Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

05 Ağustos 2024 19:19

Evimde su borularının çatlaması sebebiyle oluşan sızıntının duvarlarıma ve laminant parkelerime verdiği hasar dolayısıyla sigorta şirketimi aradım, eksper geldi. Keşif sonucunda bu hasarın bir önceki poliçe döneminde oluştuğunu belirtti. Bir önceki poliçem HDI Sigorta tarafından yapıldığı için onlara bilgi verildi ve eksper ataması yapıldı. Gelen eksper hasarın bir önceki poliçe döneminde olduğunu beyan etti ve ustadan teklif alarak kendisine bilgi verilmesini istedi. Ustadan teklif aldım ve eksper gönderdim, uygun olduğunu ve yapılması gerekenleri yapabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine usta ile anlaştım ve bir miktar ön ödeme şeklinde para verdim. Sonrasında HDI Sigorta ödeme için sıkıntı yaratmaya, sorun çıkarmaya başladı (yok efendim önceki hasarlar yapılmamış, 6 tane daha su borusu şikayeti olmuş vs. gibi). Biz sigortayı hasarımız olduğunda maddi olarak sıkıntı yaşamayalım diye yaptırıyoruz, kaç sefer hasar olursa olsun sonuçta isteyerek insan evine zarar verip sıkıntıya düşmez (hem de duvarın içindeki boruya). Sonrasında bir bekletme ve oyalama politikasıyla beraber yasal sürenin dolduğu son gün bilirkişi ataması yapıldı. Bilirkişi evime gelerek 2 saat boyunca evimi didik didik ederek inceledi. Sızıntının olduğunu, duvarların kabardığını, laminant parkelerin şiştiğini ve onarım için duvarın kırılıp geri kapanması gerektiğini, yani eksper ile aynı fikirde olduğunu, ödemenin 3-4 iş günü içerisinde yapılacağını beyan etti. Bütün bu olaylara rağmen HDI Sigorta hasar birimi ödemeyi kabul etmeyip başvurumun olumsuz sonuçlandığını bana bildirdi. 2 ayı geçkin süredir yaşadığım mağduriyet üzerine bir de hasarımın yapılması için gereken ücretin (hem eksper hem de bilirkişi raporuna göre) tarafıma ödenmemesi HDI Sigorta adına utanç verici ve adının bu tarz bir olaya karışması üzücü bir durumdur. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve bütün raporlar ve eksper ve bilirkişi tarafından belirtilen hasarımın yapılabilmesi için ödemenin yapılması ve HDI Sigorta hasar biriminin bu davranışı ve yaklaşımı sebebiyle uyarılmasını talep ediyorum.

03 Eylül 2024 11:09

6 Ağustos tarihinden bu yana Şirketten geri dönüş almadım. Bu sigorta şirketi ilgisiz alakasız ve vurdumduymaz olmasıyla ünlenmiş. Sigorta yaparken insanları güzel sözlerle etkileyip iş. Hasar olduğunda ödeme yapmaya yardımcı olmaya geldiğinde serzenişi duymamak gerçekten ayıp. İnsanlar mağdur olmama adına sigorta yaptırıyor ama şirketinizin yaptığı kabul edilemez.

Hdi Sigorta

18 Ağustos 2024 18:59

Evimde su borularının çatlaması sebebiyle oluşan sızıntının duvarlarıma ve laminant parkelerime verdiği hasar dolayısıyla sigorta şirketimi aradım, eksper geldi. Keşif sonucunda bu hasarın bir önceki poliçe döneminde oluştuğunu belirtti. Bir önceki poliçem Hdi Sigorta tarafından yapıldığı için onlara bilgi verildi ve eksper ataması yapıldı. Gelen eksper hasarın bir önceki poliçe döneminde olduğunu beyan etti ve ustadan teklif alarak kendisine bilgi verilmesini istedi. Ustadan teklif aldım ve eksper gönderdim, uygun olduğunu ve yapılması gerekenleri yapabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine usta ile anlaştım ve bir miktar ön ödeme şeklinde para verdim. Sonrasında Hdi Sigorta ödeme için sıkıntı yaratmaya, sorun çıkarmaya başladı (yok efendim önceki hasarlar yapılmamış, 6 tane daha su borusu şikayeti olmuş vs. Gibi). Biz sigortayı hasarımız olduğunda maddi olarak sıkıntı yaşamayalım diye yaptırıyoruz, kaç sefer hasar olursa olsun sonuçta isteyerek insan evine zarar verip sıkıntıya düşmez (hem de duvarın içindeki boruya). Sonrasında bir bekletme ve oyalama politikasıyla beraber yasal sürenin dolduğu son gün bilirkişi ataması yapıldı. Bilirkişi evime gelerek 2 saat boyunca evimi didik didik ederek inceledi. Sızıntının olduğunu, duvarların kabardığını, laminant parkelerin şiştiğini ve onarım için duvarın kırılıp geri kapanması gerektiğini, yani eksper ile aynı fikirde olduğunu, ödemenin 3-4 iş günü içerisinde yapılacağını beyan etti. Bütün bu olaylara rağmen Hdi Sigorta hasar birimi ödemeyi kabul etmeyip başvurumun olumsuz sonuçlandığını bana bildirdi. 2 ayı geçkin süredir yaşadığım mağduriyet üzerine bir de hasarımın yapılması için gereken ücretin (hem eksper hem de bilirkişi raporuna göre) tarafıma ödenmemesi Hdi Sigorta adına utanç verici ve adının bu tarz bir olaya karışması üzücü bir durumdur. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve bütün raporlar ve eksper ve bilirkişi tarafından belirtilen hasarımın yapılabilmesi için ödemenin yapılması ve Hdi Sigorta hasar biriminin bu davranışı ve yaklaşımı sebebiyle uyarılmasını talep ediyorum. 5 Ağustos tarihinden bu yana Hdi Sigorta şirketinden hiçbir şekilde ne mesaj ne arama ne mail gelmemiştir. Mağduriyetim sayenizde hâlâ devam etmektedir.

18 Ağustos 2024 10:08

Hdi Sigorta bilirkişi ve eksper raporlarına rağmen konut hasarımı ödemediği gibi 5 Ağustos tarihinde yazdığım şikayet ile ilgili olarak lütfedip geri dönüş yapmıyor bile. Hdi sigortanın bu kadar ilgisiz alakasız ve vurdumduymaz bir şirket olduğunu düşünmemiştim.

06 Ağustos 2024 08:25 (Şikayetten 13 saat sonra)

Eksper Gelmedi, Hasar Büyüdü: HDI Sigorta Mağduriyeti

06 Kasım 2024 13:22
Feridun sonuçtan hiç memnun değil

13 Mayıs 18:22

05 Ekim 2024 21:39