11 Haziran 2024 19:14

11.06.2024 saat 16:53'te 0542*****73 numaralı kişiden bana HGS borç icra takibi Av. H**** E*** ile ilgili mesaj geldi. Linke tıkladığımda ise gerçekçiliği olan bir HGS sayfasına yönlendirildim. T.C. kimlik numarasını, araç plakasıyla beraber yazdım ve borcumun 1545 TL olduğunu gördüm. İlerleyen adımda ise kart bilgileri istendi. Onu yazmadan e-Devlet'e girip baktım ve borcumun olmadığını gördüm. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Bu numarayı aradığımda ise farklı bir kişiye ait olduğunu öğrendim. Konuştuğumda, 'Ben avukat değilim,' cevabını aldım. Lütfen hakkımda herhangi bir adıma açılan şirket, borç veya şüpheli işlem kabul etmiyorum. Bununla ilgili işlem yapılmasını istiyorum. Ekran görüntüleri elimdedir, sayfanın görüntülerini atıyorum.

profile profile profile

Yorumlar (14)

Asli
Asli

Babama da aynı mesaj geldi ben de linke tıkladım borç çıktı ama kart bilgileri kısmında sizin gibi girmeden önce e-devlete baktım ben de siz herhangi bir sorun yaşamadınız değil mi sonrasında kart bilgileri girmedik ama T.C. Girdik sonuçta

Özgür
Özgür

Bu tür mesaj ve aramaları önemsemeyiniz. Öncelikle e- devlet üzerinden kontrol ediniz. Aslı var ise, e- devlet üzerinden görebilir ve ödeme yapabilirsiniz. Avukat olduğunu söyleyip sizi Arayan kişiden baro sicil no isteyebilir, verilen sicil numarasının kendisine ait olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ümit
Ümit

Kardeş buradan işlem yapılmaz sadece şikayet edersin. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilirsin.

Ünal
Ünal

Bu tarz mesajlar hepimize geliyor, siz o boşluklara her ne yazarsanız yazın aynı borç rakamını görüyorsunuz. Amaç sadece kart bilginize ulaşabilmek. Kartınızdan çekilen bir rakam yok ise sorun yok demektir. Eğer kart bilgilerinizi verdiyseniz lütfen kartı iptal edin

Teşekkürler

Ufuk
Ufuk

Telefona gelen linklere tıklamayın. Trojen dosya yüklenir hesabınızdan para çekilir. Öncelikle panik yapmayın hemen bu durumlarda fevri davranmayın. Aradan 45 dakika geçtikten sonra bilgileri süzgecinizden geçirip doğru adım atınız.

Cihan

Önce panik yaptım o an basiretim bağlandı çok şükür bir sonraki adıma geçmeden e devletten baktım borcumun olmadığını gördüm rahatladim.

Yavuz

İyi de, sayfanın linki gecislerceza. İn En önce buna bakmanız gerekir, site benziyor diye bilgi mi girilir. Kendi hatanız da çok...

Cihan

Ole anlar oluyor ki insan bile hile lades olabiliyor ki o anlardan birini de yaşıyan biri olarak bu aralarda HGS geçişlerim olmuştu geç yatırmıştım üstüne bu gelince kala kaldım Neyse ki Allah'a şükürler olsun kart bilgilerini girmeden çıktım sayfadan.

Metin
Metin

Arkadaşlar bir çok yorumda polis aranmış fakat bu değil yapmanız gereken. Yapılması gereken en yakın Cumhuriyet savcılığına gidip Suç duyurusunda bizzat bulunmak. Elimizdeki belgeleri de götürün. Bu gibi şeyler için savcılığa gitmeniz gerekiyor ki işlem yapılsın.

Banada geldi aynı şekilde bende yaptım polisi aradım numarayı verdim

Emre
Emre

Youtube.com da tasarımcı dayı kanalı var bu konu ile ilgili video paylaştı izleyebilirsiniz

Murat
Murat

Sayfa sizi yanıltmış çünkü içeriğini PTT sayfası gibi yapmışlar yalnız dikkat etmeniz gereken arama motoru yerinde www.ptt.gov.tr adresi yazması lazımdı ona dikkat etmemişsiniz ucuz yırtmışsınız genede

Cihan

Allah razi olsun vallahi bundan sonra inseallah çok dikkat edeceğim. Bu gibi olaylarda soğuk kanlı olup hemen tıklamıcam. Bu isi meslek haline getirmişler Allah sorsunlar bunlara

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Ali
17 Nisan 2024 00:19