Ömer sonuçtan hiç memnun değil

İhlas Armutlu Tatil Köyü Devremülkümüzü Kiraya Vermenin Zulmü!

25 Ekim 2023 01:13

İhlas İhlas Armutlu 'indeki kızıma ait devremülkümüze bu dönem gidemeyeceğimizden idareye kiraya vermelerini bildirdik. Dönemi başlayalı 3 gün geçtiği halde hâlâ kiraya vermediler. Bir arkadaşımız 4 gün kullanmak istedi, ona kullanması için izin verdik. Devremülk İdaresi noterden muvafakat göndermesini şart koştu. Bildirdikleri emaile noter muvafakatını gönderdik. Ancak bu sefer de, daha önce bunu söylemedikleri halde muvafakat aslını kargoyla gönderdiğimize dair makbuz fotoğrafı olmadığı için muvafakat verdiğimiz kişiyi içeri almadılar. Israrla böyle bir şey demediğinizi saatin 17.00'yi geçtiğini kargoların kapandığını anlattık. Yeni aldığımız için bu sefere mahsus bir geceliğine açacaklarını, ertesi gün sabahleyin erkenden kargoya verdiğimiz makbuz fotoğrafı göndermemizi istediler. İçeri girecek kişiden de ayrıca 1250 lira vekalet aidatı 750 lira depozito 450 lira aidat daha istemişler. Bu kadar parayı alıp ancak bir günlüğüne açmışlar. Ertesi gün sabah erkenden kargoya verdiğimize dair makbuz fotoğrafını gönderilmezsek kapatacakmışlar. Yani bizim yerimizi noterden muvafakati gönderdiğimiz kişiye bile kullandırtmıyorlar. Kanaatimce bunu yapmalarının sebebi bizim yerimizi kendileri kiraya vermek üzere ellerinde boş tutmak, kiraya verirlerse komisyon alabilmek, onu alamayacakları için bu tür yaklaşımla göz yıldırmak.

Başka devremülkler de hiç böyle sorun olmuyor, telefonla kimin geleceğini söylüyoruz, en fazla mail ya da WhatsApp'tan yazmamızı istiyorlar, başka hiçbir şart ileri sürmüyorlar.

28 Ekim 2023 08:45

İhlas Armutlu tesislerindeki kızıma ait devre mülke bu dönem gidemeyeceğimizden idare kiraya vermesini istedik günü 3 gün geçtiği halde kiraya vermediler, bir arkadaşımız kullansın diye muvafakat ettik, noterden muvafakat istediler belirttiklerim maillerine gönderdik, arkadaşımızdan fazladan 1250 TL. Vekalet aidatı, 450 TL. Eksik aidat ve 750 TL. Depozito almışlar almışlar, Sonra da muvafakati ayrıca kargo ile yolladığımıza dair makbuz gelmedi diyerek içeri almamaya kalkmışlar, devremülkü yeni aldık bilmiyorduk diyerek binbir rica minnetle aldırdık, iki gün sonra da noter muvafakatının kargoya verildiğine dair makbuz gelmedi diyerek Termal suyunu kesmişler. Kendilerine kiraya verirken hiçbir evrak istemedikleri herhalde biz kendimiz verince bu kadar işkence yapıyorlar ve fazladan para alıyorlar. Ben avukat olarak bu işin peşini bırakmayacağım. Başka hiçbir devremülkte olmayan işkenceler yapıyorlar ve fazladan para alıyorlar.

28 Ekim 2023 08:42

Asiye
Asiye

Gidemeyeceğimiz dönem yakınlarımızı yararlandıramıyoruz bu sebeplerden dolayı. Eşyalar çok eski ve koltuklar kokuyor, havuzlar ücretli, gidenlerin çoğu yaş olarak büyük insanlar 24 saat acil müdahale için revir açık olmalı o da yok.

Sibel
Sibel

Allah aşkına uğraşın, aynı durumdan müstaribim. Saçmalık yaptıkları. Sanki bize süper hizmet veriyorlarmış gibi her işlem için ayrı ödeme istiyorlar. Zaten muvafakatname verilmiş, daha neyin parasını istiyor. Ben de 1 hafta öncesinden kiralansın diye istek oluşturdum. (12Ocak-26 Ocak) tarihleri arasında olan yer hala kiralanmadı. Arkadaşım gelecek dedim. Muvafakatname+ vekalet aidatı dediler. Resmen bu işletme insanları mağdur etme adına çalışıyor.

Nilay
Nilay

Bu tarz durumlarda sizde beraber gidin dairenizi teslim alın dönün onlara da pabuç bırakmayın bence bizim de başımıza geldi kiralama yaptık bir yakınımızın yerini bir ton para + içeri alamayız vs tantanalarını dinledik aslında yakınımızla beraber gitseydik hiçbir sorun olmayacaktı sonra onu da feribotla geri yollardık bu kadar masrafta çıkmazdı

Sibel sonucu yetersiz buldu

08 Ocak 2024 10:58