Küçükbakkalköy Hakan Döviz Yıpranmış Paralardan % 30 Kesinti Yapıyor!

Küçükbakkalköy Hakan Döviz Yıpranmış Paralardan % 30 Kesinti Yapıyor!
15 Aralık 2023 13:40

08 Aralık günü Küçükbakkalköy Mahallesi başöğretmen Caddesi Kastelli iş merkezinde bulunan Hakan Döviz isimli döviz bürosuna 16:00 gibi bozdurmak için 50 dolar götürdüm ancak doların yıpranmış olduğu gerekçesiyle benden 15 dolar kesinti (100 de 30) yapılması karşılığında bozdurabileceği söylendi ben de daha sonra 16:25 te döviz bürosunu arayarak bu kesintinin kime göre neye göre yapılmak istendiğini sormak istedim fakat Koskoca kurumsal nitelikte bulunan döviz bürosundaki görüştüğüm 3 kişide müşteri ile nasıl konuşulması gerektiğini bilmeden mahalle ağzı ile konuştu.
Devamında bu yapmaya çalıştıkları işlemin kanuni olmadığını belirtmeme rağmen hiç alakası olmayan şeylerden bahsederek kendilerini haklı çıkartmaya çalıştılar.
Daha sonra bu 15 dolarlık kesinti karşılığında bana fatura makbuz ya da kaşeli imzalı belge istememe rağmen vermeyeceklerini de söylediler.
Ayrıca bozdurmak istediğim 50 dolarda gazete kağıdı ekli olduğunu ve eksik olduğunu da ekleyerek ki öyle ise neden alıyorlar onu da anlamadım anlamsız bir savunma yaptılar (Ekte sunulmuştur)
En sonunda kendilerini şikayet edeceğimi söyleyince beni çaya
davet edip kesinti olmadan bozdurabilecekleri tarzında bir şeyler söylediler.
(16:25 teki yapmış olduğum 14 dakikalık görüşme kendi sistemlerinde kayıt altındadır)
Doğru olarak bildikleri bu olay hem malı finansmana ihtiyacı olan genel ekonomik hayatı hem de malı sıkıntı içinde olan bireyin mağdur olmasına neden olmaktadır.
Ayrıca koskoca döviz bürosunun yapmak istediği bu olay TCK-241’e 2 ve 3. Maddesine yakınlık göstermektedir. Hata üstüne hata yapmaları hiç yakışmadı…

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Tunalı Döviz Sattığı Parayı İnkar Ediyor

26 Haziran 10:27