık 2023 11:42

Dün bana Melek öğretmen adlı tanımadığım bir şahıs tarafından iftiraya maruz kaldım neymiş sözde onun kocasıyla buluşuyor muşum elimde fotoğraflar bilmem neler varmış onun şikayeti tamamen yalan üzerine kuruludur şu anda ise Instagram hesabıma giremiyorum benim hakkımda yanlış yalan kurmaca şeyler paylaşılmasını istemiyorum lütfen yalan dolan şikayetini geri çeksin aksi takdirde bu iş mahkemeye taşınacak burda asıl şikayet etmesi gerek biri varsa oda benim şikayet etmek nasılmış bir gör bakalım

02 Şubat 2024 21:23

Herhangi bir sonuç aldınız mı banada geldi böyle bir şey

02 Şubat 2024 22:26

@Gözde hayır bir sonuç alamadım yalnız Instagram eski sayfama giriş yapamıyorum ve böyle şey bir arkadaşımın da başına gelmiş oda benim ismimi soyadımı etiketli görmüş burda ve beni o uyardı seni birisi iftira atıp şikayet etmiş diye bende baktım baksam ama o yorumu göremedim ve Instagram sayfama bir daha giremedim

02 Şubat 2024 22:29

@Gözde Instagram hesabınıza girebiliyor musunuz?

02 Şubat 2024 22:30

@Ahmed böyle bir mesaj geldiğinde ilk bende anlam veremedim sonra baktım adıma açılmış şikayet yokken bu insan ısrarla bana link atıp oradan sildirmemi söylüyor oradan durumu anladım hemen şifremi değiştirdim

02 Şubat 2024 22:31

@Ahmed mesajdan sonra hemen şifremi ve güvenliği güncelledim girebiliyorum ben Instagram'ıma

03 Şubat 2024 13:37

@Gözde ben Instagram sayfama hala giremiyorum çünkü eski hattıma açılmıştı o hesabım o sayfama girmemin başka yolu yok mu?

03 Şubat 2024 13:44

@Ahmed 😞😞 ben çaldırmadım ama 4 yıl kullandığım hesabı dondurmuştum geçen sene işletme hesabımdı şu an açamıyorum şifreyi kırmayı denedim yani sorularına cevap veriyorum bir türlü geri alamadım açılmadı hesabım. Bu duruma bir çözüm bulmadıkları sürece çok fazla mağdur olan olacak

03 Şubat 2024 20:02

@Gözde anladım

Nehir
Nehir
15 Şubat 2024 20:19

@Gözde banada ınst böyle mesaj geldi güvenmedim girmedim o yüzden kanmayın hesap çalıyorlar böyle ben girmedim başka hesap açtım öyle baktım belli oluyordu hesap çalıcakları şifre vs girmeyin bir yere

İlknur
İlknur
24 Şubat 2024 10:09

Aynı resim ve Zeynep adıyla bana da aynı iftira atıldı, arkadaşım uyardı, bu resim fake olmalı aynı resimle değişik isimle iftira atılıyor,

05 Nisan 2024 20:02

Aynısını bana da yaptılar, hakkınızda şikayet yazılmış diye bir mesaj göndermiş sonra hesabıma girmeye çalıştılar ama bir program yüklediğim için çalamadılar sonra da hesabımı dondurdum. Dolandırıcılıkta yeni sistem. Sakın hakkınızda bu tür ithamda bulunanlara karşı yanınızda gibi görünen mesajlara inanmayın.

30 Nisan 2024 21:06

@Ahmed gelen linkleri açmayın sakın

04 Haziran 2024 18:21

Aynısını ben yaşadı. Tanımadığın insanlardan küfür yedim şaka gibi

23 Mayıs 08:54

@Gürsel eski Instagram hesabımı geri alma imkanım yok mu?

23 Mayıs 08:54

@Başak eski Instagram hesabımı geri alma imkanım yok mu arkadaşlar

26 Mayıs 21:39

@Ahmed ben de bilmiyorum hesabımın birini kapattırmak zorunda kalmıştım dolandırıcılar yüzünden çünkü başka insanları dolandırmaya çalıştılar, geri alamadım, belki bir yolu vardır bilmiyorum maalesef

Beyza
Beyza
03 Haziran 17:09

@Ahmed az önce hesabımı sızdılar aynı saçmalıktan dolayı Instagram'a mail üzerinden mesaj at eğer hesabında fotoğraf varsa yüz tanıma ile sana hızlı dönüş yapıyorlar ben hesabımı o şekilde kurtardım.

Cennet
Cennet
03 Temmuz 2024 13:32

Bu insanların gereken cezayı almasını istiyoruz. Yalan yanlış şeyler yayıp insanları düşürüyorlar ne gerekirse yapılmasını arz ediyoruz

Serdar
Serdar
08 Haziran 2024 23:04

Merhaba aynı şey bugün takipçimiz tarafından uyarıldım hesabımızı etiketleyerek şikayet edilmişiz 15 yıllık firma burası yok kocası ile ilişkisi varmış elimizde fotograf varmış tehdit ediliyormuş Allah'tan erkeğimde olaydan yırtıyoruz buna care bulunmalı insanlar gereksiz yere mağdur zaman kaybı yaşıyor bu insanlar çok kolay bulunabilir.

Burcu
Burcu
10 Haziran 2024 17:51

Hu mesajın aynısı başka kullanıcı tarafından bana da geldi. Görsel attı tıklamadım muhtemelen Instagram sayfamızı çalmaya çalışıyorlar.

17 Haziran 2024 21:43

Evet aynı cümlelerle banada iftira atıldı kopyala yapıştır yapmışlar resmen.

Aslı
Aslı
28 Haziran 2024 19:11

@Filiz Bu mesajın aynısı başka kullanıcı tarafından bana da atıldı. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Link attı şikayete ulaşmam için fakat ben linki açmadım ve ondan video kaydı istediğimde müsait olmadığını alamayacağını söyledi. Ne yapmamız lazım?

18 Ağustos 2024 01:53

@Aslı bana da aynı şekilde bir kadın hakkımda şikayet olduğunu linclendigimi söyledi aynısının kendisinin başına geldiğini söyleyerek hesabı şikayet etmem için link attı açmadım tabii ki yeni bir dolandırıcılık

27 Ağustos 2024 22:21

Aynısı bana da yapıldı buyurun bakın ne yapmam gerekecek asılsız şeyler bunlar ve link atıldı linke basmadım

27 Ağustos 2024 22:22
17 Eylül 2024 19:51

Aynı şey geldi bugün banada

27 Ekim 2024 20:07

Bugün aynı olay başıma geldi bir takipçim tarafından uyarıldım o söylemeseydi haberim olmayacaktı az önce şikayet ettim inşallah gününü görürler

29 Ağustos 2024 16:52

Aynı fotoğrafa ait farklı bir kullanıcı adı ile bana da iftirada bulunmuştur. Gereğinin yapılmasını ve asılsız iddialarla kişilik haklarıma saldırıda bulunulmasının hukuki çerçevede bir karşılığının olacağını belirtmek istiyorum. Bu gibi platformlarda da her şikayet konusunun bu kadar kolay paylaşım olarak yapılmasını anlamak zor.

Gizem
Gizem
07 Haziran 2024 20:51

Aynı durumla bende karşılaştım takipçim olan bir hanım senin hakkında şikayet var dedi bende görsel istedim öyle şeyler yazmış ki ela **isimli şahıs inanamadım üstüne ertesi günü tekrar mesaj aldım senin fotoğrafını kullanıp canlı yayın yapıyor küfür ediyor diye hayret verici sayfam kişisel sayfada değil üstelik satış sayfam asılsız iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum konu devam ederse mahkemeye başvuracağım

Dilek
Dilek
13 Haziran 2024 23:42

Aynı durum ile bende karşılaştım. Üstüne hesabımı çalmaya çalıştı. Şikayet edeceğim

Şafak
Şafak
15 Haziran 2024 21:41

@Dilek aynı kişi beni de yazmış maalesef. Bu ne biçim sistem

Resul
Resul
22 Haziran 2024 16:43

Bu fotoğrafla bana da hatice ismiyle geldiler linkleri tıklamadığınız sürece problem olmicaktır size gönderilen linkleri hiçbir zaman tıklamayın aklınızda bulunsun👍

25 Haziran 2024 17:47

Aynı kadın farklı bir isimle benim de adımı böyle almış konuşmuş. Kim bunlar neden önlenemiyor.

Abdurrahman
Abdurrahman
01 Temmuz 2024 17:28

Bu aynı resimli kız farklı isimde beni de şikayet etmiş rahatsız ediyor diye anlaşılan herkeste böyle bir durum var bunu nasıl çözeceğiz

Burak
Burak
02 Temmuz 2024 06:38

Didar
Didar
17 Temmuz 2024 11:10

Dün Benim Başıma da geldi aynı kadın Instagram adresimin linkini paylaşmış pis bir video ile birlikte 3 gün önce. Bir vatandaş tarafından haberdar edildim sağ olsun.Herkes çok iyi bilir ben evliyim ve bir oğlum var kocama nasıl bağlıyım herkeslerce çok iyi bilinir. Ben Rabbime havale ettim. Ettiğini bulur bir gün elbett.

27 Temmuz 2024 09:20

Bu benimde başıma geldi nasıl hala bu kadının yazdıkları kaldırılmıyor anlamıyorum benim yaşım kaç yani ilk defa başıma böyle bir şey geldi bir arkadaşım atmasa haberim olmaz ve fark ettim ki 24 saat içinde yazmış tüm yorumları acilen önlem alınmalı bu nasıl bir iftira

Yaren
Yaren
15 Ağustos 2024 05:51

@Hatice Aynı resimli hesap aynı cümleler ile benim hesabımı da etiketleyerek paylaşmış. Tanımadığım birinden aldığım bir mesaj ile öğrendim konuyu ve araştırmaya başladım. Sadece bana yapılmadığını öğrendim. Ancak bu sitenin bu yorumları kaldırmaması ve hala güncel olarak tutması da ayrı bir muamma bence kesinlikle ve derhal incelenmeli. Hesaplar sahte olabilir ancak bu bir siber suçtur, dolandırıcılık yöntemidir lütfen üzerinize atılan iftiralara yönelik bulunduğunuz il veya ilçelerdeki karakollara suç duyurusunda bulunun. Bunu yapan kişi veya kişilerden alacağınız herhangi bir link veya bu gibi şeylere tıklayarak açmayınız. Bu gibi uyarıları sitenin veya konu olan platformun yapması gerekmektedir. Yorumumun acil bir şekilde dikkate alınmasını bu paylaşımı yapan hesapların vatandaşları mağdur etmemesi adına harekete geçilmesi gerekmektedir. Lütfen yorumu okuyan arkadaşlar dikkate alıp bulundukları il veya ilçelerdeki karakollara suç duyurusunda bulunsunlar.

05 Eylül 2024 14:54

Aynı şahıs bana da yapmış hem de yeni

05 Eylül 2024 14:55

@Dilek Maalesef bende eklendim

24 Aralık 2023 00:47

Bende aynı şekilde arkadaşım görmüş buradan uyardı olur olmaz şeyler yapmışım gibi yazmış fotoğrafımı paylaşmış. Buradan şikayet ettim ama sonuç ne olacak

30 Nisan 2024 21:06

Arkadaşın sana link mi attı sakın açma

04 Haziran 2024 18:22

@Gürsel Bana link attılar ama açamadım şifremi bilmiyordum

Buğlem
Buğlem
27 Haziran 2024 08:24

@Gürsel açtım linki hesabıma girişler başladı aynı sorunu yaşıyorum

27 Haziran 2024 16:31

@Gürse açmadım bende peki o şikayet sorun olur mu adıma şikayet yapılmış

Şüheda
Şüheda
24 Haziran 2024 23:44

Aynısı başıma geldi lütfen ilgilenin şunlarla boş uğraşıyorlar bir de

17 Eylül 2024 20:01

Banada aynısı yapıldı

23 Aralık 2023 00:05

Aynı iftirayı banada attı bunun bir an evvel çözüme ulaşması lazım kadının profiline bir bakın herkese aynı iftirayı atmış site olarak gereğini yapın bir an evvel

Beste
Beste
25 Aralık 2023 21:50

Banada bugün b** y** adına geldi bunlara bir çözüm bulunmalı gerçekten

27 Aralık 2023 14:58

Bana da bu profil fotosuyla adımı kullanarak yazmışlar etmişler. Fotoğraf aynı, sürekli isim değiştiriyor

29 Aralık 2023 20:49

Banada atmış aynı iftirayı neden birileri buna dur demiyor @sikayetvar ilgilenin lütfen

Melahat
Melahat
06 Ocak 2024 22:31

@İlyas aynısını banada yaptılar bugün ne yapmak gerek acaba

11 Ocak 2024 01:04

Aynı fotoğraf la banada iftirada bulundu bu kişi kimse gereği yapılmalı

15 Ocak 2024 19:06

Aynı iftirayı banada attı gerekeni yapılmasını istiyoruz lütfen

Engin
Engin
15 Ocak 2024 22:10

Aynı iftirayı babada atmış ben görmedim arkadaşım denk gelmiş az önce bana söyledi bu ve bunun gibileri milleti zan altında bırakmak ve bir maddiyat çoklarında olmak için insanları zor duruma düşürüyor ben şahsen onu ya da demiyorum bunu gibilerini tanımam etmem hiç görmediğim tanışmadığım insan bu ve bunu gibileri neden halen varlar şikayetçiyiz bu iftiraları bırakmamaları halinde yasal bütün haklarımızı kullanacağız şayet bu hesaplar doğru ise sonuçlarına katlanmak zorunda millete iftira atmanın ne olduğunu anlarlar milletin ailesi çevresi var bunlarda ne insanlık ne namus ne ar ne şeref hiçbir şey yok bunları bulup adalete teslim etmek gereklidir ve burda da Türk emniyeti elini bu işlere atması lazım

Şehriban
Şehriban
16 Ocak 2024 01:24

Aynı iftirayı banada attılar lütfen gereğini yapın aynı profili kullanarak paylaşım yapıyor

11 Şubat 2024 21:00

Bana da

Tuğçe
Tuğçe
12 Şubat 2024 22:54

Bu profil resmi kullanılarak bir sürü farklı isimle insanlara rahatsızlık veriliyor

Kardelen
Kardelen
13 Şubat 2024 14:37

Aynen ismini değiştirip, değiştirip fotoğraf aynı ama aynı şekilde bana da yaptı ben sinirlendim benim kimsenin kocasıyla falan isim olmaz ayrıca tanıdığımın Instagramini çalmış bu kişi hesabı üzerinden bana yazdı hesabımı çalmaya çalıştı Allahtanki instagramim eski numara üzerineymiş giriş yapmak istedi hesabıma bildirim geldi reddettim çalamadı hesabımı ilk basta inanmıştım böyle bir iftira atılıp bana yazıldığını tanıdığın hesabının çalındığını sonradan anladım aradım kendisini tanıdığımın böyle böyle dedim sen mi yazıyorsun bana Instagram'dan yok benim instagramim çalındı dedi sonra benim hesabımı çalmaya çalıştığını anlayınca küfür ettim engelledim fotoğrafımı da kullanmaya çalıştı benim ayrıca kendisi bu kişi kimse gereği yapılsın

Gülhan
Gülhan
01 Nisan 2024 22:05

Evet lütfen acilen bir şeyler yapılsın. Utanmadan ısrarla bir de ses mesajı atıyor. Hesabıma başka bir telefondan giriş yapmaya çalıştılar. Neyse ki anında yakaladım. Şikayetleri okudum aynı kadın herkese aynı şeyi yapıyor. Tespit edilip gereken yapılsın artık lütfen

Hamit
Hamit
21 Mayıs 2024 17:14

Bugün pelin adında biri Aynı şeyleri arkadaş link gönderdi. İyi kiAçmamışım. Lütfen bunlara izin vermeyin.

22 Mayıs 2024 09:36

Aynı iftirayı bana da attılar bunlar ne bicim insan

Rümeysa
Rümeysa
28 Temmuz 2024 14:40

Aynı resim kullanılarak benim hesabıma da iftira atılmış gereği yapılsın!

Oğuzhan
Oğuzhan
17 Aralık 2024 01:13

Burcu🇹🇷🇹🇷 bukadna dikkat edin çeşitli saçma sapan şeylerden dolayı milleti şikayet ediyor #Instagram dikkat edn millete iftira atıyor

Sabri
Sabri
27 Şubat 01:21

Kardeşim aynı kişi benim hakkımda da aynı şeyleri yazmış dava açmayı düşünüyorum.
Avukat masrafını paylaşalım mı?

Hicran
Hicran
23 Eylül 2024 15:02

Benimde başıma geldi bugün arkadaşım söyledi. Kabul etmiyorum bunu. Ve ilanıda bulamıyorum.

Yılmaz
Yılmaz
05 Ağustos 2024 16:42

Instagram hesap ismim k**** ve profil fotoğrafım kullanılarak "gizli kullanıcı" tarafından paylaşıldığı anlaşılan şikayet ile şahsıma yönelik asılsız iftira atılmış ve itibarımı düşürmeye yönelik uygunsuz bir dil kullanılmıştır. Bir Instagram kullanıcısı tarafından şikayetin ekran görüntüsünün DM'den bana gönderilmesi ile haberim oldu. Bu çirkin paylaşıma bağlı olarak Instagram adımın, profil fotoğrafımın ve şikayete konu tüm yorumların acilen kaldırılmasını istiyorum. Aksi takdirde, itibar düşürücü ve kişilik haklarına saldırıya dönüşmüş bu asılsız iftirayı internet üzerinden yaymakla ilgili gerekli kurumlara suç duyurusunda bulunacağım.

Zeynep
Zeynep
28 Ağustos 2024 19:59

Vallahide aynısı aynı kelimelerle ve aynı fotoğrafla aynısı bana yapıldı bu kullanıcıyı tanıyorsanız Instagramı vere misiniz hesabım gizli olduğu için profilimi koyamamış zavallı bulursanız bana atın dava edeceğim

Sedef
Sedef
04 Kasım 2024 23:37

Başkasının hesabını çalıp onlar kendisi atıyorlar böyle şikayet var diye hakkında aynısı başıma geldi

Gülşah
Gülşah
03 Mayıs 18:20

Büse A** adlı kullanıcı benim onu tehdit ettiğimi eşiyle mesajlaştığımı sıylerek adımı lekeliyor bu ne kadar kolay bir şey ya. Bu sorunun tamamen cözülmedini istiyorum. Yoksa gerektiği gbı suç duyurusunda bulunacağım. Birinin böyle bir yorum yapması için gereken bütün şartları yerine getirdiğini düşünmüyorum ve bu site bunu nasıl kabul ediyor asılsız iftiralara karşı bir önleminiz olmalı! Bu şikayetin kaldırılmasını istiyorum.

14 Mayıs 00:37

Aynı şekilde aynı kişi beni etiketleyerek yorumlar yapıyor

Besime
Besime
01 Haziran 19:58

Aynı şekilde aynı mesaj başka kişi tarafından bana da geldi halime aydin diye biri tarafından bu iftirayı kesinlikle kabul etmiyorum hemen kaldırılmasını istiyorum lütfen yardımcı olun aksi takdirde şikayetçi olacağım. Ve şikayeti de bulamıyorum

Nugl
Nugl
28 Aralık 2023 03:59

Banada bugün utanç verici bir mesaj geldi para a... I olduğum bayanın eşiyle birlikte olduğum ayrıca kameraya aldığım gibi ahlak dışı şahsıma yapılan onur kırıcı cümleler benim bir ailem var torunlarım var. Ekran görüntüsü aldım nereye gitmem gerekiyorsa gidip şikayette bulunacağım.

Şeyma
Şeyma
05 Aralık 2023 18:09

Instagram hesabımın adini etiketleyerek Asılsız fotoğraf ve video paylaşılmıştır gerekli işlemler başlatılacaktır böyle bir site varsa mümkünse asıl haberler yapılsın bu ne ya benim ailem eşim dostum görse ne olacak

Funda
Funda
07 Aralık 2023 23:18

Aynı fotoğraflı biri bana da iftira attı

08 Aralık 2023 18:02

Bugün aynısı banada yapıldı. Tanımadığım bir hesap hakkında şikayet var diyerek bir ekran resmi attı hakikaten Instagram adımı kullanarak yazılmış çirkin bir iftira. Bana mesaj atan hesap şikayeti kaldır hakkında çok çirkin yorumlar var diyerek link attı tıkladım sonra devam etmedim. Siz ne yaptınız sonucu merak ediyorum

Ays
Ays
08 Aralık 2023 21:11

@Funda aynı fotoğraftan birisi bana da attı hakkında böyle bir şey var diye

Mine
Mine
09 Aralık 2023 13:07

Aynı durumu yaşadım link attı biri bak buradan görebilirsin diye ve sonra hesabım silindi ya asılsız ihbar yüzünden şikayetle silindi ya da linkten oldu bilmiyorum ama çözüm bulamıyorum lütfen bana da bilgi verin

Seda
Seda
09 Aralık 2023 18:24

@Ayşe Bana da aynısı oldu. Bana bir takipçim hakkında şikayet var diye ekran görüntüsü attı. Baktım gerçekten çok çirkin bir iftira. Sonrasında şikayeti kaldır diye attığı linke tıkladım. Sonra devam ettim ve maalesef hesabım silindi. Şimdi ne yapabilirim bilmiyorum.

09 Aralık 2023 19:10

@Seda maalesef takipçin artık takipçin değil, hesabı başkası ele geçirip oymuş gibi mesaj atıyor. Güya uyarıyor haberin var mı diye. Aynı senaryo aynı profil resmi bende ki de buraya atanlarla aynı. Umarım insanlar buradan okuyup aynı duruma düşmezler

Erhan
Erhan
09 Aralık 2023 22:13

İşte bana yapanda bu profildeki kadın ve bir şey daha söyleyeceğim bu sitede birini şikayet ederseniz ismini açık bir şekilde paylaşmıyor dikkat ettiyseniz şikayet edilen kişilerin ilk harfini gösterip öbür harflere yıldız koyuyor yani bu size gönderilen ss te sizin Instagram adresinizdeki isminiz direkt yazılmış şekilde geliyor aslında hiçbir yere böyle bir şikayet yapılmamıştır sadece montaj için yapıyorlar ve biride size bunun ss ini atıyor siz merak edip bu kadının Instagram adresi nedir diye soracaksınız ve oda size bir link atacak o linke basarsanız hesabınız çalınacak

Yunus
Yunus
09 Aralık 2023 22:26

Bu kimse aynısını banada yapmış arkadaşlar nasıl buluruz veya kim yapıyor böyle bir şeyi bilen varsa ulaşırsa sevinirim. Varsa bilgisi olan lütfen ulaşsın kimdir nedir bizde öğrenelim. Yapılacak bir şey varsa bizde yapalım

Sibel
Sibel
10 Aralık 2023 18:35

Bugün arkadaşımın hesabı ele geçirilmiş ve ayrı foto yazıların hepsi aynı ama isim benim ismim bunların önüne nasıl geçeceğiz

17 Aralık 2023 23:56

Aynı profilde kadın bana da yapmış aynısını kızın biri haber verdi banada nasıl yapıyorlar ve neden anlamıyorum

Merve
Merve
21 Aralık 2023 15:32

Aynısını yaptı gereksiz iftira atıyor bir sürü aynı fotoğrafla değişik kullanıcı isimlerle herkesi rahatsız ediyor lütfen rica ediyorum gereği yapılsın kendisi benim sözlüm oluyor ve hesabı bende var

11 Ocak 2024 01:06

Kesinlikle katılıyorum aynı profil fotoğrafları kullanarak yapıyor bunu kim yapıyorsa ve hep isim etiketi yazıyor aynısı banada yapıldı evli barklı kadınım iftiralar çok ağır

Gülfem
Gülfem
04 Şubat 2024 16:44

Tam olarak aynısı bana da yapıldı. Sadece paylaşan kadının ismi farklı ama profil fotosu ve içerik aynı. Tanımadığım bir hesap da bana yolladı, ısrarla şifremi girip şikayeti kaldırtmamı istiyor

17 Haziran 2024 21:44

Bende tedirgin oldum bir arkadaşım görmüş bana haber verdi. Badkası görse ne olacaktı hesabıma da giremiyorum

Deniz
Deniz
06 Temmuz 2024 15:20

Banim hakkımda da böyle saçma bir şikayet var hukuki işlem başlatacağım

Güllü
Güllü
27 Temmuz 2024 02:08

@Deniz aynısını bana da yazmışlar. Bir giyim hesabı bana ekran görüntüsü attı şok oldum

Bir
Bir
28 Ocak 22:00

@Güllü bende yaşadım ne yapmak gerekiyor

Yunusemre
Yunusemre
13 Nisan 21:48

@Ayşe banada aynı şekilde iftira atmışlar linke tıkladım açılmadı Google'da 30 dakika aradım bulamadım linke tıklıyorum açılmıyor

Yusuf
Yusuf
16 Ocak 2024 18:08

Aynı kişi benim profil fotoğrafımı almış rahatsız ediyor diye paylaşmış halen başım ağrıyor sıkıntıdan bugüne kadar kimseyi rahatsız etmemiş etmem işimde gücünde birinden ne istiyorsunuz bir de insanlar altına küfür yorum yazmış kimse inanmasın

29 Aralık 2023 01:19

Adıma yanlış bir şikayet yapılmış lütfen o şikayet kaldirn bu hesabı bana yaptığı şikayet

Tc Zeynep
Tc Zeynep
31 Aralık 2023 17:40

Aynı kadın aynı şeyi benim içinde yapmış ama bu sitede bulamadım şikayeti

01 Ocak 2024 10:57

@t. C. Zeynep bende bulamadım nasıl bulabiliriz acaba tanımadığı insanlara iftara atıyor

09 Ocak 2024 18:13

@t. C. Zeynep bulabildiniz mi sonradan? Kimdir, nedir? Benim de bir arkadaşımın instagramını ele geçirerek oradan bana arkadaşım yazıyormuş gibi konuştu benimle. Şimdi bulamıyorum buradan...

09 Ocak 2024 18:28

@Lerna bulamadık bizde bu kadın ne adımıza şikayet yapmış ama orada yok bu sayfa

Didem
Didem
10 Şubat 2024 21:17

Aynı kadım benim adımada şikayet etti maalesef bugün ne yaptınız bulabildiniz? :(

Eylül
Eylül
12 Aralık 2024 01:07

Aynısını yaşadım meryem kılınç adlı bir şahıs kocasıyla videom olduğunu iddia ediyor, saçma sapan insanlar Instagram isimlerimizi kullanarak bunları yapmayı bıraksın. Aksi takdirde şikayet edeceğim

06 Mayıs 2024 16:24

Aynı şekilde bana da selma a** kullanıcı adlı kişiden şahsım tarafına kullanıcı adımı kullanarak asılsız iftira atılmıştır. En kısa sürede gereği yapılmasıyla. Bu tür hesaplar kapatılması

06 Mayıs 2024 17:34

@Kevser banada yolladılar bu sitede şahsın şikayetleri görünüyor mu? Görünmüyor değil mi avukat la konuştum sahte şikayet var sitesi orası dedi orada görünüyor Muş hesapları çal dır ma peşindeler

06 Mayıs 2024 17:35

@Kevser yorumlar fake sahte ama biz anladık başkası anlar mı adımızı gören yakınımız olsa? Neden kimse bir şey yapmıyor el birliği ile şikayet lazım böyle olmaz

06 Mayıs 2024 17:42

@Sema evet ama o adıma asılsız iftira eden hesabı bulamıyorum.

Şule
Şule
07 Mayıs 2024 23:22

Aynı şekilde bugün bir arkadaşım tarafından uyarıldım nevin gökçek diye birisi paylaşım yapmış bir an önce çözülmesini istiyorum

Havva
Havva
26 Mart 2024 23:32

Aynı şey bugün benim başımada, geldi ve hesabım kitlendi ve bloke oldu buna biri dur demeli

Kutay
Kutay
27 Şubat 2024 17:44

Asılsız suçlama; b** k** adlı kişi karım hakkın da iftirada bulunmuştur yazılan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Gereken yerlere de şikayette bulunacağım. Usulsüz bir iftiradır bu Suçlama niteliğinde iftirada bulunmayın, aynı kişi farklı isimlerde farklı kişilere suçlamada bulunuyor. Bir an önce bu paylaşımın kaldırılmasını istiyorum insanların onuruyla gururuyla oynamayın.

07 Mart 2024 13:11

Aynı durumu bende yaşadım ne yapmalıyım

15 Mart 2024 18:49

Aynı durum benimde başıma geldi hangi yolu izlediniz acaba

Hande
Hande
25 Mart 2024 12:12

@Fatma aynısını bende yaşıyorum

Aykut
Aykut
03 Nisan 2024 11:43

Söz konusu şahıs farklı isimlerle aynı metni kullanarak insanlara itibar suikasti gerçekleştiriyor. Muhtemeldir ki yeni bir dolan dırdırcılık denemesi gibi duruyor. Zira size b** k** ismi ile iftira atan hesap başka birine hande ismiyle aynı metni yazarak atmış. Yüksek ihtimalle susturmak için para teklif edilmesini vb. Yolların denenmesini bekliyorlar. 100 kişiye yalan at birisinde tutturursan o kişiyi tokatla gibi bir durum olabilir.

12 Nisan 2024 15:04

Aynsiini merve y** diye biri Instagram hesabımı etiketleyerek yapmış

25 Nisan 2024 17:34

Aynı sorun bende de var suç duyurusunda bulunacağım artık evli çoluk çocuklu insanlara yapıyorlar

Yeşim
Yeşim
11 Mayıs 2024 19:08

@Rabia bende ya şimdi biri yazdı adınıza şikayet var diye

27 Mayıs 2024 16:42

Aynı kişi bana da melek adı ile iftira atıyor gerekli işlemler gerekli yerlere bildireceğim

Sinem
Sinem
22 Haziran 2024 14:27

Arkadaşlar aynı durumu ben de yaşadım bu ne saçmalık bu ne pislik ya neden böyle iftira atıyorlar anlamadım gerçekten eğer bu saçmalıklara devam edilirse direk şikayet edeceğim ne gerekiyorsa avukat polis savcı gereken her şeyi yaparım eşim polis o yüzden çok kolay olur o kişiyi bulmam çünkü benim ile alakalı olmayan asla yapmayacağım şeyleri söylemiş ya kimsenin hakkında böyle boş iftiralar atılmaması gerekiyor kimsenin adını kirletmemesi gerekiyor bunların amacı ne Allahım 🤦🏻‍♀️

10 Şubat 2024 15:36

Bugün bana da oldu bundan böyle bir şey gerçek değildir umarım

Nurten
Nurten
25 Aralık 2023 16:33

Dolandırıcılar beni fetöcüler hacklemiş, diye aradı. Telefonu kapatmak istemiyor. Sözde telefonum üzerinden herkesi tehdit ediyorlarmış. Birinci karakoldan aradım dedi. Sonra ikinciye unuttu Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden arıyorum dedi. Hala bunlara dur diyen yok mu?

Asılsız İftira ile İlgili Şikayetler

Instagram’da Engelli Çocuğumun Fotoğraflarıyla Yardım Toplama Şüphesi

Asli
05 Aralık 11:56
instagramda-engelli-cocugumun-fotograflariyla-yardim-toplama-suphesi-2.jpg

Instagram İzinsiz Fotoğraf Kullanımı Ve Asılsız Paylaşımlar!

Kadriye
04 Aralık 17:46