İncehesap Bilgisayarım 3 Defa Teknik Servise Gitmesine Rağmen Tamir Edilemedi.

25 Haziran 2024 00:49

26.04.2023 tarihinde İncehesap' tan çok iyi bir hazır sistem satın aldım. Bilgisayarımı aldıktan 5 gün sonra görev yerime gittim ve 1 yıl boyunca izinlerim de dahil olmak üzere sadece 45 gün kullandım. 1 yıllık süre boyunca bilgisayarımı benden başka kullanan olmadı. Tekrardan kutusuna koyup toz almayacak bir şekilde odamda muhafaza ettim. Anlayacağınız üzere bilgisayarım sıfır ayarında.
Bilgisayarımı son 2 aydır aktif olarak kullanmaya başladım ve bilgisayarımda aniden zamanı belli olmaksızın donma ve görüntü kesme problemi ortaya çıktı. Bu problem oyun oynarken, video izlerken ya da bilgisayarım boşta çalışırken gerçekleşebiliyordu. Ben de garantisi devam ettiği için teknik servise gönderdim. İlk servise gönderdiğimde " Anakartta kırık komponentler var." denildi, tamiri için 2500 TL istenildi ve ben de ücretini ödeyerek tamir edilmesini sağladım. Ancak bilgisayarım elime ulaştığında donma ve görüntü vermeme şikayeti devam ediyordu. Ben de bilgisayarımı 2. Defa tamir için tekrardan geri gönderdim. Bu sefer " Yazılım güncellenmesi yapıldı." diyerek bilgisayarımın tamir edildiğini ileri sürüp bana geri gönderdiler. Bilgisayarım elime ulaştığında yine sorunun çözülemediğini gördüm. Ben de 3. Defa bilgisayarımı teknik servise gönderdim. Bu sefer tamir kabul etmediğimi, bilgisayarda uğraşlarına rağmen tamir edemedikleri bir arıza olduğunu ve buna istinaden elimde kusurlu mal olduğunu belirterek, yasal hakkıma dayanarak ya ücret iadesini ya da ürünün yenisiyle değişimini talep ettim. Ancak firma benim bu talebimi hiçe sayarak 3. Bir arıza kaydı açtı. Bu sure zarfı içinde SSD' de arıza olduğunu söylediler ve SSD' yi Ankara'ya yetkili servise gönderdiler. Ancak yetkili servis SSD'de bir arıza bulamadı. Ardından arızanın işlemcide olduğunu söylediler ve işlemciyi yetkili serviste yenisiyle değiştirdiklerini son testleri yaptıklarını ve bilgisayarın tamir edildiğini belirtip bana geri gönderdiler.
Bilgisayarım elime 21.06.2024 tarihinde ulaştı. Bilgisayarım 3 gün içinde tam 4 defa dondu veya görüntü vermeyi kesti. Mail yoluyla destek birimiyle iletişime geçtim. Sorunumu tekrardan belirttim ve delil olarak çektiğim videolarla destekledim. Tamir kabul etmediğimi, ücret iadesi ya da ürünün yenisiyle değişim talebimi yazılı yolla tekrarladım ancak ürün değişimi ya da ücret iadesi yapamayacaklarını, sadece arızalı parçayı değiştirebileceklerini söylediler. Ben de bugün bilgisayarımın tamiri için 4. Defa teknik servise yolladım.

profile profile
Can
Can
25 Haziran 2024 00:53

Görüntü vermeme sorunu

25 Haziran 2024 09:08 (Şikayetten 8 saat sonra)

Gandalf sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Sonrası Aynı Arıza Ve Fahiş Tespit Ücreti Mağduriyeti

Gandalf
23 Temmuz 2025 19:18

11 Şubat 2025 12:27
Satın Aldığım Bilgisayarın Arızalı Çıkması Ve Uzayan Değişim Süreci
Numan sonuçtan hiç memnun değil

22 Ağustos 2023 11:35
Yiğit sonucu yetersiz buldu

16 Temmuz 2024 16:06
İncehesap.com Destek Sorunu
Halil sonuçtan çok memnun

05 Nisan 2024 02:20
"Özge Hanıma süreç takibi ve ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Süreç boyunca iletişim halindeydik. Distribütör ile görüşüp ürünün değiştirilmesini sağladı. Kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum."