Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Antakya Vergi Dairesi Haciz Tutarı Ödenmesine Rağmen Haczi Kaldırmıyor

04 Haziran 2024 21:23

KYK kredi borcumu ödemediğim için adıma haciz dosyası açıldı ve aracıma haciz konuldu. Haciz Bildiri No: 2024041964Rpz0000278, tutarı: 7.324,52 TL olan KYK borcumu 7440 sayılı kanun kapsamında yapılandırıp peşin olarak aynı gün ödedim. Gerekli dosyalar ekte mevcuttur. İnteraktif Vergi Dairesi'nden aracım üzerindeki haczin kaldırılması için talepte bulundum ve Antakya Vergi Dairesi'ne elektronik dilekçe yazarak haczin kaldırılmasını istedim. İki gün sonra vergi dairesinden bir beyefendi beni arayarak trafik cezamın da olduğunu ve onu da ödemem gerektiğini söyledi. Ben trafik cezamı ödemek istemiyorum çünkü hem Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz ettim, beş aydır sonucunu bekliyorum hem de ödemesini yaptığım haciz dosyamda yazılı olan tutar dışında bir tutarı talep ediyorlar benden. Yasal olarak benden bunu talep edemezler. Ben üzerime düşen ödemeyi yaptım, haczin kaldırılmasını istiyorum. Ayrıca Vergi Dairesi, yaptığım bu şikayetler sonrası bana trafik cezamın ödeme emrini tebliğ ettiler ve tekrardan haciz oluşturmak için tebligatın süresinin dolmasını bekliyorlar. “Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” Deprem bölgesinde binlerce sorunumuz arasında bir de bunlarla uğraşıyoruz. Teşekkür ederiz. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

hatay-vergi-dairesi-baskanligi-antakya-vergi-dairesi-haciz-tutari-odenmesine-ragmen-haczi-kaldirmiyor-2.pdf
hatay-vergi-dairesi-baskanligi-antakya-vergi-dairesi-haciz-tutari-odenmesine-ragmen-haczi-kaldirmiyor-1.pdf

KYK Borcu Nedeniyle Banka Hesaplarına Haciz Sonrası Mağduriyet

01 Ekim 2025 13:30