Idata Ankara Ofisi Pasaportumu Göndermiyor

Melisa
10 Ocak 2024 13:18

6 Kasım tarihinde Ankara İdata Ofisi'ne vize görüşmesine gittim. Tüm belgelerimi teslim ettikten bir süre sonra, başvurumun olumsuz sonuçlanacağını öngördükleri için vize başvurumu geri çekmemi istediklerini belirten bir e-posta aldım İdata'dan. Bu e-posta bana 8 Aralık'ta ulaştı, 18 Aralık'a kadar bir geri bildirimde bulunmamı istediler ve ben 17 Aralık'ta e-posta yoluyla vize başvurumun geri çekilmesini talep ettiğim bir belgeyi imzalayıp, tarayıp gönderdim. 20 Aralık'ta İdata'dan bir e-posta daha aldım, pasaportumu kargoya verdiklerini ifade ettiler. Aras Kargo'dan bir mesaj alacağımı belirttiler ancak ortada ne bir mesaj var ne pasaport ne de kargo. İdata çağrı merkezini aradığımda ise orada çalışan bana pasaportumun konsoloslukta işlemde olduğunu söyledi. Ben vize başvurumun geri çekilmesini talep etmiştim! 2 aydan fazla süredir, zaten olumsuz sonuçlanacağını belirttiğiniz ve başvurumu geri çektiğim bir vize işlemi neden devam ediyor ve pasaportum nerede?

Merhaba melisa hanım Hala bu durumu devam ediyor mu

Karşılaştığın olayları gerçekten tuhaf, başvurum üzerinden üç ay geçti bu nedenle iData'ya bir iade dilekçesi yazmayı düşünüyorum. Daha önce iData sitesinde"vize işlemleri devam ediyor" yazılıyordu ama bugün "pasaport Numarası tanımlı değil " yazıldı. Ben bu durumdan bıktım artık ya

Melisa

Merhaba, pazartesi günü pasaportum teslim edildi.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi

Vize Başvurusunu İptal Etmeme Rağmen Pasaportum İade Edilmedi

Ege
16 Haziran 23:13

Ayşe
21 Şubat 18:52
Vize Başvurusunda Çifte Ödeme Sorunu

Vize Başvurumun Sonuçlanmaması Ve Bilgi Eksikliği Nedeniyle Mağduriyet Yaşıyorum

Halit
27 Ekim 14:05