Eray sonuçtan hiç memnun değil

29 Ocak 2024 16:08

Merhabalar; 16 LBJ 15 plakalı aracımızla sık sık Uludağ'ı ziyaret ediyoruz. HGS geçiş ödemesi yapmak için KGM İhlali Geçiş Sorgulama üzerinden düzenli olarak defalarca sorgulamalarımı yaptım, ancak hiçbir geçiş ihlali sisteme yansımadı. Bunun üzerine HGS müşteri hizmetlerini arayarak durumu izah ettim. Plakam ile sorgulama yapıldığında sistemde geçiş ihlali olmadığı bilgisi verildi. Aynı şekilde Milli Park girişinde görevli kolluk kuvvetlerine de durumu izah etmiştim. Hiçbir şekilde sorgulamanın ve ödemenin farklı yerden yapıldığı bilgisi verilmemişti, çünkü o tarihlerde bu sorgulama ve ödeme sistemi kullanımda değildi. Ödeme yapmak için hiçbir yerde geçişler görüntülenemiyordu. Bugün, sorgulamanın başka bir yerden yapıldığını rastgele bir sosyal medya hesabında mağdur olan biri için yapılan paylaşımdan öğrendim. Yetersiz bilgi nedeniyle 9 geçiş için 5940 TL ceza almış bulunuyorum. Mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum ve geçiş ücretlerini cezasız olarak ödemek istiyorum. Benim gibi onlarca insan bu durumdan mağdur olmaktadır. Gereğinin yapılmasını önemle rica ederim. İyi çalışmalar dilerim.

30 Ocak 2024 09:45

Ayrıca belirtmek isterim daha önce Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünün konuyla ilgili açıklamasında aşağıdaki bilgilendirme yapılmıştır fakat ne e-devlet üzerinden ne KGM ihlali geçiş sorgulama üzerinden ne de HGS müşteri hizmetlerinden hiçbir ihlali geçiş kaydına ulaşılamamış ve ödemesi yapılamamıştır ekte konuyla ilgili fotoğraflar mevcut. -Uludağ Milli Parkına girişlerde HGS sistemine geçilmiş olup, nakit giriş gişeleri kaldırılmıştır. Uludağ Milli Parkını ziyaret eden ve araçlarında HGS sistemi bulunmayan vatandaşlarımızın giriş ücretleri plakalarına yansıtılmakta olup, Milli Park giriş ücreti E-Devlet üzerinden takip edilerek borç yansıtılan giriş ücreti postanelerden ödenebilecektir.

06 Şubat 2024 16:44

Aşağıdaki maille talebim geri çevrildi milli park gişelerine asılan ufacık bir afişle bilgilendirme yapıldığını söylüyorlar gişeden geçmeden önce arabayla durup afişi okumanız lazım arkadaşlar böyle komik bir durum :) Milli Park ziyaretleri için ihlali giriş sorgulaması ve ödemesine yönelik sekmenin www.hgsmusteri.ptt.gov.tr web sayfasında aktif olarak devreye girmiş olması, Milli park girişlerinde ziyaretçilerin bilgilendirilmesine yönelik afiş, bilbord gibi bilgilendirme araçları ile ziyaretçilerin bilgilendirildiği ve ücretsiz giriş yapanların www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine yönlendirilmiş olması, Hususları dikkate alındığında 15.09.2023 tarihinden itibaren Milli Park alanına giriş ücreti ödemeden giriş yapan ziyaretçilerden 30 günlük süre içerisinde giriş ücretini ödemeyenler için 2873 Sayılı Milli Parklar Kanununun Ek Madde-1'de düzenlendiği şekilde 10(on) katı idari para cezası ile birlikte giriş ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.

Ersin sonuçtan çok memnun

HGS Park Uludağ İhlali Geçiş

Milli Parklar HGS Geçişi İhlali İtirazı

Levent
27 Ocak 2024 21:07
Üveys sonuçtan hiç memnun değil

HGS Geçişlerinde Haksız Ceza ve Faiz Uygulaması

Üveys