Vize Başvurusunda Gecikme: Seyahat Planlarım Tehlikede

03 Kasım 2024 00:59

Merhaba haziran ayında iData Altunizade'ye turistik vize başvurusunda bulundum. Randevuyu ancak 7 ekime alabildim. 7 ekimden beri sonucu bekliyorum. 16 kasımda seyahatim var. Tüm planlarım organizasyonum yanacak. Zaman çok azaldı dönüşlerinizi bekliyorum

profile profile profile

Yorumlar (51)

Şikayeti Çözüldü

Elinize ulaşmıştır inş Meltem hanım pasaportunuz benim ki kargo da bugün ne ile karşılaşacağım çok meraktayım seyahat tarihini geçirdiler tam 1 ay sürdü süreç

Şikayeti Çözüldü

İtiraz ettik seyahat tarihi gecikmişti diye not düşerek red vermişler 3 ay artı 30 gün bekletilmemiş gibi iki hafta sonra Fransa üzerinden başvuru da yapacağız ticariydi bizim Fransa daki firma anlatan durumu davetiye gönderdi

Yeşim

Kezban hanım merhaba kaç günlük vize çıktı acaba?

Meltem

Merhaba Kezban hanim evet çok şükür ulaştı. O kadar uğraşa 1 hafta vermişler. Cumartesi yolculuk yetişmeye çalışıyorum

Gamze
Gamze

Meltem hanım bugün sonuç alabildiniz mi

Beyza
Beyza

Meltem Hanim pasaportunuzdan bir haber, gelişme var mi?

Meltem

Merhaba Gamze hanim akşamüstü isleme alınmıştır seklinde uyarı değişti Umarım artık pazartesiye gelir

Derya

Arkadaşlar merhaba Almanya vizem geldi. Daha önce shengenimin olmasına 2015 yılından bu yana seyahat etmeme rağmen 3 aylık tek girişlik 9 gün vize verdiler. Seyahat tarihlerimi kapsıyor sadece. Red olmasından iyidir tabii ki ama o kadar emek için zor bir durum. 10 elimde başvurmuştum 16 Kasım seyahat tarihim bilgilendirmek istedim.

Gizem
Gizem

Merhaba 7 ekimde başvurmuştum Gayrettepe'den. 7 kasımda pasaportumu aldım. 4 günlük vize vermişler saka olmalı. Sadece bilet tarihimi kapsıyor, bir gün öncesi veya sonrası bile değil. Gecen sene bir yıllık vize almıştım ve Amerika vizem var on yıllık. Yine en az 6 ay alırım diyordum. Onca emek kosusturma, maddiyat. İnanılmazlar gerçekten

Şikayeti Çözüldü

Meltem hanım artık red değildir umarım diye duaya geçtim muhtemelen pazartesi salıya kaldı benimki ekip dönmüş oluyor bugün yarın gelseydi gidecektim uzatacaktık

Meltem

Funda hanım, Kezban hanım haber var mı acaba?

Derya

Ankara'dan başvuru yapmıştım. Aracı bir vize kuruluşu ile. Yarın elime geçecek pasaportum. Teşekkür ederim. 10 ekimde başvurmuştum evet. Red den iyidir :) ama başvuru sürecinde çok sıkıntı yaşadım daha önce aynı pasaportla vize alıp giriş çıkış yapmış olmama rağmen.

Şikayeti Çözüldü

Red yememişsiniz en azından gözünüz Aydın iyi seyahatler bir iş günü var Derya hanım gelen kağıtta acaba konsolosluk işlem tarihi nedir seyahati geçtim artık red almamışımdır umarım diyorum

Şikayeti Çözüldü

Kargoyla mı siz mi aldınız gidip Derya Hanım 10 Ekime geldi sıra o zaman İstanbul için İstanbul mu?

Nereden basvurmustunuz?

Meltem

Hayirli olsun Derya hanim, en azından sonuç alabilmeniz güzel

Şikayeti Çözüldü

Hayirli olsun Derya hanim bugün mü haber aldınız acaba

Şikayeti Çözüldü

Meltem hanım geldi mi vizeniz bir haber var mı?

Şikayeti Çözüldü

Meltem hanım vizeniz geldi mi?

Meltem

İnşallah artık sabah gelmiş olur. Gerçi cuma da 12 ye kadar çalışıyor konsolosluk. Plan program yapmam lazım yapamıyorum. Günlük islerimi bile yapamaz oldum hep ekrandayım

Şikayeti Çözüldü

Yarın Meltem hanım umarım güzel sonuç alırsınız 🙏🙏🙏 ben ümidi kestim artık sizin için inş güzel olur

Maalesef hala haber yok

Handan

Benim pasaportum maalesef bugün 10. Madde red olarak geldi. Turistik gezinin amacını anlatamamışım.

Meltem

Hadi ya çok üzüldüm. Bizde de henüz bir gelişme yok

Şikayeti Çözüldü

Üzüldüm Handan hanim biz be olacağız bakalım kafalarına göre seçiyorlar sanırım

Nihat

Selamlar mesaj gelen veya vizesini alan var mıdır aramızda

Meltem

Gidebildiniz mi Nihat bey gelişme var mi?

Şikayeti Çözüldü

Gelse büyük harflerle ilan edeceğiz sanırım hepimiz Nihat bey. O durumdayız artık😞

Meltem

Merhaba, yarin Altunizade'ye giderseniz bize de bilgi verebilir misiniz? Konsoloslukta diye belirtilirken iData da olabilir mi?

Bende de yok maalesef :(

Nihat

Belli ki 7 ekımdekiler gelmeye başlamış yarın akşam gidip kontrol edeceğim bende coğu bu şekilde alıyor bakalım yarın ne çıkacak çok merak ediyorum

Nihat

Bizde de hala bir sonuç yok Bekliyoruz oraya giden birileri var mı aramızdan acaba

Meltem

Bende ne yazık ki hala bir gelişme yok

Şikayeti Çözüldü

Yok gelmedi Funda Hanım bugün Telegram da 9 Ekim başvurusu gelen birini okudum yarın bir Gayrettepe'ye gideceğim uçuş yarın gece idi perşembeye de alırım çıkacağını bilsem ama niye böyle stres yaşıyor herkes gerçekten aklım almıyor kimse seyahatine hazırlık bile yapamıyor

Yeşim

Kezban hanım merhaba vizeniz çıktı mı? Ne zaman çıktı? Ve ekran sonuç değişti mi?

Şikayeti Çözüldü

Biz de aynı durumdayız is yerinden izini mi bile son dakikada alacağım bu gidişle onu da almadım kesinleşmediği için. Resmen diken üstündeyiz. Sonu hayır olsun inşallah🙏

Derya

Merhaba benimde 7 ekimde Almanya için vize başvurum vardı ve pasaportum kabul görmedi soyadı değişikliği nedeniyle. Pasaportumu değiştirip 10 ekimde tekrar ibraz ettim 16 kasımda seyahatim var. Yardımcı olunması için yapılacak bir yol var mıdır?

Meltem

Ne yazık ki ekstra yapacağımız bir şey yok idatayi ve konsolosluğu o kadar çok aradım ki. Sonuç sıfır

Nihat

Merhabalar 7 ekimde bizde eşim için Gayrettepe başvuru yaptık 7 ekimde başvuru yapıp alan var mıdır acaba

30 eylülde başvuru yapanlardan 30 ekimde alanlar oldu. Tek bildiğim

Şikayeti Çözüldü

3 kasımda uçuşu olan 7 ekimde başvurusu olan arkadaşa geldi perşembe günü uçuşunuza yetişir umarım

Handan

Sizinkinde bugün bir gelişme var mı acaba

Handan

Merhaba aynı şekilde ben de 7 Ekim'de turistik vize için başvurdum. Biletim 14 Kasım ve pasaportum hala gelmedi. Sizde bir değişiklik var mı?

Handan

İşlem 4 Ekim'de yapılmış. Pasaportumu 5 Ekim'de aldım. Vize verilseydi daha farklı olurdu tabi.

Şikayeti Çözüldü

Teşekkürler bilgi için Handan Hanım gerçekten oteli tutsanız tarih geçirdikleri de oluyor :( boşuna mı ödenecek o zaman Evrak konsolosluk tam onay tarihi ne acaba işlemi yaptıkları tarih

Handan

Pasaportum Altunizade idatadan aldım. Red kağıdını detaylı inceleyince otel iptalinden dolayı 10. Maddeden red aldığımı öğrendim. Demek ki otelleri tek tek arıyorlar.

Şikayeti Çözüldü

Handan hanım sonuca çok üzüldüm gidip kendiniz mi aldınız adresinize mi geldi

Gelişme var mi Handan hanim

Şikayeti Çözüldü

Kezban hanım ben sizin sonucunuz geldi sanıyordum hala beklemede misiniz?

Şikayeti Çözüldü

Hayır Handan Hanım benim uçuşum yarın 15 de oteli sabah iptal edeceğim akşam da gelmezse

Meltem

Maalesef hala bir gelişme yok. Sizde olursa da haber verin

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
22 Takipçi