Altın Alım Satımında Sabit Fiyat Sorunu

10 Aralık 2024 15:346.832

Merhaba,
iar platformdan ons değeri 2640 USD civarlarında, USD/TL de 34,7 TL iken mesai saatlerinde gram fiyatı 3021 TL civarından altın alımı yaptım. Bugün ons fiyatı 2670 USD civarı ve USD/TL kuru 34,85 civarlarında olmasına rağmen alış ve satış rakamlarının değişmemesi nedeniyle zararına satış yaparak çıktım. Müşteri hizmetlerini de aradığımda piyasa koşullarından bahsederek bu durumun normal olduğunu ilettiler. Altın çıksa da kesinlikle rakam değişmiyor. Piyasa koşullarının geçerli olduğunu düşünmüyorum.

11 Aralık 2024 14:29 (Şikayetten 22 saat sonra)

İARPLATFORM iç piyasadaki fiziki altın ve gümüş fiyatları üzerinden alım satım yapmaktadır. Altın ons fiyatı uluslararası piyasalarda belirlenmektedir ancak Türkiye iç pazarında fiziki altın/gümüşün arz ve talebine göre uluslararası fiyata paralel premium yada discount diye tabir edilen fiyat farkları oluşmaktadır. Bu sebeple uluslararası piyasanın üzerinde veya altında iç piyasa fiyatı oluşabilir ve zaman zaman bu fiyat farkı artabildiği gibi azaladabilir. Örneğin altının ons fiyatı yükselirken iç piyasa ile dış piyasa arasında ki fiyat farkı gerilerse uluslar arası piyasada ki artışa göre iç piyasada ki fiyat daha düşük bir artış gösterebilmektedir. İARPLATFORM anlık olarak hem uluslararası piyasaları hem de iç piyasa fiyatlarını takip ederek iç piyasadaki en avantajlı fiziki işlem yapılabilir fiyatı verme misyonunu korumaktadır.

22 Aralık 2024 09:17

Merhaba Karşınızda ekonomiyi bile ekonomi yüksek lisanslı bir kişi var. Ekonominin ne şekilde olduğunu ve koşulların nasıl oluştuğunu bilen bir kişi var. Bu yazmış olduğunuz cevap kesinlikle gerçeklerle uyuşmayan konuya cevap değil de genel bir ekonomi yorumu gibi olmuş. Yani şunu anlayacak kadar bilgimiz var. Ons artarken USD artarken ve herhangi bir olumsuz koşuş piyasada yokken altın fiyatının artmaması ancak sizin platformda oluyor sanırım. Bu başarı için tebrik ediyorum sizi.

Serhat
Serhat
11 Ocak 2025 23:48

Bende iar san aldım ama pişmanım bunun matematiği sabit ons artar dolar artarsa gram fiyatı artmalı ama her yerde artarken iar da artmıyor.

Uğur
Uğur
28 Aralık 2024 08:21

İar Platform'dan altın almak istiyorum, ama yorumlardan sonra iar mı banka mı kafam karıştı. Deneme maksatlı almamı tavsiye edebilir misiniz

İarplatform Şikayeti

Kübra

18.11.2024 saat 21.05 te iar platform üzerinden altın alış işlemi yaptım. Gram altın fiyatı aldığım saatte 2900 civarınd...

İarplatform Şikayeti
3 Destek8 Yorum

İar Platformunda Gram Altın Alım-Satım Farkının Olağanüstü Artması Ve Müşteri Hizmetlerine Ulaşılamaması

Ahmet

8 Ekim 2025 tarihinde saat 15:00 civarında iar platformunda gram altın alım-satım fiyatları arasında 250 TL gibi olağanü...

1 Destek

İarplatform Alım- Satım Arasındaki Uçurum Fark!

İarplatform Alım-Satım Arasındaki Uçurum Fark!

İbrahim
İarplatform Paramı Hesabıma Göndermiyor!

İarplatform ParamıHesabıma Göndermiyor!

Ahmet