İGA İstanbul Havalimanı İstanbul Airport Mobil Uygulama - Otopark Ödeme Sorunu

İGA İstanbul Havalimanı İstanbul Airport Mobil Uygulama - Otopark Ödeme Sorunu
13 Ekim 2023 21:10

11.10.23 tarihinde önemli bir misafirimi bekletmemek adına otopark ödememi bu uygulama üzerinden mobil olarak yapayım dedim, demez olaydım. Ödememi yaptım ve 2-3 dakika içerisinde gişelere ulaştım, biletimi makineye verdiğimde ödememin sisteme düşmediğini gördüm. Birkaç kez denedim, değişen bir şey olmadı. Bunun üzerine mobil uygulama üzerinden biletimi sorguladığımda hala ödeme çıktığını gördüm ve yine uygulama üzerinden ödemeyi tekrar gerçekleştirdim (iki seferde de ödemeniz başarıyla alındı uyarısını gördüm), biletim yine kabul edilmedi. Banka hesap hareketlerini kontrol ettim, ödeme de alınmış. Birkaç kez daha denedim ama yok, bariyer kalkmıyor. Misafirime son derece mahcup olmuş şekilde gişelerden ayrılıp fiziksel ödeme noktasına gittim. Bileti makineye verdim hala ödeme gözüküyor.

Buradan ödemeyi yaptıktan sonra ancak çıkabildim. Sonuç olarak pratik olması açısından tercih ettiğim, normal şartlarda saniyeler sürmesi gereken işlem 20 dakikama mal oldu. Ertesi gün mailime mobil uygulama üzerinden yapamadığım ödemenin faturası geldi. Para tahsil edilmiş. Yani 3 saatlik otopark kullanımı için 120 lira verdiğim yetmiyor gibi ücret iki defa tahsil edildi. Normal şartlarda iş etiğine sahip bir firma bu durumu kendisi kontrol ve tespit eder, çözüm için aksiyon alır ve müşterisini bilgilendirir. Çağrı merkezini aramak istedim. Uygulamaya giriyorsunuz yüzlerce özellik var bir tane iletişim sekmesi, butonu vs yok. Yarım saat bir telefon numarası aradım. Temsilciye ulaşıp iade talebi oluşturdum. Aklıma düştü, App Store üzerinde şu uygulamanın yorumlarına bir bakayım dedim. 7 Temmuz tarihli yorum var. Aynı otopark sorunundan bahsediyor ki ondan ödeme bile alınmamış. Adam nasıl illallah ettiyse madde madde iş akışı çıkarmış sorunla ilgilenmesini umduğu developerların işini kolaylaştırmak için.

Bu yorum yapılalı 3 aydan fazla olmuş, dile kolay 3 ay. Sevgili İGA ekibi aylardır ne bir çözüm üretmiş ne bir geliştirme yapmış. Trajikomik kısım basit bir uyarı bile düşmemiş. Bugün uygulamaya ilk defa giren talihsiz kişi hala otopark ödemesini uygulama üzerinden yapabileceğini sanıyor. Bu sürede tüm uygulama baştan yazılır. Uygulamaya yüzlerce saçma sapan fatura koymuşlar, en çok kullanılacak en basit özellik çalışmıyor. Fonksiyonalite sıfır. Neymiş efendim ar ile alışveriş deneyimiymiş... Siz bir otopark ödemelerini sorunsuz alın önce. Uygulama yeni falan da değil, yayınlanalı 2 yılı aşkın süre olmuş. Yaptığınız işe biraz saygınız olsun. Yazık günah.

14 Ekim 2023 11:10 (Şikayetten 14 saat sonra)

Ergin sonuçtan hiç memnun değil

İGA İstanbul Havalimanı Otopark Hatası Yüzünden Uçuşuma Yetişemedim

22 Aralık 2023 11:02
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

16 Ocak 2024 14:55
Tuncay sonuçtan hiç memnun değil

Otopark Abonelik Ödemesi Ve Teknolojik Sorunlar

23 Kasım 2023 23:10
Otopark Abonelik Ödemesi Ve Teknolojik Sorunlar
R. Dinç sonuçtan hiç memnun değil

Sabiha Gökçen Havaalanı Otoparkında Mükerrer Ödeme Ve İade Sorunu

03 Temmuz 2025 00:23
sabiha-gokcen-havaalani-otoparkinda-mukerrer-odeme-ve-iade-sorunu-1.jpg
Esra sonuçtan hiç memnun değil

04 Haziran 2024 15:03
İGA Havalimanı Otoparkında Ödeme Sorunu Ve Mağduriyet