Emine sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Mate 20 Lite Pil ve Servis Sorunu

Emine
10 Mart 2024 13:28

Huawei Mate 20 Lite cep telefonumu 2019'dan bu yana sorunsuz bir şekilde kullandım. 2021 yılında pil şişmesi yaşandı ve Ankara'daki Huawei yetkili servisinde pil değişimi gerçekleştirdim. Cihazım altın rengindeydi; pil değişimi sonrasında arka kapakta soyulma olabileceği konusunda uyarılmıştım ve öyle de oldu, ancak bu benim için sorun teşkil etmedi. Bu olaydan sonra cihazımı kullanmaya devam ettim, fakat üç hafta kadar önce yine pil sorunları yaşamaya başladım. Telefon, aktif kullanmama rağmen şarjı uzun süre yüzde 100 ile yüzde 80 arasında görünüyor, sonra aniden yüzde 40'lara düşüp hemen kapanıyor. Şarja takıp açtığımda ise pil yüzde 1'den tekrar dolmaya başlıyor ve şarj olurken de önce çok yavaş, sonra birden hızla doluyor. Bu nedenle cihazı yine servise götürmek istedim, ancak Huawei Ankara'daki kendi yetkili servisini kapatmış ve KVK ile anlaşmış. Mecburen KVK'ya başvurdum. Orada bana, 'pil değiştiririz ancak cihazınızın arka kapağı daha önce açılıp yeniden takıldığı için tekrar tam oturmayabilir. O yüzden arka kapağı da değiştirmek gerekebilir ve elimizde altın renk arka kapak bulunmamakta, siyah renk mevcut. Kabul ederseniz bu şekilde yapabiliriz' dediler. Ben de ek arka kapak ücreti ödeyip, önü altın arkası siyah bir cihaz kullanmak istemediğimi, aynı renk kapak bulunursa değişimi yaptırabileceğimi söyledim.

Cihazı hiç bırakmadan geri aldım ve Huawei danışma hattını arayarak bu durum hakkında kayıt oluşturdum. Bir hafta geçti ve ikinci kez aradığımda kaydımın durduğunu ve dönüş yapılacağını söylediler, ancak ne arayan ne soran oldu. Cihazım giderek daha sık kapanıyor ve artık bu konunun çözülmesini istiyorum. Bildiğim kadarıyla üretilen bir ürünün on yıl boyunca yedek parçalarının da üretilmesi gerekiyor. Neden altın renk arka kapak bulunmadığını ve arka kapağın neden ikinci kez tam oturmayacağını anlamıyorum. Basit bir pil değişimi için haftalarca mağdur oldum.

Ayrıca, Huawei'den memnun olmama rağmen, kendi servislerini kapatıp KVK ile anlaşmaları büyük bir güven kaybına yol açtı. Cihaz yenilemeyi düşünüyordum ancak sırf servis konusundaki bu sorun yüzünden Huawei tercih etmeyi düşünmüyorum. Kendi yetkili servisleri çok iyi hizmet veriyordu, KVK ise ilgisiz davranıyor.

Engin
Engin

Selam, sorununuz çözüldü mü? Ben Huawei p30 Lite kullanıyorum ama sizin gibi Mate 20 Lite sne-lx1 modeli almayı düşünüyorum.

Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Mate 20 Pro Batarya Değişiminde Eski Pil Sorunu

Abdullah
10 Şubat 2025 13:36
Huawei Mate 20 Pro Batarya Değişiminde Eski Pil Sorunu
Doğan sonuçtan çok memnun

Doğan
27 Haziran 2024 10:06
"KVK ye kendim giderek görüştüm. Sadece batarya değiştirdiler. Sorunum çözüldü."

Huawei Mate 20 Lite Telefonum Bir Anda Kapandı Ve Açılmıyor

Ensar