Yanlış Tedavi Ve Yüksek Ücretler: Güven Hastanesi'nde Yaşadıklarımız

21 Ekim 2024 12:3220.999

İlgili makama,
17.09.2024 tarihinde eşim C**** A**** Ankara Güven Hastanesinde doğum yaptı. Bebeğimiz U*** A**** ile 18.09.2024 tarihinde hastaneden çıkışımızı yaptılar. Eşim 36. Hafta 3 günlük iken doğum yaptı. Ve bebeğimiz prematüre olarak doğdu. 18.09.2024 tarihinde akşam saatlerinden ve 20.09.2024 tarihine kadar her gün Ankara Güven hastanesine gelmek zorunda kaldık. Bebeği kesinlikle uyandıramadığımızı ve renginin sarı olduğunu söyledik. Nöbetçi yoğun bakım doktoru 19.09.2024 tarihinde cihaz ile ölçüm yaptı. Sarılık için ve bu değer kan tahlili değerinden daha yüksek olur. Cihaz yüksek gösterir diyerek bizi evimize gönderdi. 20.09.2024 tarihinde yeniden hastaneye gittik ve başka bir doktor cihazla ölçüm yaptı ve acil kan alınması gerekli diyerek kan aldı ve kan tahlili cihazdan yüksek çıkar dedi ve değer yüksek çıktı. Bebeğe yatış verildi. Yatış için biz istemeden bebeği anne yanında odada tedaviye aldılar. Bir gün sonra yeniden kan alındı bebekten ve değer normal bebek artık iyileşti bir daha tekrarlamaz diyerek çıkış yapıldı. 3 günlük bebeğim için benden kan tahlili ve fototerapi ücreti olarak 21.09.2024 tarihinde 9355,95TL ücret alındı. Anne yanında fototerapi ücreti daha pahalıymış bir de. Çıkış yaptıktan sonra bebek yine uyanmadığını ve sarılık devam ettiğini fark ettik ve her gün hastaneye gitmeye devam ettik. 23.09.2024 tarihinde gittiğimizde yeniden cihazla baktılar ve kan tahlili yaptırmanız lazım diyerek 2734,88TL ücret daha aldılar. Çıkan değer yine yüksek denildi ve yatış yapmamızı söylediler. Bu yatışında anne yanında tam iyi tedavi alamaz bebek yoğun bakım daha iyi diyeyim bebeği yoğun bakıma aldılar. Eğer öyleyse neden ilk tedavisi yoğun bakımda olmadı. 24.09.2024 tarihinde yeniden tedavisi bitti denildi ve 5000TL yeniden tahlil ve tedavi ücreti aldılar. Bu tarihten sonra her gün hastaneye gitmeye devam ettik. 27.09.2024 tarihinde yeniden gittiğimde doktor değer yine yüksek kan tahlili vermeniz lazım dedi ve artık çok zor durumda olduğumuzu söyledim ve güven hastanesinden çıktım. Liv Ankara hastanesine gittik. Oradaki doktor bey kontrol etti ve kan tahlili istedi. Kan tahlili verdiğimizde öğrendim ki 15 gün olmadan ücret alınmıyormuş. Güven Hastanesi maddi olarak her şeyimizi aldı. Doğum ücreti olarak da 18.09.2024 tarihinde 15450,68TL ödedim. Çocuğuma yanlış müdahalede bulunuldu ve tedavisi gecikti. Sarılığı hala devam ediyor. Maddi olarak ödediğim bütün ücretler fazlasıyla iade edilmeli. Maddi ve manevi olarak çok yıprandık.

1 Destek
21 Ekim 2024 14:54 (Şikayetten 2 saat sonra)

Öncelikle hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hasta yakınımızın geri bildirimiyle ilgili Hasta Hakları Sorumlumuz görüşmüştür. Süreç incelemesi yapıldıktan sonra hasta yakınımıza dönüş yapılacaktır. Her türlü soru, görüş ve önerileriniz için bize arayabilirsiniz.

25 Ekim 2024 14:19

Güven Hastanesi yaptığı dönüşte bana bizim herhangi bir SGK anlaşmamız yok diyerek herhangi bir şey yapamayız diyor. Bilgi verilmeden sadece ücret almak için tahlil yapıyorlar. Hastamın geç yatışını dikkate almadılar. Geç yapılan müdahale göz ardı edildi. Yanlış tedavi uygulandığı kabul edilmedi. Özel hastanelerde dahi 15 günlük olmayan bebekten tahlil ücreti alınmamasına rağmen Güven Hastanesi maddi olarak mağdur bıraktı.

Memorial Hastanesi'nde Yüksek Ücretler Ve Ek Masraflar

Ümit
17 Ekim 2024 15:2714.099

Eşim 04.10.2024'te Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde normal doğum yaptı. Doğumdan sonra eşime 2 ünite kan taktılar ve he...

Medipol Sağlık Grubu Medipol Bahçelievler Yenidoğan Fototerapi Ücreti Haksız Kazanç

İslam

04.05.2024 mayıs da Medipol Bahçelievler hastanesin de çocuğumuz doğdu. 06. 05.2024 gün her şey yolunda olarak taburcu o...

1 Destek1 Yorum

Medicana Hospitals Yeni Doğan Bebek İçin Aşırı Ücret Talepleri Ve Hastane Karmaşası

Ömer
3 Mayıs 2024 22:3415.683

24.04.2024 tarihinde eşim İzmir Medicana hastanesinde doğum yaptı. Bebeğimize rutin sağlık kontrolleri yapıldığında işit...

Öne ÇıkanKonular